Parafie Rzymskokatolickie w okolicy Maassluis, De Lier |
Autor |
Wiadomość |
Minisia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2011 2:59 pm Parafie Rzymskokatolickie w okolicy Maassluis, De Lier
|
|
|
Witam. Wiem ze na temat Parafii Rzymskokatolickich było już wiele razy pisane, ale nie znalazłam dla mnie konkretnej wiadomości. Chce się dowiedzieć czy w okolicach Maassluis, De Lier, Maasland, Vlaardingen, Schiedam, Maasdijk, Wateringen itd. znajduje się jakaś polska Parafia, albo chociaż Kościół w którym są odprawiane polskie Msze Św. ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2011 9:07 pm Re: Parafie Rzymskokatolickie w okolicy Maassluis, De Lier
|
|
|
Minisia napisał/a: | Witam. Wiem ze na temat Parafii Rzymskokatolickich było już wiele razy pisane, ale nie znalazłam dla mnie konkretnej wiadomości. Chce się dowiedzieć czy w okolicach Maassluis, De Lier, Maasland, Vlaardingen, Schiedam, Maasdijk, Wateringen itd. znajduje się jakaś polska Parafia, albo chociaż Kościół w którym są odprawiane polskie Msze Św. ?
Pozdrawiam |
Oczywiście ze są - główna parafia w Rotterdamie.Link do strony parafii tutaj |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 6:15 pm
|
|
|
wszędzie są u Ciebie też
|
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
Zaimportowana
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 9:42 am
|
|
|
Mieszkając w Maasdaijk widziałam ogłoszenie, że w tym mieście odprawiają się msze rzymskokatolickie po Polsku. Adresu jednak nie zapamiętałam. I jestem w takiej samej rozterce jak autor postu, ale fajnie, że ktoś napisał o tym Rotterdamie. |
|
|
|
|
|