NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Kwi 01, 2015 9:43 pm
Zwierzęta(psy) w Holandii
Autor Wiadomość
florson 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 7:17 am   

Czyli jak jest w końcu z tymi amstaffami???opisane ze ludzie kupuja ale ze nie mozna przywozic???juz nic nie rozumiem

SweetAsAngel 
Poczatkujacy
=)

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 8:30 am   

witam! ja mam amstaffa z ktorym bez problemu przyjechalam do holandii , pies musi poprostu miec wszczepionego czipa ,wyrobiony paszport i wszystkie szczepienia pozdrawiam :039:

Ani862 
Poczatkujacy
Ani862

Wysłany: Śro Lut 11, 2009 11:19 am   Imprezka dla psow :) Hehe ja i Kosmo mamy zaproszenie

Dostalam dzisiaj od mojego weterynarza zaproszenie dla mnie i mojego pieska. Imprezka odbedzie sie 23.02 w specjalnej sali gdzie psy beda mogly sie bawic z rowiesnikami. Hehehe troszke to dziwne ale chetnie pojde i zobacze jak to wyglada. Heh prosze moj pies ma 3 miesiace a juz na imprezy chodzi hehehe napisze jak bylo.

smycz8 
Poczatkujacy
smycz8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 12:58 pm   

Witam!Czy moze ktos wie, gdzie w holandii mozna kupic wozek dla malego psa. Jest mi bardzo zal mojego psa, gdy ide na dluzsze zakupy a ona musi czekac na mnie w aucie, patrzy tak smutno. Widzialam, ze majac psa w takim wozku mozna swobodnie wchodzic do sklepow. Bede bardzo wdzieczna za informacje. Pozdrawiam

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 1:39 pm   

w prawie kazdym lepszym sklepie z artykulami dla psow sa takie wozki

monika :039:

smycz8 
Poczatkujacy
smycz8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 2:53 pm   

mavd napisał/a:
w prawie kazdym lepszym sklepie z artykulami dla psow sa takie wozki

monika :039:

Dziekuje ci bardzo , ale jestem glupia, nie pomyslalam o tych sklepach a czesto tam zagladam. :038: :039:

[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 3:00 pm ]
Mam jeszze jedno pytanie. Czy faktycznie majac pieska w takim wozku, mozna wchodzic do kazdego sklepu w Holandii i nikt sie nie bedzie czepial?

eva2912 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 12, 2009 4:15 pm   szampon dla shih tzu

Witam , mam pytanie do osob ktore maja tutaj shih tzu , jaki szampon jest dobry dla shih tzu , moja sunia ma 8 miesiecy i nie moge sobie dac rady z rozczesywaniem kółtunów :( .Jej wlosy sa bardzo suche i szybko sie lamią. Prosze doradzcie mi cos, bo nie chcem jej scinac włosów na krotko, tylko dlatego ze nie wiem jaki szampon i odzywka były by dobre .
Ostatnio zmieniony przez eva2912 Sob Gru 12, 2009 8:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 5:36 pm   

eva2912, zerknij, powinno pomoc w zwalczaniu koltunow

http://www.hondenwebshop....tklittingscreme

( ͡° ͜ʖ ͡°).

eva2912 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 12, 2009 8:20 pm   

"Gochna H "dzieki za pomoc, odrazu zamowilam
Ostatnio zmieniony przez eva2912 Sob Gru 12, 2009 8:22 pm, w całości zmieniany 2 razy  

karinakiki 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 7:59 am   

Ja tez mam pieska :) cocker spaniela, niestety jest bardzo rozbrykany i dosc rozszczekany. Jesli tylko ktos przechodzi pod murem naszego ogrodu, to piesek od razu szczeka. Nie moge go uspokoic, bo on mysli,ze ktos probuje wejsc na jego/nasz teren. Dzis tak NAPRAWDE chwilke poszczekal o 7.30. I sasiadka zaczela niemilosiernie krzyczec,ze pies szczeka tak wczesnie. Wyobrazam sobie,ze to jest pewnego rodzaju problem, ale dookola trabia samochodzy, ludzie rano pod domami krzycza...Do tego probowala wejsc na chama na nasze podworku""od tylu" domu. Nie chce zeby mnie nowi sasiedzi znienawidzili od pierwszego miesiaca mieszkania,ale nie chce tez pozbywac sie psa, ktory ma prawo wychodzic na swoje podworko. Czy groza mi jakies kary? W koncu o 7.30 nie ma ciszy nocnej, prawda?:/

tojska 
Poczatkujacy
tojska

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:48 am   bul w holandii

witam chcialabym sie jak najwiecej dowiedziec jakie prawo panuje w holandii odnosnie psow jakie sa wymogi jakie pies musi spelnic kryteria.... chcialabym zabrac ze soba swojego pupila a nawet pani weterynarz u ktorej bylam nie potrafila mi powiedziec czy sa takie same wymogi jak do wielkiej brytani czy inne pomozecie ....

