NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Kwi 24, 2011 3:03 pm
Pollux
Autor Wiadomość
Venus 
Poczatkujacy
Jamaha

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 8:06 pm   Pollux

No proszę, co macie do powiedzenia o nich?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 10:43 pm   

Cytat:
Venus"]Level 1, Flex-worx (Flexible Human Service), Eurosteps, Metal Flex, Polned, Progress, Oxmopeople, Peters, Axidus, Mundi Flex, Axel, Kowalski-Poland, Otto, Work Support, Interkosmos, Pollux, SBA, Bakker Detachering, Talent, ATE BU, Modrex, Flexipool, H2, P&P, &You and Sou, ICN, Xworkes, Hands to Work, AS&J, Libre, MSB, Segment, Tec Tec: Impakt Interhim, Maintec Contracting, Oceanwide, Columbus Detachering, UKD Duijndam, FHS, Flex-in, Groenflex (Eurocontakt), T&S, Graser, Alpha BV i Future Job Center, P&E, Wijco, Unipower, Total-Team, Your Allround Partner, Tempo-Team EU Flex, Exotic Green, Euroservice, Workservice........
I NAPEWNO JESZCZE WIELE, WIELE INNYCH. :088:
A i jeszcze jedno: jak tak dalej pójdzie to do Holandii nie będzie po co jeździć a pracownicy tych biur wspólnie z nieuczciwymi Holendrami sami będą zapier...ć w tych wszystkich fabrykach etc
a czego jeszcze chcesz sie dowiedziec jak sama juz o nich pisalas....a swoja droga moglas inaczej zadac pytanie nie tak obcesowo .... :061:

Michelangelo 
Poczatkujacy
Buonarroti

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:04 am   

Mama kolegi pracuje przez to biuro już ponad rok i jak do tej pory nie usłyszałem od niej za dużo złego na jej temat, .....ale to bardzo bardzo silna i dzielna Kobieta (pozdrawiam, jeśli będzie to czytać).

grom z nieba 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 2:07 pm   

moze tu cos znajdziesz www.agencjepracy.com

Monica_85 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 2:31 pm   

Wiecie coś może na temat Agencji Select Job lub Ab job, czy to są wiarygodne agencje?

czarnulka 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 08, 2008 10:40 pm   

jesli chcesz cos wiedziec na temat firmy Pollux Detachering to napisz. Udziele informacji, bo znam wszystkie szczegoly tej organizacji ... :031: :021:

Meg30 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 1:35 pm   

POLLUX - SAMI ZŁODZIEJE I OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz z cytatem
Ta firma to czysta paranoja - a wiem co pisze bo niestety i ja zostalem przez przypadek "bialym murzynem" tej "firmy".
Wlascicielem firmy jest "pan" Grzegorz Pawnuk który jest nastawiony na jedno WYCISNAC Z RODAKóW ILE SIE TYLKO DA!!!![/color]
Jego prawa reka jest "pan" WACEK Rotfl który jest taki sam jak G.Pawnuk (swiadczy otym fakt ze w PL rozgladaja sie zanim pewne instytucje-wiec wyemigrowal).
Niemozna liczyc na jaka kolwiek pomoc firmy nawet w najprostszych sprawach.
99% osób pracujacych w biurze to polacy i w dodatku niemaja pojecia z której strony zlapac śrubokręt- a tu pracuja w biurze i sa "kims" Shocked
"Ksiegowa" (Iwona Macioszek) obrobi was z wyplaty tak ze na kato trafia nam mizerny napiwek,a nie wypłata.
Agata (planuje/uklada prace dla ludzi) tak samo jest osoba conajmniej NIEPOWARZNĄ - robi z siebie warzniaka (a tak niema) i modelke (a B.daleko jej do modelki).
Dodac trzeba ce te osoby są "komunikatywne" tylko w j. POLSKIM!!!!

Do pracy wiekszosc ludzi jezdzi na "rowerach" (w deszczu,mrozie itp).

Na domkach mieszka sie jak w wiezieniu - na 60m/2 mieszka okolo 12 osób, na pewnym domku wolno stojacym mieszka ok 30 ludzi, na pewnej KAWALERCE nieszka 5 osób(na ok 15m/2) "Mieszkania"/MELINY sa w oplakanym stanie,brak nanich prawie wszystkiego - szaf,lodówek,pryczy itp(jak bede mial czas to wkleje fotki paru "domków"-MELIN). A kasuja za te meliny 200 euraczy od glowy na 20 dni roboczych.

