"Ubezwłasnowolniona" z Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 4:12 pm
|
|
|
Jaka urgencje???Zeby starac sie o urgencje Mozaika musialaby mieszkac w danej gminie minimum rok czasu i byc tam zameldowana a z tego co pisze przebywa tu 5 miesiecy,nie piszcie wiec bzdur! |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 17 Gru 2008 Posty: 190
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 4:14 pm
|
|
|
Nie wszystkie gminy maja taki sam regulamin dotyczacy urgentie..a Ty nie krzycz, bo wychodzi na to, ze jakbys mogla to sama bys ja kopnela pod most :] Tak czy siak niech idzie do gminy tam na pewno jej cos doradza...
|
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 4:20 pm
|
|
|
jolcia88 napisał/a: | Nie wszystkie gminy maja taki sam regulamin dotyczacy urgentie..a Ty nie krzycz, bo wychodzi na to, ze jakbys mogla to sama bys ja kopnela pod most :] Tak czy siak niech idzie do gminy tam na pewno jej cos doradza...
|
W calej Holandii sa jednakowe przepisy na temat urgentie,wiec nie wprowadzaj ludzi w blad.
Co do drugiej czesci - to nie wypowiadaj sie w moim imieniu co ja bym zrobila, PISZ ZA SIEBIE ! |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 4:39 pm
|
|
|
Dziwne czytalam tez o 2 latach...-np. Haarlem
W Lelystad w ogole nie ma mowy o czasie
WIEC JAK NIE ZNASZ WSZYSTKICH PRZEPISOW WE WSZYSTKICH GMINACH TO TY SIE NIE WYPOWIADAJ !!!!!! |
|
|
|
|
cyganka
Poczatkujacy JOANNA
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:01 pm
|
|
|
witajcie-u mnie tez jest raz z gorki raz pod gore i tak juz 3lata staram sie robie wszystko duzo rozmowy poki sie stara i uczy to daje jeszcze szanse a jak zobacze ze zlewa i nie pracuje nad soba to wtedy sie poddam uwazam ze trzeba probowac jesli sie kogos kocha ale jak uczucie jest tylko z jednej strony to-szkoda czasu rozumiem Cie mozajka bardzo dobrze jaki jest Twoje rozczarowanie i jak podle sie czujesz nie jest latwo dac rade komus jesli sie nic o tym nie wiei ciezko jest tez zaczac wszystko od nowa -moj syn tez tu zaczal szkole jest z poprzedniego mojego zwiazku a z obecnego mamy 2.5letnia corcie.TO JEST NAWAL MYSLI.................... |
_________________ Joanna |
|
|
|
|
Dorisben
Super gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:10 pm
|
|
|
Witch01 moze i masz racje... Nie mowie, ze nie. Ale ja chcialabym jej jakos pomoc, podpowiedziec. Skoro ona nie wie jak zaczac niech idzie do gemeente. Moze jej cos tam poradza. A moze sie okaze, za ma szanse na mieszkanie. Zycie potrafi byc podle i fajnie, ze tobie jest wszystko dobrze i cudownie. Ja tez przechodzilam przez podobne rzeczy i wiem, ze nie jest latwo a nie kazdy jest wystarczajaco silny. Mimo wszystko mozaika czekam na wiedsci z gemeente. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:10 pm
|
|
|
Mozaika-masz madrego syna,male dzieci w domu nie placza i nie choruja,prace znalezc mozna to w czym problem??Podjelas taka a nie inna decyzje,postawilas wszystko na jedna karte i nie wyszlo.Ok,ale otrzasnij sie,wyciagnij wnioski i idz dalej,do przodu.Zycze powodzenia,bo sa kobiety w gorszej sytuacji i jakos daja rade to i ty dasz.Pozdro. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:13 pm
|
|
|
jolcia88 napisał/a: | Dziwne czytalam tez o 2 latach...-np. Haarlem
|
Witch01 napisał/a: | musialaby mieszkac w danej gminie minimum rok |
Nie rozumiem co Cie tak dziwi...