pozatym jakie pies ma prawa a raczej jego wlasciciel chodzi mi o to ze ja mam bulteriera suczke pies wychowuje sie razem z dziecmi i nie mam do niego zastrzezen ale reakcje przechodniow i ich spojrzenia jak wychodzimy na spacer mowia same za siebie ....

jesli chodzi o chodzenie na smyczy i w kagancu to juz wiem

czekam na opinie

Antie 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 9:00 pm   

Witam :039: ,
Jeszcze mieszkam w Polsce ale w mam zamiar przeprowadzić się do Holandii. Tutaj mam hodowlę i chcę wyjechać z psami i dalej ją prowadzić. W związku z tym mam parę pytań:
- czy muszę odprowadzać jakiś podatek od prowadzenia hodowli (jeśli będę go dalej płacić w Polsce) i w jakiej kwocie ?
- czy i gdzie zgłaszać taką działalnść ?
- czy jest jakaś zniżka w podatku dla większej ilości psów ? (w Polsce od dwóch lat nie ma obowiązku płacenia podatku :038: )
- czy muszę dla wszystkich psów wyrabiać rodowód eksportowy czy tylko dla suk (w przypadku narodzin szczeniąt i przeglądu miotu w związku)
- gdzie znajdę dobrego weta znającego się na małych rasach i mówiącego ostatecznie po angielsku bo teraz mam speca
Wiem że to zalew pytań ale niestety nigdzie nie znalazłam na nie odpowiedzi a wolę pozałatwiać wszystko zgodnie z prawem aby nikt nie miał pretensji.

izeth 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 27, 2010 12:50 pm   

dla tojska pies w holandi musi mieć paszport czip i wszystkie szczepienia i nic po za tym sama mam w holandi amstafa nicht go się nie boi gdy na początku po przyjeździe prowadzałam go w kagańcu to wszyscy się dziwili pytali się czy taki jest zły że chodzi w kagańcu i teraz nie noś ale musi chodzić na smyczy w parkach są wyznaczone miejsca gdzie pies może pobiegać a tak w ogóle jest spoko, ludzie są przyjaźnie nastawieni do psów jadąc z psem komunikacją miejską nie płaci się za bilet tu psy mają weselsze usposobienie nie szczekają na inne nie rzucają się na siebie mój pies jest tu rok i nie było żadnych problemów gdzie w polsce co rusz ludzie się czegoś czepiali i powiem jedno ja sprzątam po swoim psie tak że nie ma sie tu czego obawiać pozdrawiam.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 1:56 pm   

Anite,
1.rejstracja hodowli w Holandii zamuje sie Raad van Beheer znajdujacy sie w Amsterdamie ( to jest odpowiednik polskiego zwiazku kynologicznego ) rejstracja hodowli kosztuje cos ponad 200 euro
2.co do podatku za hodowle to zalezy gdzie bedziesz miszkac poniewaz tu kazde miasto i kazda gmina ma swoje osobne zarzadzenia ( u mnie w Hilversum holdowla kosztuje 226 euro rocznie)
3. wszystkie psy musza miec rodowody exportowe i tu trzeba bedzie je zarjstrowac
4.co do weterynarza to jak juz bedzisz wiedziec gdzie bedziesz mieszkac to mozesz poszukac w okolicy lub na stronie tutejszego zwiazku kynologicznego

pozdrawiam
monika

SNOEPER 
Poczatkujacy
wees uzelf

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 9:49 pm   Rejestracja psa w gemente (balastingdienst)

Jak wyglada sprawa zarejestrowania psa w gemente i odprowadzanie podatku (rocznego?) za psa. Forum jak zdazylem sie zorientowac odwiedza wielu wlascicieli tych wspanialych zwierzakow , na pewno ktos z Was przerabial juz ta sprawe, jakie sa procedury i koszty.
Z gory wielkie dzieki.

Odpowiedz do tematu