Na zakupy trzeba chodzic na piechote bo kara to 250euro i dodatkowo 5 euro od 1 km.

Ich "umowa o prace" zawiera same obowiazki "pracownika",a niema nawet malej wzmianki o obowiazkach firmy w stosynku co do pracownika (jak dorwe skaner to wkleje jej skan do tego posta).

Jezeli nieposiadasz kata w banku (NL) to na "wyplate" mozesz dlugo czekac- nawet 1-2 tyg (bo niechce sie im przywiezc pieniedzy ludziom bez kata bankowego).
Trzba dodac ze "wyplaty" sa co miesiac.
[color=red]
Prawdziwa stawka NETTO to dokładnie 5.25 EURU, a nie to co obiecuja. Ogułem mówiac to nazwał bym ta firme nie POLLUX lecz OBóZ PRACY (taki jak za 2 wojny swiatowei) a "pana" Pawnuka okresliłbym mianem PIJAWKI!

SZCZERZE ODRADZAM TA "FIRME"
Z braku konta na tym forum korzystam z konta kolezanki.....wpis jest kopia ,ktora znajduje sie na innych forach..

Dodatkowo firma ta oferuje prace na pierwsza zmiane w zamian za pozostanie na Swieta!!!To jest bzdura!!!!!Ludzie siedza po dwa tygodnie na domkach.Zeby tylko nie mieli za co do Kraju jechac na swieta!!!!!
Odradzam rowniez blizsza znajomosc z Grazyna koordynatorka na Van Loonie i Baska mieszkajaca na bungalach!Obie panie zyja w spisku kto gdzie kiedy po co na co???????????

Ludzie na Campingach sa falszywi,zaklamami,wredni...........Kapujesz do biura masz prace nie kapujesz nie ma pracy........ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dizzy83 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 6:52 pm   

Radzę uważać na dokumenty bo szwagrowi podczas pracy dla POLLUXA ukradziono paszport i prawko (nie wie dokładnie czy w pracy czy na mieszkaniu). Na policję z nim oczywiście nikt z "opiekunów" się nie pofatygował (a dokument o zgłoszeniu na policji kradzieży bądź zaginięcia jest konieczne do wyrobienia nwych dokumentów). Ogólnie totalna olewka, praca i mieszkanie żadna rewelacji, dopełnienie formalności po zakończeniu pracy dla nich (rozliczenie końcowe, jaarhopgave itp) tez pozostawia wiele do życzenia. No i jeszcze załatwili sobie na szwagra "zorgtoeslag" który sami zgarnęli a on potem musiał oddawać i mieliśmy mnóstwo problemów żeby to odkręcić, bo on już potem do NL nie przyjeżdżał.

fajna :) 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 12:25 am   

ODRADZAM TĄ FIRME!!

napisz ten post mala litera
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 02, 2009 12:34 am, w całości zmieniany 2 razy  

boshenka1984 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 12:14 pm   

fajna dlaczego odradzasz tą firmę?
rozwiń swoją myśl.

Bo samo "odradzam" nie mówi zbyt wiele.
Z czego się nie wywiązali, itp.

Bo interesuje mnie temat agencji Pollux.

pozdrawiam.

smycz8 
Poczatkujacy
smycz8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:21 pm   

boshenka1984 napisał/a:
fajna dlaczego odradzasz tą firmę?
rozwiń swoją myśl.

Bo samo "odradzam" nie mówi zbyt wiele.
Z czego się nie wywiązali, itp.

Bo interesuje mnie temat agencji Pollux.

pozdrawiam.
Jezeli jeszcze za malo napisali ci o tej firmie to po co sie pytasz idz do tej firmy do pracy i sama sie przekonaj. Ludzie!!!! was mozna przestrzegac a wy dalej swoje, chyba macie cos z java.Dlatego ci oszusci maja ciagle glupich polaczkow do pracy.Idz jak dostaniesz sama po tylku to moze cos do ciebie dotrze bo wide ze dobre rady nie.

boshenka1984 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:36 pm   

smycz8 napisał/a:
Jezeli jeszcze za malo napisali ci o tej firmie to po co sie pytasz idz do tej firmy do pracy i sama sie przekonaj. Ludzie!!!! was mozna przestrzegac a wy dalej swoje, chyba macie cos z java.Dlatego ci oszusci maja ciagle glupich polaczkow do pracy.Idz jak dostaniesz sama po tylku to moze cos do ciebie dotrze bo wide ze dobre rady nie.

