NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lyca Mobile
Autor Wiadomość
doronio 
Super gadu?a
->OPOLE.ZWM<-


Pomógł: 10 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Wrz 2007
Posty: 344
Skąd: Amsterdam/Opole
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 4:32 pm   

EwazHolandii napisał/a:
u mnie nadal nie dziala Lyca.Poczekam jeszcze parę dni i jak nic się nie zmieni to kupuje Lebare

A masz nową czy starą karte sim lyce? nowa juz działa bez problemu od miesiaca
_________________
Pomóż
http://www.poomoc.pl
 
 
 
Reklama
EwazHolandii 
Gadu?a nad gadu?ami :-)

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 22 Lis 2006
Posty: 629
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 4:35 pm   

właśnie o to chodzi,że mam nową
 
 
Beny.rac 
Mega gadu?a

Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 1576
Skąd: Flevoland/SRC(PL)
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 10:59 pm   

Witam,

Ja od 2 tyg jestem w Pl i moja LYCA mi padła (specjalnie przed wyjadem ladowałem konto :011: nie wiem czemu może nie aktywowałem romingu albo znowu sie coś spierdzieliło ...

Ma ktoś taki sam problem ???
_________________
„Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 
 
roobal 
Poczatkujacy


Wiek: 30
Dołączył: 29 Kwi 2008
Posty: 26
Skąd: Nieuwe Niedorp
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 9:58 am   

EwazHolandii napisał/a:
u mnie nadal nie dziala Lyca.Poczekam jeszcze parę dni i jak nic się nie zmieni to kupuje Lebare


Korzystam z Lebary od ponad 2 lat i ani razu nie było żadnej awarii ani problemów z zasięgiem. Dodatkowo doszły promocje w postaci podwójnego doładowania a od kilku miesięcy połączenia do Polski i smsy potaniały :)

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez roobal Czw Gru 31, 2009 9:59 am, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Beny.rac 
Mega gadu?a

Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 1576
Skąd: Flevoland/SRC(PL)
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 6:13 pm   

Witam,

Jak sie aktywuje roming w Lyc-e ??? Bo jak ostatnio bylem w Pl to nie mialem zadnego zasiegu po przekroczeniu granicy holenderskiej ...

Mam nowa karte sim ( ale mam przeniesiony stary nr na ta nowa karte) - szukalem na stronie :

https://account.lycamobile.nl/login/mylycamobile.aspx?lang=NL ale nie znam hol wiec cizko mi cos znalesc ;/

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam Cieplutko
_________________
„Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 
 
Reklama
Mariola101 
Super gadu?a
Strasznie uparta...


Pomogła: 7 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 08 Lip 2009
Posty: 342
Skąd: Nl
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 7:19 pm   

http://www.lycamobile.nl/howtouse.aspx?lang=nl

Wygląda na to , ze roaming jest właczony automatycznie . Jedyne co można zrobić to zadzwonić do Obsługi klijenta i poprosić o właczenie usługi . Być może Masz kogoś , kto Ci w tym pomoże . :039:

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 7:26 pm ]
Albo wyślij do nich e-mail pod adres cs@lycamobile.nl . O treści :

Please include a roaming . I have a problem with that service providers in Poland . My phone number.......( tu wpisz swój numer telefonu ) .


:039:
_________________
Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.

— Adam Mickiewicz
 
 
Beny.rac 
Mega gadu?a

Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 1576
Skąd: Flevoland/SRC(PL)
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:05 pm   

Mariola101 napisał/a:
http://www.lycamobile.nl/howtouse.aspx?lang=nl

Wygląda na to , ze roaming jest właczony automatycznie . Jedyne co można zrobić to zadzwonić do Obsługi klijenta i poprosić o właczenie usługi . Być może Masz kogoś , kto Ci w tym pomoże . :039:

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 7:26 pm ]
Albo wyślij do nich e-mail pod adres cs@lycamobile.nl . O treści :

Please include a roaming . I have a problem with that service providers in Poland . My phone number.......( tu wpisz swój numer telefonu ) .


:039:


Witam,

Na wstępie chciałbym bardzo serdecznie podziękować za pomoc jednakże znowu jestem w pl i zauważyłem ze jak jechałem przez NIEMCY to mialem zasieg z VODAFONE (chyba) ale po przekroczeniu granicy polskiej pisze mi bląd sieci ...

Więc wnioskuje ze roaming mam aktywny bo w Niemczech zasięg miałem ale czemu nie łapie mi żadnej sieci w PL ... :119:

Macie jakieś pomysły ???

Pozdrawiam Serdecznie
_________________
„Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 
 
Mariola101 
Super gadu?a
Strasznie uparta...


