pan Borsuk? |
Autor |
Wiadomość |
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 8:14 pm pan Borsuk?
|
|
|
Ile trzeba czekac na jakieś potwierdzenie ze zeznanie podatkowe wpłynęło do Urzedu Skarbowego?
Złożyłem ponad 6 tygodni temu dokumenty u Kancelarii u pana Borsuka i cisza, podobnie z dofinansowaniem do ubez.zdrowotnego a powiedziano mi wtedy ze decyzja o dofina.do ubezp. zdr. bedzie w ciagu miesiąca.
Pan Borsuk na e-meil niestety nie odpowiada a jak sie dzwoni do biura to Pani nawija nie mal jak automatyczna sekretarka za kazdym razem to samo! |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
Ostatnio zmieniony przez aymar Pon Maj 12, 2008 8:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 8:38 pm
|
|
|
aymar, Cytat: | Ile trzeba czekac na jakieś potwierdzenie ze zeznanie podatkowe wpłynęło do Urzedu Skarbowego? | ja wypelniam zeznanie podatkowe ale nie dostaje potwierdzenia nigdy zreszta go nie dostawalam chyba ze cos jest nie tak wypelnione, wowczas moga zadzwonic bezposrednio z belastingdienst i poprosic o korekte czy wyjasnienie, jesli chodzi o dofinansowanie do ubezpieczenia to jednak to troche trwa w tym wypadku dostaniesz oficjalne pismo z belasting ile na miesiac/rok Ci przysluguje.Potem te pieniadze w comiesiecznych ''ratach'' beda przelewane na Twoje konto widzialam na forum wypowiedz o tym ze mozna dostac taka kwote rowniez jednorazowo (w calosci )ta opcje zaznacza przy wypelnianiu formularzu.Pozdrawiam |
|
|
|
|
aymar
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 9:32 pm pan Borsuk
|
|
|
Tak wiem że wlaśnie tak się odbywa ale pani z biura pana Borsuka zapewniała mnie ze decyzja o dofi.do ubezpieczenia bedzie na bank w ciagu miesiaca i jej nie ma, a borykam sie z problemem jesli chodzi o ubezpieczenie poniewaz naliczono mi dość okazałą kwote |
|
|
|
|
Alexpoland
Nieśmiały użytkownik ALEX
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 65 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 8:16 pm biuro borsuka
|
|
|
Witam a byles moze w biurze Pana Borsuka w Hadze tez sie tam rozliczalem i ta Pani ktora tam pracuje duzo zeczy nie wie i sie nie zna.Mialem powazne zastrzezenia co do pracy tej Pani.Pozdrawiam |
|
|
|
|
aymar
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 6:41 am pan Borsuk
|
|
|
akurat tam nie byłem , ale co to za znaczenie w jakim miejscu biuro, istotny jest fakt że niestety niedoinformowanie oraz brak kontaktu z klientami to poważna wada tej Kancelarii |
|
|
|
|
Tom
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 8:22 am
|
|
|
Witam.
Ja mialem podobne doswiadczenia z tym Panem. Zrezygowalem z jego uslug.
Jesli umiesz sie dogadac to zadzwon poprostu do belastingdienst i sie dowiedz czy wplynely twoje papiery. |
Ostatnio zmieniony przez Tom Pon Maj 19, 2008 8:23 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aymar
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 10:43 am pan Borsuk
|
|
|
ok tydzien temu ponoc właśnie Pan Borsuk osobiscie dzwonił do Urzędu i zapewnia mnie jego pracownik z Opola że wszystko ok tylko jakos od złozenia wniosku o dofinansowanie do ubezpi. minęło juz 7 tygodni i cisza. czekam jeszcze tydzień a potem ruszę z całej pary , mysli sobie ze kase nazbierał za rozliczenie podatku(jak byłem w lutym w jego biurze w Lelystad była tam blisko 100 Polaków)to mu już dalej nic nie trzeba robic z naszymi dokumentami? |
|
|
|
|
czarna1912
Poczatkujacy czarna
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 8:34 am
|
|
|
lacznie ze mna rozliczalo sie pare osob w tym biurze i nie nazekam ja co prawda czekam jeszcze bo bylam uprzedzona ze zalezy jak obliczenia w Holandii sie potocza za to nikt nic nie moze biuro cie rozlicza i wysylasz tam gdzie trzeba a to co dzieje sie w innym biurze to do Borsuka Kancelarii nie miej pretesji,ty chyba malo znasz biurokracje |
_________________ czarna1912 |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 6:08 pm
|
|
|
Jezeli rozliczasz sie w danej kancelarii po raz pierwszy, to faktycznie otrzymujesz potwierdzenie, ze zeznanie wplynelo do UP w Holandii. Natomiast jezeli rozliczasz sie w tej samem kancelarii po raz drugi lub kolejny, nie otrzymujesz potwierdzenia, ze wplynelo zeznanie do UP.