I tu się mylisz.
Wiem o tej firmie tyle, co wyczytałam właśnie z Waszych postów.
Mój mąż pracuje poprzez Pollux i nie narzeka na Nich.
Warunki są zdatne do życia (wiadomo, jak ktoś się wychował w willi z basenem,
to pokój dwu osobowy nie będzie dla Niego wygodny), płacą w terminie,
i nie ucinają godzin. Mąż pracuje od pn-sb. po 8-9h.
Raz przenieśli Go do jakiejś meliny, zadzwonił do biura z prośbą o przeniesienie Go gdzieś indziej, na drugi dzień był już w bardzo fajnym domku.
Firma nie sprawia mu problemów.
Umówili Go z bankiem, by mógł założyć konto, itp.

Więc nie musisz mnie od razu atakować, interesują mnie złe opinie o Polluxie,
i naczytałam się masę na ich temat. ale, gdy ktoś napisze "odradzam" to chyba powinien wyjaśnić dlaczego.

Bo są gusta i guściki.
Tak jak napisałam.
Dla jednych nie wystarczy pokój, bo woleliby mieszkanie,
drugim nie odpowiada praca przez cały tydzień, bo wolą siedzieć na domkach i pić
(takie osoby się także zdarzają), przychodzą do pracy pijani, a potem narzekają,
że pracy nie mają.

Pozdrawiam.

guma 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 6:36 pm   

Ja też pracowałem przez Pollux i nie mogę się zgodzić z waszymi wypowiedziami .
Fakt że wypłaty są co miesiąc ale co tydzień były zaliczki w zależności ile kto potrzebował ale tylko do 200 e . Pieniądze zawsze miałem wypłacone w terminie i wszystko się zgadzało .
Nie wiem skąd wzieliście stawkę 5 z groszami za godzinę , ja miałem 8.70 na rękę może dlatego że ja pracuję jako piaskarz , nie wiem może stawki mają uzależnione od stanowiska i zakładu w którym się pracuje ale to się przecież negocjuje przed podpisaniem umowy.
Jedyne do czego mógłbym się tak naprawdę przyczepić to mieszkanie , chodzi o to że było strasznie zaniedbane , ale z drugiej strony widziałem tez eleganckie i zadbane domy . Wydaje mi się że Pollux jest reprezentatywną firmą jakich wiele w Holandi .Chociaż słyszałem że przerabia się ich nazwę na Patoluks. Ja osobiście nie mam do nich zastrzeżeń.

boshenka1984 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 6:50 pm   

guma ile czasu pracowałeś przez tą agencję?
a może dalej przez nią pracujesz?
może dostałeś już kontrakt?

jeżeli tak, to miałabym kilka pytań, najwyżej na priva.

co do zaniedbanych mieszkań, to wszystko zależy od ludzi, którzy w nich mieszkają.
to tak jak w akademiku.
jeden pokój jest czysty, zadbany, do drugiego zaś, nawet szczury bałyby się wejść.

Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 9:56 pm   

boshenka1984, co Ty za głupoty wypisujesz
?? gdybym mieszkała w willi z basenem do bym do Holandii do pracy nie jechała?? ludzie tam mieszkaja w campingach letniskowych!!!! w zimie!!! nie ma pralki!!! nie opłacaja ubezpieczenia a kase za to sciagaja!!! a praca jest tylko wtedy jak jestes dodatkowo kierowca!!!! w okresie swiatecznym miało byc zakwetorowanie za frrr noi było!! ale delaczego?? bo nie mieli z czego sciagnąc bo przez 2 tyg nie było pracy! specjalnie zadeklarowałam ze zostane na swieta jak bedzie praca. siedziałam cale swieta i sylwestra w domu nic nie zarobiłam a jeszcze stracilam bo jesc trzeba!!!! jak złamałam noge w styczniu to okazało sie ze nie ma ubezpieczenia i kazali mi zaplacic za wizyte 73 euro!!!!! jak poprosilam Rafała z administracji zeby mi przywiozl pieniadze bo ze swoich nien zaplace to powiedzial ze to jeswt zbyt blachy powod!!!!!!!!!!!!! odradzam!!!!!!!! :072: :119:

Odpowiedz do tematu