Pośrednictwa pracy w Holandii godne polecenia |
Autor |
Wiadomość |
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 9:05 pm
|
|
|
przeniesiony :
damoart napisał/a: | Witam,Proszę o odpowiedź które z biuro na dzień dzisiejszy jest godne polecenia i które wy uwazacie za te które warto by można sie zahaczyć . Tematów sporo lecz interesuje Mnie rok 2016 a nie 2010 etc . |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 9:44 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | przeniesiony :
damoart napisał/a: | Witam,Proszę o odpowiedź które z biuro na dzień dzisiejszy jest godne polecenia i które wy uwazacie za te które warto by można sie zahaczyć . Tematów sporo lecz interesuje Mnie rok 2016 a nie 2010 etc . |
|
Parę postów wyżej wymieniłam kilka biur pracy - między innymi Randstad, Adecco, Tempo-Team czy Start People, ale... no własnie zawsze jest jakieś "ale" które zależy od tego gdzie trafisz i na kogo trafisz.
Ja mieszkając już 8 lat w NL poszłam do pracy przez Randstad - jedno z najlepszych biur pracy o jakich do tej pory słyszałam. Niestety trafiłam na taki team, ze ręce opadały. Po 9 miesiącach wiecznej walki niemal o wszystko (jedynie wypłaty były terminowo i o dziwo się zgadzały) powiedziałam dość i zrezygnowałam.
To jest loteria. Równie dobrze może byc tak, że to co nie pasowalo mnie będzie odpowiadać tobie, bo np masz inną sytuację rodzinną, mieszkaniową czy jaka tam jeszcze...
Nie da się tak z czystym sumieniem polecić jakiegoś konkretnego biura pracy |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2016 7:49 am
|
|
|
Hera napisał/a: | Nie da się tak z czystym sumieniem polecić jakiegoś konkretnego biura pracy |
Zgadzam sie w 100% nawet jak sie trafi na solidne biuro to mozna byc oddelegowanym do pracy gdzie atmosfera nie jest najlepsza , jest norma itp |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
krolik607
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 4:10 pm
|
|
|
Co sadzicie o covebo? |
|
|
|
|
Roket1q
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2016 12:16 pm
|
|
|
a teraz kiedy sie zaczyna sezon w holandii na prace marzec-kwiecien początek sezonu tak jaką polecicie prace zeby zarobic?mysle nad jakąs ofertą pracy w szklarni przy kwiatkach a wy jak to widzice?lepiej pojechac na 5miechów na szklarnie czy lepsza będzie produkcja?? |
|
|
|
|
jaroslaw
Nieśmiały użytkownik falubaz
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2016 7:59 pm
|
|
|
Roket1q napisał/a: | a teraz kiedy sie zaczyna sezon w holandii na prace marzec-kwiecien początek sezonu tak jaką polecicie prace zeby zarobic?mysle nad jakąs ofertą pracy w szklarni przy kwiatkach a wy jak to widzice?lepiej pojechac na 5miechów na szklarnie czy lepsza będzie produkcja?? | szklarnia pomidorow.Agencja Aldora z Kedzierzyna-Kozla |
_________________ falubaz to magia!!!-falubaz to my!!! |
|
|
|
|
hania9922
Poczatkujacy hania9922
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 2:51 pm
|
|
|
Witam,
mam takie pytanie czy ktoś z Was wyjechał do NL za pośrednictwem agencji Select Job Jan Brylak z Opola ? w połowie marca mam wyjechać z nimi do pracy lecz nigdzie nie umiem znaleźć żadnych opinii na temat tej agencji.. bardzo dziękuję za informacje
pozdrawiam |
|
|
|
|
Dragonek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2016 9:34 pm
|
|
|
hania9922 napisał/a: | Witam,
mam takie pytanie czy ktoś z Was wyjechał do NL za pośrednictwem agencji Select Job Jan Brylak z Opola ? w połowie marca mam wyjechać z nimi do pracy lecz nigdzie nie umiem znaleźć żadnych opinii na temat tej agencji.. bardzo dziękuję za informacje
pozdrawiam |
a co masz w umie napisane, co tobei gwarantuja w formei pisenej, za co masz placic?
