180 euro co miesiąc z balasting / Voorlopige Teruggaaf |
Autor |
Wiadomość |
asiunik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 01, 2012 7:56 pm
|
|
|
Juz znalazlam. W programie, na samym poczatku jest pytanie o wiek "partnera fiskalnego". Musi on miec powyzej 27 lat. Czyli "rozlakowe" tak, ale tylko dla osob powyzej 27 lat. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 1:16 pm
|
|
|
Witam,
Jesli chodzi o rozliczenie sie z siostra za 2011 rok mysle ze musialabys troszke poczytac o zmianach w kategorii tzw. rozlakowego.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Sylvie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 12:13 am
|
|
|
Czy jeśli nie skorzystałam za 2010 rok z opcji "rozłąkowego" z mamą, to po aktualnych zmianach w przepisach wykluczających możliwość uznania matki za partnera fiskalnego już nie mogę tego zrobić? Wiem, że za 2011 rok jest to wykluczone, ale czy przepis ten działa też w stosunku do lat ubiegłych? |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 12:22 pm
|
|
|
Kto poda mi linka do dodatku na niepracujacego partnera?
Oboje mieszkaja w Holandii i posiadaja digid.
Ps. Rok wczesniej wypelnialam ten formularz, a teraz nie moge znalezc |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 3:07 pm
|
|
|
Sylvie napisał/a: | Czy jeśli nie skorzystałam za 2010 rok z opcji "rozłąkowego" z mamą, to po aktualnych zmianach w przepisach wykluczających możliwość uznania matki za partnera fiskalnego już nie mogę tego zrobić? Wiem, że za 2011 rok jest to wykluczone, ale czy przepis ten działa też w stosunku do lat ubiegłych? |
a dostalas juz definitywne rozliczenie?? bo jesli tak, to po takowym nie mozna juz wprowadzac poprawek |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 3:32 pm
|
|
|
Jagoda97, zadzwon pod 08000543 i tam zapytaj oni wytlumacza ci dlaczego nie ma tego linka i trzeba zamawiac to u nich. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 8:03 pm
|
|
|
Sylvie napisał/a: | po aktualnych zmianach w przepisach wykluczajďż˝cych moďż˝liwo�� uznania matki za partnera fiskalnego |
Ja sie nigdy "rozlakowym" nie interesowalam, ale ktos mnie o to pytal, wiec pytam Was Czy faktycznie za 2011 nie mozna sie rozliczac wspolnie z matka zameldowana pod tym samym adresem w Polsce? Bardzo prosze o potwierdzenie, z gory dzieki |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 8:13 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | Sylvie napisał/a: | po aktualnych zmianach w przepisach wykluczajďż˝cych moďż˝liwo�� uznania matki za partnera fiskalnego |
Ja sie nigdy "rozlakowym" nie interesowalam, ale ktos mnie o to pytal, wiec pytam Was Czy faktycznie za 2011 nie mozna sie rozliczac wspolnie z matka zameldowana pod tym samym adresem w Polsce? Bardzo prosze o potwierdzenie, z gory dzieki |
jakbys przeczytala ten topic po styczniu 2011 to bys wiedziala ze nie mozna |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Śro Lut 15, 2012 8:46 pm
|
|
|
Ech, bejupi...czytam, czytam, ale nie wszystko, co ludzie pisza, ma pokrycie w rzeczywistosci. Dzieki za potwierdzenie, ze nie mozna |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Sylvie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 1:19 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | Sylvie napisał/a: | Czy jeśli nie skorzystałam za 2010 rok z opcji "rozłąkowego" z mamą, to po aktualnych zmianach w przepisach wykluczających możliwość uznania matki za partnera fiskalnego już nie mogę tego zrobić? Wiem, że za 2011 rok jest to wykluczone, ale czy przepis ten działa też w stosunku do lat ubiegłych? |
a dostalas juz definitywne rozliczenie?? bo jesli tak, to po takowym nie mozna juz wprowadzac poprawek |
Dostałam już definitywne rozliczenie i zwrot podatku w grudniu 2011. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 6:26 pm
|
|
|
Ale przeciez przy rozlakowym nie ona wprowadza zmiany a jej mama sie rozlicza. Czy cos zle rozumiem ?
|
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 7:11 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Ale przeciez przy rozlakowym nie ona wprowadza zmiany a jej mama sie rozlicza. Czy cos zle rozumiem ?
|
a mozesz napisac o co ci chodzi po polsku? bo ja nie rozumiem twojego stwierdzenia/pytanaia :/ |
|
|
|
|
Sylvie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 11:12 pm
|
|
|
Czyli można jeszcze wystąpić o to "rozłąkowe" za 2010 r., czy nie? Co dokładnie mówią zmienione od 01.01.2011 r. przepisy? |
Ostatnio zmieniony przez Sylvie Czw Lut 16, 2012 11:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 9:47 am
|
|
|
bejupi, nie rozumiem co jest takie trudne w zrozumieniu, a moj polski byl dobry.
Chodzi o to ze przy tzw. rozlakowym ona nie wprowadza zadnych zmian w swoim rozliczeniu a jedynie mama podczepia sie w tym wypadku pod nia.
Przepisy mowia o zmianach od roku 2011. Czyli o rozliczenia dotyczacych tego roku i kolejnych. 2010 jest wciaz tak samo.
|
|
|
|
|
waltergheist
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 10:02 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | >>
Als later blijkt dat uw partner geen of weinig belasting betaalt, kan het zijn dat u geen recht heeft op algemene heffingskorting. In dat geval moet u de voorlopige teruggaaf terugbetalen.
|
Gochna, skąd to wzięłaś?? |
|
|
|
|
|