|
Sprzedam, wynajme , uługi- tablica ogłoszen |
| Autor |
Wiadomość |
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 4 razy Wiek: 27 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 437 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 11:06 am Sprzedam, wynajme , uługi- tablica ogłoszen
|
|
|
Zaczynam ten temat poniewaz nurtuje mnie czy tylko ja mam takich ,,potencjalnych klientow".
Od kilku lat sprzedaje rozne rzeczy na marktplaats, ebay, i innych. Postanowiłam tez wystawic rozne ogłoszenia na niedziela/ogloszenia. szczegolnie ze niektore z rzeczy przezemnie sprzedawanych nadaja sie do uzytku TYLKO przez osoby polskojezyczne.
Jaka jest wg mnie roznica w potencjalnych i rzeczywistych klientach na niedzieli i na np. maarktplaats, ebay:
- na niedzieli NIKT nie zechciał kupic odemnie czegokolwiek bez osobistego odebrania tutej obejrzenia ( oczywiscie jest to dla mnie zrozumiale ale spojrzcie na słowo NIKT!!! kiedy to na marktplaats wysyłalam paczki do sasiedniego miasteczka nawet)
- Pewna pani (polka) kupiła odemnie towar za posrednictwem marktplaats okolo 3 miesiace temu bez mrugniecia okiem płacila dosc wysoka sume i wyslałam jej towar poczta, dzis ta sama osoba chce odemnie kupic (ale ona chyba nie zdaje sobie sprawy ze ja to ja) przez niedziele i... prosi mnie o wysyłke za pobraniem. Mimo iz w ogloszeniu wyraznie napisana jest forma przesyłki.
- na marktplaats czesto klienci targuja sie ze mna(nawet jesli wyłacze opcje bieden) lub namawiaja mnie na sprzedaz danej rzeczy po bardzo niekorzystnej dla mnie cenu, na szczescie na niedzieli ani jedna osoba nie targowała sie ze mna i nie namawia(la) na sprzedaz czegos po wrecz gratis-cenie.
Czy to jest tak ze SWOJ - SWOJEMU nie ufa? Czy tylko w moim przypadku tak jest, bo dzieje sie to u mnie notorycznie (na niedzieli).
Prosze aby wypowiedziały sie osoby ktore czesto zamieszaja ogłoszenia w działach z tematu. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
|