Informacje mozna uzyskac w UP nalezy dzwonic do urzedu i podac swoj sofi numer + date urodzenia + o jaki rok podatkowy chodzi. Urzednik powinien odpowiedziec, czy zeznanie podatkowe wplynelo do UP oraz na jakim etapie sa czynnosci. To powinno uspokoic kazdego, ze zeznanie zostalo faktycznie wyslane przez dana Kancelarie, a Urzad Podatkowy nie utracil tego zeznania. Dosc czesto tak jest iz urzad utraci zeznania mimo iz jest wyslane do UP i ma sie potwierdzenie wyslania. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
BUFI
Poczatkujacy BUFI
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 8:20 pm
|
|
|
Raz rozliczylam sie u pana Borsuka i wiecej nie mam zamiaru.Tzn akurat z moim rozliczeniem bylo wszystko ok i kase dostalam,ale kilku moich znajomych dlugo czekalo na kase i zadzwonili do belastingu,okazalo sie ze sa podane inne numery kont,jednej dziewczynie juz nawet wyplacili kase,ale nie na jej konto.Miala troche zalatwiania,ale na szczescie odzyskala te pieniadze.Radze nie rozliczac sie u Borsuka. |
|
|
|
|
aliss14
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 9:00 am
|
|
|
miałam podobne doświadczenia z panem borsukiem zwrotu podatku do dziś nie ma a z rodzinnym tez nie lepiej jak się dzwoni do kancelarii(o ile ktoś odbierze) to pani i tak jedyne co potrafi powiedzieć to ze trzeba czekać absolutnie odradzam korzystanie z usług tego pana |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 10:08 am
|
|
|
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=14642 wszystko na temat opoznien zwrotu podatku w tym roku. Polecam lekture podanego watku. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
staw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:28 am
|
|
|
BUFI ma racje ja też znam dużo osób które się u tego pana rozliczały i czekają już ponad dwa lata na zwrot podatku a kiedy zadzwonią do niego to odpowiedź jest tylko jedna "trzeba czekać" |
_________________ nowy |
|
|
|
|
allel_
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 1:23 pm
|
|
|
nie mam zastrzeżeń do biura pana Borsuka, sprawy załatwia szybko i bez problemu, jak czytam opinie innych tutaj na forum to myślę, że niekiedy ludzie nie mają żadnego pojęcia jak długo trwają procedury w urzędach w NL, a potem zwalają, że to biuro tak długo załatwia sprawy, może niekiedy trzeba się zastanowic i pomyślec zanim coś się negatywnego napisze... |
|
|
|
|
czarna1912
Poczatkujacy czarna
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 9:34 pm
|
|
|
Na odpowiedz o dofinansowanie do ubezpieczenia ja przynajmniej czekalam 2 tygodnie na potwierdzenie i kase kazdego 20 dnia miesiaca,ale zalatwialam u kompetentnej osoby...
co za tym idzie ona interesuje sie sprawa do konca i dzwoni jak i do klijenta tak i do biur w ktorych zalatwia sprawy jezeli cos jest nie tak.....opieka od poczatku do konca jezeli wiecie o czym mowie,na temat Pana Borsuka juz sie nie bede wypowiadac bo i tak za duzo powiedzialam raz dobrze a raz zle teraz mam osobe z powolania i juz wszystko bez problemow zalatwilam i moge tylko uklony slac w kierunku tej kobiety,szukajcie a znajdziecie ta Pani oglaszala sie na niedzieli....Pozdrawiam niektorzy sa przereklamowani i powinni zejsc z rynku ,prosze pytac to polece odpowiednia osobe do zalatwiania tych samych spraw co Pan Borsuk a nawet wiecej ze skutkiem oczywiscie
[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 10:39 pm ]
allel_ napisał/a: | nie mam zastrzeżeń do biura pana Borsuka, sprawy załatwia szybko i bez problemu, jak czytam opinie innych tutaj na forum to myślę, że niekiedy ludzie nie mają żadnego pojęcia jak długo trwają procedury w urzędach w NL, a potem zwalają, że to biuro tak długo załatwia sprawy, może niekiedy trzeba się zastanowic i pomyślec zanim coś się negatywnego napisze... |
Za duzo osob narzeka na ten sam temat wiec cos w tym jest gratuluje ze tobie udalo sie zalatwic tam wszystko pozytywnie wkoncu ktos musi tez chwalic a nie tylko krytykowac
Pozdrawiam |
_________________ czarna1912 |
|
|
|
|
|