|
spoldzielnie mieszkaniowe |
| Autor |
Wiadomość |
piotrunia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 5:43 pm
|
|
|
| mam pytanie zwiazane ze spoldzielnia, mieszkam wmieszkaniu spoldzielczym z mezem, za niedlugo spowdziewamy sie dziecka.czymusze miec zgodespoldzielni na zameldowanie dziecka w tym mieszkaniu? czy musz spoldzielnie o tym fakcie informowac? |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 10:16 pm
|
|
|
Duuvelke
dzięki |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 8:23 am
|
|
|
| Witam, jesteśmy z dziewczyną zarejestrowani od dwóch lat na woonnet-haaglanden i reagujemy regularnie co tydzien jednak jeszcze listu sie nie doczekaliśmy. Jednak pytanie moje dotyczy adresu obecnego zameldowania, mianowicie przez okres tych dwóch lat dwukrotnie zmienialiśmy adres zameldowania i zawsze była to Haga. Ostatnio jednak znajoma która doczekała się listu po około 2 latach oczekiwania poszła na spotkanie i dowiedziała sie że w dokumentach jest jakaś niezgodność gdyż również zmieniała adres zameldowania w okresie oczekiwania co rzekomo zmienia całkowicie pozycje na której sie znajdowała. Fakt że mieszkanie zostało przydzielone innej osobie, gdyż miała wyższą pozycje jednak znajoma została poinformowana że edycja na profilu woonnetu nie wystarcza i że trzeba gdzieś każdą zmiane adresu zameldowania zgłaszać. Tylko pytanie GDZIE? Na stronce woonnetu jest kilkanscie różnych spółdzielni i do każdej osobiscie mam dzwonić i mówić że od tego i tego dnia mam inny adres? Wydawało mi sie że skoro wprowadzam aktualne dane adresowe na woonnecie to taka informacja jst wystarczająca....Miał ktoś podobny przypadek? Bo nie chce żeby sie okazało że dostane list na wizyte mieszkania a tam sie dowiem że nie ma szans bo ktoś tam ma mój stary adres sprzed dwóch lat i to skreśla mnie z możliwości otrzymania mieszkania.... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 8:38 pm
|
|
|
wystarczy jak przejdziesz sie do najblizszej spoldzielni...
i tak kazda przeprowadzka ma wplyw na twoj status... |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:03 pm
|
|
|
| czyli oprócz zmiany adresu w serwisie woonnet musze udać sie także do jednej ze spółdzielni żeby zaaktualizować mój adres? Napisałaś że każda zmiana adresu ma wpływ na mój status...masz na myśli miejsce w rankingu na dane mieszkanie? Jeśli powiedzmy w tym tyg jest napisane że mam miejsca 78 i 129 na dane mieszkanie to jest to faktyczna pozycja czy z powodu mojej zmiany adresu jest ona w rzeczyistości bardziej odległa? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:08 pm
|
|
|
tak... przez zmiane adresu moze byc twoje miejsce bardziej odlegle... wszystko zalezy od tego kto reaguje na dane mieszkanie/dom...
przeprowadzka ma po prostu 'negatywny' (jesli mozna tak to ujac) wplyw na twoj status... poniewaz sie przeprowadziles, oznacza to teoretycznie, ze znalazles odpowiednie mieszkanie/dom... stad tez zmienia sie twoj "status"... ach, nie wiem czy dobrze ci to wytlumaczylam... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:13 pm
|
|
|
wedlug tego co wyczytalam w cytacie poniezej... wystarczy zmienic adres na wonnet-haaglanden... jesli adres uda sie zmienic w danych to automaczynie powinien zmienic sie twoj status... jesli jednak adresu nie mozesz zmienic, to wtedy udajesz sie do jednej z korporacji...
cytat:
Verhuizen
Als u een woonpas heeft en u verhuist naar een zelfstandige huurwoning van een woningcorporatie dan wordt u automatisch uitgeschreven. Verhuist u naar een zelfstandige koopwoning of andere huurwoning (bv van een particuliere verhuurder ) dan moet u uw adres en de vestigingsdatum wijzigen bij uw inschrijfgegevens. Dit kan via 'mijn woonnet' en het tabblad 'persoonlijke gegevens'. Uw rangordedatum wordt dan automatisch aangepast. Doet u dit niet, dan worden de gegevens tijdens het intakegesprek bij de woningcorporatie alsnog gecontroleerd en aangepast en wordt de woning niet aan u aangeboden.
Lukt het u niet de gegevens aan te passen of heeft u vragen, neem dan contact op met één van de wonincorporaties (adressen en telefoonnummers vindt u bij 'contacten').
http://www.woonnet-haagla...t/tab=begrippen |
|
|
|
|
siula
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Sty 2009 Posty: 53
|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 12:13 pm
|
|
|
| Czy ktos z Was jest zapisany w spoldzielni Mooiland Maasland? Wiecie o tym,ze od stycznia troche zmieniaja sie reguly? |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 5:08 am
|
|
|
| Co sie ma zmienić i gdzie ma sie to zmienić? Piszesz tylko o spółdzielni Maasland czy o wszystkich? |
|
|
|
|
siula
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Sty 2009 Posty: 53
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 2:35 pm
|
|
|
| To co wiem dotyczy Mooiland Maasland bo w tej jestem zapisana.Zmienic ma sie to,ze od stycznia trzeba miec aktualne zaswiadczenia o dochodach z belastingu ,jezeli dostaniesz mieszkanie i bedziesz chcial je zaakceptowac to musisz je dolaczyc.Dotychczas nie wymagali tego.Zmienia sie tez to,ze wspolne dochody osob starajacych sie o mieszkania nie beda mogly przekroczyc 33tys rocznie. |
|
|
|
|
BartOst
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 3:10 pm
|
|
|
| Witam:) Mieszkam od nie dawna w Axel, Terneuzen i chciałbym się starac o mieszkanie socjalne w okolice . Co powinieniem krok po kroku zrobic... i w jakich spółdzielniach się zapisac. Jakie warunki trzeba spełniac zeby starac sie o takowe mieszkanie. Dzieki za odpowiedź. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 4:24 pm
|
|
|
BartOst,
przeczytaj ten temat i bedziesz wiedzial ,krok po kroku, co powinienes zrobic |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
BartOst
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 4:27 pm
|
|
|
| oki czytac juz przeczytałem... ale jak znaleźć społdzielnie mieszkaniowe w okolicach Axel ....... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
BartOst
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 5:14 pm
|
|
|
dziekuje:)
chce jak najszybciej miec swoje lokum ... nie chce mieszkac na domkach ktore daja agencje pracy...
Czy macie jakies link gdzie czesto sa ogloszenia wynajmu mieszkania w axel lub okolicACH? |
|
|
|
|
|
|