[ Dodano: Wto Mar 22, 2016 9:37 pm ]
jaroslaw napisał/a: | Roket1q napisał/a: | a teraz kiedy sie zaczyna sezon w holandii na prace marzec-kwiecien początek sezonu tak jaką polecicie prace zeby zarobic?mysle nad jakąs ofertą pracy w szklarni przy kwiatkach a wy jak to widzice?lepiej pojechac na 5miechów na szklarnie czy lepsza będzie produkcja?? | szklarnia pomidorow.Agencja Aldora z Kedzierzyna-Kozla |
warto tez zwroci uwage na to ze wg prawa holenderskiego na osobe pownni byc nimi 10 mkw jak jeden pokpj, nie liczone jako czesc wspolna.Posrednicy bardzo duzo sobei licza za miejsca w wieloosobowych ciasnych pokojach, to sa takie baradzi, jak nasze stare domki dzilkowe, zadane holender w tym nawet za darmo nie chce mieszkac... tez na to trzeba uwazac,,, warto poczytac to forum.... |
|
|
|
|
Sefi0000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2016 10:32 pm
|
|
|
Czytam i czytam i się załamuję. Czy ktoś w ogóle ma jakieś pozytywne opinie o którejś z agencji pracy ? Dostałam propozycję od job4everybody, ktoś się wypowie ? |
|
|
|
|
durex_sed_lex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2016 10:34 pm
|
|
|
czy ktos moze cos powiedziec na temat start people ? |
|
|
|
|
rafex
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 4:25 pm Biuro Do IT Zeewolde
|
|
|
Witam kojarzy ktoś biuro o nazwie do it które znajduje się w zeewolde nie długo jadę tam do pracy na produkcje sera może ktoś tam wcześniej pracował |
|
|
|
|
amaru95
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 3:57 pm
|
|
|
Witam może ktoś polecić jakieś biura pracy z Podkarpacia , które wysyłają do pracy tymczasowej za granicę? Na razie cv wysyłałem do takich biur jak : Sherpa Force , Bis-Pol , NL Job . Z jednego biura nawet dzwonili , no ale niestety zadzwonili we wtorek a wyjazd w sobotę , to niestety się nie zdecydowałem , musiałem założyć konto walutowe ( oczekuję na kartę) i pozałatwiać sprawy w PL , no ale miła Pani mówiła że się jeszcze odezwie , no to zobaczymy . Mam zamiar jeszcze dziś , lub jutro zarejestrować się do takich biur jak : Covebo ,Randstad , Adecco , jeżeli ktoś znałby agencję godne polecenia będę wdzięczny , dodam że angielskim posługuje się w stopniu podstawowym . |
|
|
|
|
Mieciu2000
Poczatkujacy Mieciu2000
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 9:36 am
|
|
|
amaru95
Byłem przez biuro NL Jobs w szklarni przy pomidorach, w okolicach Amsterdamu. Na początek mogę Ci polecić, bo aż tak dużych wałków nie ma jak w porównaniu z innymi agencjami. Godzin średnio 45, domki ok, czasem grzybek się trafi, net słaby ale jest. I uwaga jak to bywa z agencjami zależy gdzie trafisz bo zawsze jest to 5% szans, żę trafi się w nie najlepsze miejsce.
Mógłby ktoś się podzielić informacją o agencjach na których się nie zawiódł w ostatnim czasie i chętnie wybrałby tą samą jeszcze raz?
Miałem wybrać E&A lub AB Job ale po ostatnich wpisach na gowork/opinie sie wstrzymałem
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Mieciu2000 Wto Kwi 19, 2016 2:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
amaru95
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 11:42 am
|
|
|
Dzięki Mieciu za odpowiedź , fajnie by było jechać przez biuro NL Jobs , zobaczymy czy się odezwą . Póki co wysłałem już swoje cv to 6 biur , może coś z tego będzie , fajnie by było gdyby udało się pod koniec kwietnia - maju wyjechać .
[ Dodano: Śro Kwi 20, 2016 8:11 pm ]
Witam znalazłem dzisiaj pewną ofertę pracy w Holandii , według mnie jest okej , tylko dziwi mnie że , zaliczki są raz w tygodniu , a całość po skończeniu pracy , czy może to być podejrzane ?
https://bispolhr.com/pracownicy/oferty-pracy/sortowanie-szparagow/ |
|
|
|
|
Robee
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 12:56 pm
|
|
|