Pośrednictwa pracy w Holandii godne polecenia |
Autor |
Wiadomość |
tomasz2999
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 12:13 am
|
|
|
Dzięki Hodie, a czy tam czasem nie jest wymagany np.J.Angielski? |
|
|
|
|
Hodie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 5:27 am
|
|
|
Wymagany, ale widzę, ze niektóre pary przyjmują gdy tylko jedna osoba ogarnia angielski, tylko bron Boże nie przyznaj się, że nie mówisz po angielsku. |
|
|
|
|
Hodie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 2:34 pm
|
|
|
tomasz2999 napisał/a: | Niestety muszę się zgodzić z Panicelinką, .Nie chcę ściemniać bo w czasie pracy i tak wszystko wyjdzie na jaw i będzie "chryja" ;/ .
W tym momencie siedzimy przed komputerem i wypełniamy formularze na stronach różnych agencji.
Czy ktoś ma jeszcze namiary na jakąś dobrą agencję gdzie język angielski nie jest wymagany i żeby mieszkać razem ?
Plisss. |
Rób jak chcesz ja ci tylko dobrze chciałem doradzić, zresztą mam gdzieś co myślicie. Kolejnym razem będę milczał i tacy jak ty niech sobie radzą. |
|
|
|
|
tomasz2999
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 4:43 pm
|
|
|
Spoko luzHodie, bez nerwów.
Dzięki,że chciałeś pomóc.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
dalekodopracy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 10:37 am
|
|
|
Jestem pracownikiem Axell od dwóch tygodni, pracuję na wózku widłowym. Może nie jest to raj, ale naprawdę te opinie wyżej są mocno przesadzone. Pisane pewnie przez nieudaczników i tych, co se przyjeżdżają do holandii na wycieczkę, a robota ma być tylko dodatkiem, żeby hajsu starczyło na przyjemności. To co wyżej pisze Rico, to święta prawda, decydując się na robotę zagranicą przez pośrednika, nie ważne czy agencja, czy ktoś inny, nie można liczyć, że zarobimy miliony i jeszcze codziennie będzie nam ktoś dziękował za to, że tu jesteśmy. Te wszystkie żale i bluzgi, które ktoś się wysilił tu wypisać są żałosne i kompletnie pozbawione sensownej treści. Zgłosiłem administratorowi wszystkie te posty, bo sam szukałem opinii o firmach właśnie w sieci. I takie pseudoopinie, jakie tu figurują powinny być od razu kasowane. Nawet jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy, nie musi zaraz obrażać i wyzywać od najgorszych wszystkich, których spotkał na drodze. Frustratom dziękujemy. Taki człowiek nie znajdzie roboty nigdzie, bo brak kultury i podstaw wychowania biją po oczach z daleka.
Nie chcę pisać, że praca jest super, zarobki jeszcze lepsze, a mieszkanie to pałac, ale ja po prostu potrzebuję pracy i muszę się na to godzić... Zawsze mogło być gorzej. |
|
|
|
|
misiohard
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 03, 2013 6:01 pm
|
|
|
Czy ktoś ze stałych tutejszych bywalców może polecić jakąś agencję?
Z tego co wyczytałem to ICE Agency jest godna polecenia, ale nie mogę przecież być pewien, że mi pomogą.
Czy jacyś aktualni pracownicy mogą coś powiedzieć nt. sytuacji w E&A? Ilość godzin pracy, itd?
Zależy mi żeby pracować jak najwięcej, a może raczej jak najwięcej zarobić, bo w końcu chyba 48 godzin nie można przekroczyć?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 6:06 pm
|
|
|
przeniesione
Jakie biuro polecacie?
bartheek napisał/a: | Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Szukam jakiegoś biura pracy. Do tej pory pracowałem poprzez Eb z siedziba w Tielu. W tym czekałem 2 tygodnie na prace. Miałem umowe na 6tygodni, przepracowałem swoje (mieszkałem przez ten czas na domku) i prosiłem o znalezienie innej pracy. Znaleźli mi i jak dotąd byłem tam tylko raz w poniedziałek i cały ten tydzien mam wolny. Także 1 dzień pracy na 2 tygodnie to jakaś przesada. Byłem dziś w biurze i powiedzieli że nie ma narazie żadnej innej pracy ani domku służbowego.
Także prosiłbym o podanie jakiś stron, namiarów itp na jakieś biura przez które znajdę w miare szybko prace. Miejsce mieszkalne mam tylko do końca tego tygodnia, także albo znajdę jakąś prace z domkiem firmowym, albo niestety będę musiał zjechać. Proszę o pomoc bo jestem aktualnie w trudnym położeniu. Dodam jeszcze że troche słabo u mnie z językiem angielskim, ale żadnej pracy się nie boje. Byle były ludzkie warunki mieszkaniowe i w miare możliwe pieniądze (mam 19 lat i przez 6tyg pracowałem za 6.12e a w obecnej "pracy" mam 5,54). Więc chciałbym żeby nie były to mniejsze pieniądze niż teraz.
Proszę o jak najszybszą odpowiedz i pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 22, 2014 6:02 pm
|
|
|
przeniesione
Artek1987 napisał/a: |
Witam wszystkich. Zdobyłem VCA oraz certyfikat steigerbouwer A - uprawniający do pracy na rusztowaniach. Jednak nie posiadam żadnego doświadczenia, a znakomita większość ofert jest dla osób doświadczonych. Moje pytanie : wiecie gdzie uderzyć na początek aby dostać pracę świeżo po kursie? Jakieś agencje, biura, firmy? Jestem z Rotterdamu. |
|
|
|
|
|
wojtek2s
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 7:45 pm
|
|
|
Możecie polecić jakieś biuro godne zaufania w tym momencie? Planujemy w wakacje wyjechać z kolegami do Holandii, jednak przeglądając forum widzę tylko obrzucanie mięsem każdej podanej firmy.. |
|
|
|
|
Karol_
Poczatkujacy Carpe diem.
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 10:54 am
|
|
|
Ja polecam Randstad. |
_________________ "Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.'' - Confucius |
|
|
|
|
gosiekth
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2014 5:37 pm
|
|
|
post nie na temat edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Kwi 14, 2014 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Buzka1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 10:09 am Re: Pośrednictwa pracy w Holandii godne polecenia
|
|
|
edytowane
umiesciles juz trzy takie same posty na forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 23, 2014 6:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stephanie1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 7:09 pm
|
|
|
Czy mógłby ktoś z Was polecić aktualne w miarę dobre pośrednictwo pracy? Które zapewniało umówioną pracę i w miarę dobre warunki mieszkaniowe bez imprez itp? Bardzo proszę o opinie z doświadczenia. |
|
|
|
|
poiuy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 2:48 pm
|
|
|
Edytowane w calosci
to jest reklama biura
nie umieszczaj tego na forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 09, 2014 4:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
claudjee
Poczatkujacy claudia
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 1:06 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lip 08, 2014 3:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|