|
spoldzielnie mieszkaniowe |
| Autor |
Wiadomość |
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 11:16 pm
|
|
|
| osiek13 napisał/a: | | huur op maat | Czynsz dopasowany do Twoich możliwości. |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 9:00 pm
|
|
|
| od pewnego czasu zmienily sie zasady logowania na woonnet-haaglanden.przysylaja mi maila w czwartki z propozycja mieszkan.czy juz nie musze sie logowac na ich stronie?wystarczy tylko wybierac z ich propozycji?i co oznaczaja te buzki,ktore sa przy kazda oferta? |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 10:20 pm
|
|
|
Buźki oznaczają jakie masz szanse na dane mieszkanie. U mnie ciągle czerwono |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:07 pm
|
|
|
| he.... u mnie podobnie....nieciekawie... |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:25 pm
|
|
|
Witam jestesmy od tygodnia posiadaczami mieszkania z gemente .z ktorym bylo tyle problemow !Ale sie w koncu udalo - czasem trzeba z nimi isc ostro ! o malo co by nam przepadlo |
|
|
|
|
Anahi
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 2:15 pm
|
|
|
| Witam mieszkam w mieszkaniu spółdzielczym a chciałabym dalej reagować tym razem na domek z ogrodem wiem ze się bardzo długo czeka....Czy jak znów się zarejestruje i zaznacze ze już mieszkam w spółdzielczym mieszkaniu to oni mi wyznaczą termin przeprowadzki czy spokojnie mogę mieszkać i reagować?? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 8:58 pm
|
|
|
| mieszkasz tam tak dlugo jak masz kontrakt lub jak sie bedziesz przeprowadzac |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:14 pm
|
|
|
Duuvelke
| Cytat: | | Doorstromer: wybierasz w wypadku kiedy juz wynajmowalas samodzielnie mieszkanie w holandii i bedziesz je opuszczala... czy tez jestes/bylas wlascicielem mieszkania... |
chodzi tutaj o mieszkanie spółdzielcze? czy obojętnie jakie.. np od maklera? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:21 pm
|
|
|
| z tego co wiem to glownie spoldzielnie mieszkaniowe sie o to pytaja... maklerowi jest to raczej bez roznicy... ale jesli cie o to pyta to jest to na takich samych zasadach jak w spoldzielni... |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:02 pm
|
|
|
Właśnie o to mi chodzi..
Mam teraz mieszkanie od maklera (wcześniej wynajmowałem pokój) i poluje na mieszkanie spółdzielcze. Jak się przeprowadziłem to zmieniłem ze startera na doorstromera.
No i się pytam czy tak ma być czy powinno zostać- starter?
(Wynajmuję obecnie studio) |
|
|
|
|
Anahi
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 9:33 pm
|
|
|
moim zdaniem powinno być starter ,bo dopiero zaczynasz przygode ze spółdzielniami |
|
|
|
|
marzena
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 99
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 11:30 pm
|
|
|
| Ja miałam doorstromer i mieszkanie dostałam ( nikt nie wnikał, czy wczesniejsze mieszkania były "spółdzielcze" czy nie). |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 12:50 pm
|
|
|
| Anahi napisał/a: | moim zdaniem powinno być starter ,bo dopiero zaczynasz przygode ze spółdzielniami |
to nie chodzi o przygode ze spoldzielnia... tylko o to jaki typ mieszkania/domu sie zostawia...
i to czy to jest mieszkanie/dom ze spoldzielni nie ma znaczenia... znaczenie ma kto jest glownym wynajmujacym...
Coccolinco... w twoim wypadku jestes doorstromer... |
| Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Sob Sie 14, 2010 12:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kasiucha
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 1:43 pm
|
|
|
Czy woonnet-haaglanden to spółdzielnia społeczna czy socjalna?
I czy w holandii jak juz sie dostanie mieszkanie ze spółdzielni to czy można je później wykupić?
I jak mogli byście mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie przyznawane są mieszkania, byłabym bardzo wdzięczna, ja jestem zapisana do spółdzielni ok 1,5 roku i moja pozycja na tych mieszkaniach raczej sie nie zmienia. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 9:14 am
|
|
|
| Kasiucha napisał/a: | | Czy woonnet-haaglanden to spółdzielnia społeczna czy socjalna? |
kazda spoldzielnia mieszkaniowa ma mieszkania socjalne jak i inne... jak dobrze pamietam musza miec w swojej ofercie przynajmniej 10% mieszkan socjalnych...
| Kasiucha napisał/a: | | I czy w holandii jak juz sie dostanie mieszkanie ze spółdzielni to czy można je później wykupić? |
czasem jest taka mozliwosc...
| Kasiucha napisał/a: | | I jak mogli byście mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie przyznawane są mieszkania |
roznie... czasem jest losowanie... ale glownie okres jaki jestes zapisana ma wplyw na to, na ktorym miejscu jestes |
|
|
|
|
|
|