NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy    Rejestracja   Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Paszport polski-wymiana mozliwa w ambasadzie?
Autor Wiadomość
m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Sro Sty 07, 2009 7:49 pm   

Z tego co tutaj czytalem, to ludzie mowili ze w IND moze byc dowod wtedy daja wlepke na kartce.
Ja jak bylem w IND to chcieli paszportu - moze zalezy to od urzednika (jak wiele spraw tutaj :P )

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Przemo.K 
Poczatkujacy
Tuturutu

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 9:10 pm   

Witam.
Żeby wyrobić paszport 10-letni w konsulacie (ambasada się tym nie zajmuje) trzeba być zameldowanym w Holandii, dostarczyć do konsulatu odpowiednią ilość zdjęć wykonanych wedle określonego standardu, wypełnić wnioski paszportowe i wnieść opłatę.
Paszport tymczasowy jest wyrabiany na okres oczekiwania na paszport 10-letni, zwraca się go w momencie odbioru nowego, jednak jego ważność jako dokumentu to zazwyczaj rok, czas oczekiwania na paszport tymczasowy wynosi około 10 dni.

W tym momencie proszę Panią "Wszechwiedzącą", żeby wyjaśniła mi, jak to możliwe, że przepisy konsularne są inne np. w Brukseli czy Londynie? Czemu tam nikt nie wymaga żadnych zaświadczeń o meldunku i innych papierów? Nie mówiąc już o nieznacznej różnicy cenowej. Nie mówiąc już o miłej, normalnej obsłudze...

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Ostrzeżeń:
 3/3/4
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 9:58 pm   

bolek8

bablito napisał/a:
zależy co chcesz czy verblijfsdokument który możesz otrzymać dopiero po pięciu latach czy verklaring van inschrijving burgers van de unie który otrzymasz od ręki po uprzednim wypełnieniu deklaracji i umówieniu się w ind na spotkanie jeżeli nie masz paszportu wydadzą go tobie na oddzielnym blankiecie na podstawie dowodu tożsamości więcej napewno znajdziesz jak skożystasz z wyszukiwarki żeby dostać burgers van unie musisz mieć aktualny kontrakt o pracę ważny minimum 3 miesiące

[ Dodano: Czw Paź 16, 2008 10:12 am ]
aha i niemusisz nic zmieniać w sytuacji gdy po miesiącu od otrzymania takiego dokumentu zmienisz pracę jest to dokument ważny razem z dokumentem tożsamości czyli do czasu wymiany jak masz dowód osobisty czy paszport ważny do 2011 do ten dokument traci ważnośc razem z paszportem

[ Dodano: Sro Sty 07, 2009 10:13 pm ]
Przemo.K napisał/a:
Witam.

W tym momencie proszę Panią "Wszechwiedzącą", żeby wyjaśniła mi, jak to możliwe, że przepisy konsularne są inne np. w Brukseli czy Londynie? Czemu tam nikt nie wymaga żadnych zaświadczeń o meldunku i innych papierów? Nie mówiąc już o nieznacznej różnicy cenowej. Nie mówiąc już o miłej, normalnej obsłudze...

A jeśli masz tego typu wątpliwości, to może zapytaj u źródła, zadzwoń może do Dyplomatów z Londynu, jestem pewna że odpowiedzą na Twoje pytania...
A tak na marginesie to w każdym kraju przepisy konsularne się różnią od siebie...

Odpowiedz do tematu