Przesunięty przez: Gochna H Pon Mar 17, 2014 11:15 am |
ZORGTOESLAG |
Autor |
Wiadomość |
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 6:13 pm ZORGTOESLAG
|
|
|
mam ogromna prosbe do forumowiczow.posiadam juz numer digid i chce teraz za pomoca internetu zlozyc dokumenty o zorgtoeslag.problem jest w tym,ze nie znam jezyka holenderskiego prosze wiec o instrukcje krok po kroku.dziekuje z gory za pomoc. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
pikipiki
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 12:34 pm Re: ZORGTOESLAG
|
|
|
marte78 napisał/a: | mam ogromna prosbe do forumowiczow.posiadam juz numer digid i chce teraz za pomoca internetu zlozyc dokumenty o zorgtoeslag.problem jest w tym,ze nie znam jezyka holenderskiego prosze wiec o instrukcje krok po kroku.dziekuje z gory za pomoc. |
a ja mam pytanko, jak uzyskac ten numer digid? I prosilabym o pomoc w rozwiazaniu pewnej, niejasnej dla mnie kwestii. Chodzi o te dofinansowania. Na wielu forach znalazlam informacje, iz nalezy ubezpieczyc sie w 4 miesiecznym terminie od dnia zameldowania badz podjecia pracy. Ja zaczelam w listopadzie prace, a wiec temin mijalby mi w marcu. Ubezpieczylam sie od 17.02.09. I tu pojawia sie moje pytanie: czy moge ubiegac sie o dofinansowanie w tym roku?I jesli tak to za ktory rok. Poniewaz na stronie zorgtoeslag sa dwie opcje: za rok 2008 i 2009. Wiec jesli chcialabym by placili mi dodatek za ten rok, to musze przypuszczalnie stwierdzic ile zarobie?? czy jak to jest. Prosze o pmoc i dziekuje |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 17 Gru 2008 Posty: 190
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 12:37 pm
|
|
|
Tak dokladnie tak " przypuszczalnie " dla ludzi z kontraktem jest to latwe dla innych niestety
trzeba pomyslec...Pamietaj by jako "date startu " wypelnic 17.02.09 a nie od stycznia.
Co do digid bylo o tym troszke na forum - https://applicaties.digid.nl/aanvragen
|
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 12:39 pm
|
|
|
Pozatym ubezpieczyc musisz sie od dnia podjecia pracy... Na ubezpiecznie masz 4 miesiace ale to nie oznacza, ze ubezpieczasz sie od piatego miesiaca... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 12:40 pm
|
|
|
No ale chyba kary nie dostanie ? |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 12:13 pm
|
|
|
Czy to prawda, że formularz o dofinansowanie musi przyjść na mój adres zameldowania w Polsce? a nie da rady żeby przyszedł na mój adres korespondencyjny w Holandi? czy może można go jakoś samemu odebrać? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 12:18 pm
|
|
|
jolcia88 napisał/a: | No ale chyba kary nie dostanie ? |
Jesli ubezpieczyla sie od piatego miesiaca, to moze dostac kare za brak ubezpieczenia przez pierwsze cztery.
Ja sue ubezpieczalem w czwartym miesiacu po zameldowaniu i musialem zaplacic za te 3 miesiace wstecz bo inaczej narazilbym sie na kare |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 12:26 pm
|
|
|
Coccolinco napisał/a: | Czy to prawda, że formularz o dofinansowanie musi przyjść na mój adres zameldowania w Polsce? a nie da rady żeby przyszedł na mój adres korespondencyjny w Holandi? czy może można go jakoś samemu odebrać? |
List przychpodzi zawsze na STALY adres. Jak jestes zameldowany w Holandii, to przyjdzie na Holenderski. Jezeli masz tu tylko adres korespondencyjny- pojdzie do Polski. |
|
|
|
|
pawelmichal
Poczatkujacy pawel
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 8:39 pm
|
|
|
mam do was pytanie ja w tamtym roku skonczylem pracowac w holandi a dostalem teraz pismo z balastingu ze oni mnie nadal ubezpieczaja w 2009 i chca mi wyplacic zorgtoeslag, jak mozna zrezygnowac tzn odwolac ten zortoeslag za 2009, sa jakies oficjalne druki zeby ja wypelnic i im odeslac? jasli kto wie zna moze strone www z takimi drukami to bede wdzieczny, pozdrawiam |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:14 pm
|
|
|
http://www.toeslagen.nl/p...orgtoeslag.html
tu masz program który musisz pobrać i wtedy bez trudu zatrzymasz wypłatę dodatku |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
pawelmichal
Poczatkujacy pawel
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:40 pm
|
|
|
hehehe ale ktory to program????? tam jest ich tyle ze nie wiem ktory wybrac |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:51 pm
|
|
|
Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2009 |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:52 pm
|
|
|
Ja tam widze jeden program...
"Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2009" -> http://www.toeslagen.nl/p...g2009/download/ |
|
|
|
|
agnieszka280
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:57 pm zorgtoeslag
|
|
|
Mam pytanie,orientujecie sie moze czy zorgtoeslag mi sie nalezy jesli nie pracuje (zajmuje sie dzieckiem) mam ubezpieczenie i meldunek
Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
|