NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
przelew abn amro
Autor Wiadomość
mooolina 
Poczatkujacy
mooolina


Wiek: 31
Dołączyła: 20 Lip 2008
Posty: 32
  Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:30 pm   przelew abn amro

witajcie proszę o pomoc!
chciałabym przesłć pieniądze z abn amro na polskie konto walutowe (kredyt bank s.a.)
mam numer rachunku i bic kredyt banku s.a. do rozliczeń transgranicznych.
czytałam na forum i próbowałam przez internet bankieren, weszłam na strone abn amro=> inloggen=> podłaczyłam to urządzenie => zrobiłam krok 1 z 3, a już przy 2 z 3, urządzenie było cały czas wyłączone. czy znacie może jakieś inne sposoby na przesłanie pieniędzy oprócz western union. z góry dziękuje za pomoc:)
Ostatnio zmieniony przez mooolina Wto Wrz 09, 2008 9:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Reklama
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4141
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:36 pm   

Przy kroku 2 nalezy wlozyc karte ABN do tokena, wpisac swoj pin a nastepnie cyfry ktore wyswietly sie na czerwono i nacisnac OK. W odpowiedzi token wyswietli cyfry ktore trzeba wpisac w żółte pole
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
mooolina 
Poczatkujacy
mooolina


Wiek: 31
Dołączyła: 20 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:47 pm   

włorzyłam karte i nic się nie włączyło. może powinam mieć oprogramowanie do tego urządzenia???
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4141
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:53 pm   

wlozylas karte chipem w dol, chip od strony klawiatury?
Zakladam ze masz tokena ktoregos z tych:
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
mooolina 
Poczatkujacy
mooolina


Wiek: 31
Dołączyła: 20 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:02 pm   

mam inny e.dentifier2
 
 
Reklama
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4141
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:11 pm   

Z tego co pisze na www:

* Insert your card
*
* Press The 1 button on the e.dentifier2 Log on
*
* Enter your PIN code
*
* Press The OK button on the e.dentifier2
*
* A response is displayed
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
Alexpoland 
Nie?mia?y u?ytkownik
ALEX

Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 65
Skąd: Rotterdam
  Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:11 pm   token

Czyli masz nowy token , moze masz jakis przycisk zeby go wlaczyc poszukaj.Pozdrawiam
 
 
 
mooolina 
Poczatkujacy
mooolina


Wiek: 31
Dołączyła: 20 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 11:48 pm   

szukałam nie ma tam żadnego przycisku. ten sztański wynalazek mnie wykończy:( pozdrawiam:) może znacie kogoś kto by mi pomógł ja mieszkam w den haag
Ostatnio zmieniony przez mooolina Wto Wrz 09, 2008 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Amfidiusz
Poczatkujacy

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 22
Skąd: Iława
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 12:17 am   

Dojeżdżam do Hagi na studia, mogę przyjechać ze swoim e.dentifierem (tym starego typu), który na pewno działa ;)

Swoją drogą z ciekawości... Ile kosztuje taki przelew z ABN?
 
 
 
Reklama
pawel1979 
Mega gadu?a

Wiek: 35
Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 1346
Skąd: NL
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 8:09 am   

mooolina napisał/a:
może znacie kogoś kto by mi pomógł ja mieszkam w den haag

udaj sie do najbliższego oddziału banku AbnAmro i tam możesz skorzystać z ich e.dentifierem :wink:
Installatiehandleiding voor software:
tutaj jest instrukcja jak zainstalować e.dentifierem2 https://www.abnamro.nl/nl...handleiding.pdf
Gebruikershandleiding bij de e.dentifier2: https://www.abnamro.nl/nl...handleiding.pdf

Amfidiusz napisał/a:
Ile kosztuje taki przelew z ABN?

jest za darmo było to juz to opisywane na forum
Ostatnio zmieniony przez pawel1979 Śro Wrz 10, 2008 8:17 am, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mooolina 
Poczatkujacy
mooolina


Wiek: 31
Dołączyła: 20 Lip 2008
Posty: 32
  Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 2:48 pm   

próbowałam zainstalować ale coś mi nie idzie :088:
byłam w banku ostatnio i chciałam aby mi pomógł któryś z pracowników, ale się nie udało.
myślałam ze dając numer rachunku i bic kredyt banku s.a. do rozliczeń transgranicznych nie będzie żadnego problemu aby przesłać pieniądze.
a pozatym spisałam sobie z forum po koleji co mam zrobić aby przesłać te pieniądze.
wiem ze nie znajomość języka jest kluczowym problemem, ale czy ktoś by mi mógł pomóc.
jężeli ktoś by był taki miły i mógłby się spotkać w banku i pomógł mi wysłać pieniądze bo bardzo mi na tym zależy. z góry dziękuje za rady:) :039:
 
 
ARIE32NL 
Nie?mia?y u?ytkownik

Pomógł: 3 razy
Wiek: 38
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 74
Skąd: Rotterdam
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 7:27 pm   

ja tez mam ten nowy i jest ok tylko zdaje mi sie ze moze podlaczylas kabel do komputera a to jest tylko do ladowania tokena cala obsluga jest bez kabla sprubuj i jesli prubowalas sie zalogowac bodajze 5 razy to mogli ci zablokowac internet bankire i bedziesz musiala udac sie do banku pozdrawiam i napisz czy sie udalo
 
 
powero 
Poczatkujacy

Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:12 pm   

mam pytanie jak mozna zdobyc e.dentifier?????????? :088:
 
 
LeGolas 
Super gadu?a


Pomógł: 11 razy
Wiek: 25
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 270
Skąd: Zwanenburg
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:57 pm   

pawel1979 napisał/a:
Amfidiusz napisał/a:
Ile kosztuje taki przelew z ABN?

jest za darmo było to juz to opisywane na forum


Ja jak przelewam na PKO S.A to zawsze pobera opłate.Do Banku Pocztowego S.A - nigdy. :039: :039: :039:

[ Dodano: Sob Paź 04, 2008 12:59 pm ]
Idż do Banku tam gdzie konto zakładałeś jak ci nei dali na początku to powinni ci dać. :039:
 
 
 
szeda 
Gadu?a nad gadu?ami :-)

Pomogła: 12 razy
Dołączyła: 09 Mar 2007
Posty: 506
Skąd: Haga
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 4:11 pm   

ostatnio robilam przelewy w ABN na polskie konto walutowe i np. BANK POLSKA KASA OPIEKI SA pobiera oplate 5,80E za przelew (od dosc wysokiej sumy) :(

aha - przelew internetowy
Ostatnio zmieniony przez szeda Sob Paź 04, 2008 4:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group