jolcia88 napisał/a: | WIEC JAK NIE ZNASZ WSZYSTKICH PRZEPISOW WE WSZYSTKICH GMINACH TO TY SIE NIE WYPOWIADAJ !!!!!! |
Chyba sie troche zapedzilas |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:15 pm
|
|
|
"W Lelystad w ogole nie ma mowy o czasie "
Skoro nie wiesz na pewno nie zwracaj komus uwagi ze nie ma racji - tyle. I kto tu sie zapedza ? Ja nie mowie "glosne nie" jesli nie mam pewnosci :]
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 5:15 pm ]
"W Lelystad w ogole nie ma mowy o czasie "
Skoro nie wiesz na pewno nie zwracaj komus uwagi ze nie ma racji - tyle. I kto tu sie zapedza ? Ja nie mowie "glosne nie" jesli nie mam pewnosci :] |
|
|
|
|
Dorisben
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:15 pm
|
|
|
Witch01-nie krzycz. Mozliwe, ze masz racje ale to nie uprawnia cie do podnoszenia tonu. Ja chce jej pomoc jakkolwiek. Przechodzilam, przez podobna sytuacje i wiem, ze jej ciezko. Nie kazdy jest jak skala!!! Jezeli tobie zycie jest uslane rozami to tylko pozazdroscic...
Niech idzie i spyta zamiast sie zamartwiac i widziec w czarnych barwach. Po takim poscie jak twoj to ona moze pomyslec" a nie ide skoro to nic nie da... " A jezeli cos jej sie uda zalatwic lub uzyskac jakiekolwiek informacje?? Mozaika czekam na wiesci z wizyty w gemeente!! I nie siedz tylko dzialaj!!
poprawilam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 19, 2009 12:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cyganka
Poczatkujacy JOANNA
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:35 pm
|
|
|
mi sie wydaje ze sa i inne instytucje gdzie moga pomoc...... |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:36 pm
|
|
|
Dorisben napisał/a: | Witch01-nie krzycz. Mozliwe, ze masz racje ale to nie uprawnia cie do podnoszenia tonu.
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 6:23 pm ]
Witch01-nie krzycz. Mozliwe, ze masz racje ale to nie uprawnia cie do podnoszenia tonu. |
Czy Ty aby nie przesadzasz?Caps Lockiem napisalam dwa wyrazy,wykrzyknik postawilam jeden,wiec chyba pomylilas osoby,nie ja tu jestem krzykaczem |
|
|
|
|
cyganka
Poczatkujacy JOANNA
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 5:39 pm
|
|
|
zaczyna sie tu robic goraco a nie o to chodzi aby sie przekrzykiwac |
|
|
|
|
Dorisben
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 6:58 pm
|
|
|
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 9:23 pm ]
sorki zdublowaly mi sie posty... Nie chcialam... Witch01 widzisz jak to jest?? nikt nie lubi jak mu sie zwraca uwage... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 19, 2009 12:43 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 9:58 pm
|
|
|
Dorisben napisał/a: | Witch01-nie krzycz. Mozliwe, ze masz racje ale to nie uprawnia cie do podnoszenia tonu. Ja chce jej pomoc jakkolwiek. Przechodzilam, przez podobna sytuacje i wiem, ze jej ciezko. Nie kazdy jest jak skala!!! Jezeli tobie zycie jest uslane rozami to tylko pozazdroscic...
Niech idzie i spyta zamiast sie zamartwiac i widziec w czarnych barwach. Po takim poscie jak twoj to ona moze pomyslec" a nie ide skoro to nic nie da... " A jezeli cos jej sie uda zalatwic lub uzyskac jakiekolwiek informacje?? Mozaika czekam na wiesci z wizyty w gemeente!! I nie siedz tylko dzialaj!!
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 8:12 pm ]
Witch01-nie krzycz. Mozliwe, ze masz racje ale to nie uprawnia cie do podnoszenia tonu. Ja chce jej pomoc jakkolwiek. Przechodzilam, przez podobna sytuacje i wiem, ze jej ciezko. Nie kazdy jest jak skala!!! Jezeli tobie zycie jest uslane rozami to tylko pozazdroscic...
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 9:23 pm ]
sorki zdublowaly mi sie posty... Nie chcialam... Witch01 widzisz jak to jest?? nikt nie lubi jak mu sie zwraca uwage... |
A moze tak przestaniesz sie mnie czepiac w koncu, co??,Witch...Witch...nawet to ze posty zdublowalas jest moja wina....zalosne. |
|
|
|
|
|