Pomogła: 7 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 08 Lip 2009
Posty: 342
Skąd: Nl
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:25 pm   

A próbowałeś włączyć w telefonie w opcjach ustawień : Szukanie sieci ręczne , bo zazwyczaj jest ustawienie automatyczne !?
_________________
Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.

— Adam Mickiewicz
 
 
Beny.rac 
Mega gadu?a

Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 1576
Skąd: Flevoland/SRC(PL)
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:43 pm   

Mariola zmieniłem na ORANGE PL ale jak chce zadzwonić na swój nr to slysze tylko 2 szybki sygnały i koniec i nie moge nawet stanu konta sprawdzić ... :013:

Ale dziękuje za odp :036:
_________________
„Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 
 
Reklama
Mariola101 
Super gadu?a
Strasznie uparta...


Pomogła: 7 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 08 Lip 2009
Posty: 342
Skąd: Nl
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 4:41 pm   

Stanu konta nie sprawdzisz nawet z zasiegiem za granica .
Niestety ja juz nie wiem co poradzic na ten Twój problem .
Powodzenia :039:
_________________
Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.

— Adam Mickiewicz
 
 
Robus_1 
Nie?mia?y u?ytkownik


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 10 Cze 2007
Posty: 71
Skąd: Barendrecht/Wroclaw
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 2:27 pm   problem z sms do PL

Witam, jak w temacie. Mam juz nowa lyce, wszystko dziala oki, ale pojawil sie nowy problem : moje sms do PL dochodza kompletnie nieczytelne, jakies krzaczki tylko. Oczywiscie, wiem ze czasem jest problem z kodowaniami specjalnych liter (polskich ogonkow np.) ale dlatego juz od dawna nie pisze polskich znakow... Na starej lyce nie bylo takiego problemu. Dzwonilem do lycamobile, ale mnie zbyli mowiac ze u nich wszystko jest oki, musi byc cos "namieszane"u odbiorcy, czyli w tym wypadku u odbiorcy Ery oraz Heya...
Czy ktos wie co moze byc przyczyna, ,moze trzeba cos ustawic w telefonie?
Pozdr
Robert
 
 
 
8anna4 
Poczatkujacy

Wiek: 30
Dołączyła: 06 Lis 2009
Posty: 2
Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:39 pm   

czy ktos sie orientuje jakie sa tak na prawde koszty polaczen i sms? bo wlozylam niedawno nowo kupiona karte i troche za duzo mi zzarlo wg mnie.
Nigdzie nie moge w sieci znalezc info na ten temat. Na stronie operatora jest cennik ale nie ma realnego kosztu - jest podana cena + start tariff.
O co chodzi z tym start tariff? jaka to tak na prawde kwota i na jakiej zasadzie naliczana???
wie ktos?
pozdrawiam
 
 
 
zaq 
Mega gadu?a
miszcz nad miszcze


Pomógł: 90 razy
Wiek: 100
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2251
Skąd: z Nienacka k/Ams
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:59 pm   

8anna4, jest to oplata za nawiazanie polaczenia, np. starttarief jest 10c a minuta kosztuje 1c => za 30min rozmowy zaplacisz 10c + 30 x 1c = 40c
cennik masz tu: http://lycamobile.nl/rates.aspx?lang=po
_________________
"Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln

http://bynajmniej.net
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Lis 12, 2011 12:01 am, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Reklama
DominiqueLV 
Poczatkujacy

Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 36
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:33 pm   

8anna4 napisał/a:
czy ktos sie orientuje jakie sa tak na prawde koszty polaczen i sms? bo wlozylam niedawno nowo kupiona karte i troche za duzo mi zzarlo wg mnie.
Nigdzie nie moge w sieci znalezc info na ten temat. Na stronie operatora jest cennik ale nie ma realnego kosztu - jest podana cena + start tariff.
O co chodzi z tym start tariff? jaka to tak na prawde kwota i na jakiej zasadzie naliczana???
wie ktos?
pozdrawiam


jest jeszcze taka kwestia że aby dzwonić tanio to trzeba od razu doładować bo promocje odpalają się po doładowaniu. a świeża karta nieładowana ma 7,5€ i to szybko znika :) po doładowaniu zyskuje się promo na połączenia komórkowe z polska - gadamy za centa za minute+ start taryfa :)
 
 
BTTOS
Poczatkujacy

Dołączył: 27 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: Śro Lut 27, 2013 11:58 am   

Witam. Ile czasu aktywny jest numer i karta? Nie ma mnie obecnie w Holandii i ostatnie doładowanie było 19 września. Karta na razie jest aktywna i przychodzą mi na nią TAN kody, ale nie doładowałem jej od tamtej pory.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group