Jak rozpoznac Polaka na autostradzie w Niemczech? |
Autor |
Wiadomość |
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 1:02 pm Jak rozpoznac Polaka na autostradzie w Niemczech?
|
|
|
Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego my, polacy, jezdzimy srodkowym pasem po autostradzie gdy prawy pas jest wolny? Wlasnie wrocilem z weekendowego pobytu w PL i mnie q.c@ brala jak widzialem pusta autostrade i naszego krajana jadacego srodkiem.
Ja sie bardzoe ciesze ze macie fajne auta na holenderskich, angielskich, niemieckich blachach, ale prosze - uzywajcie prawego pasa jak jest wolny - tak jest bezpieczniej!
No juz mi lepiej |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 1:33 pm
|
|
|
A w NL naszych krajanow mozna spotkac sunacych pasem awaryjnym jak pozsotale 5 pasow grzecznie stoi w korku.
Widzialem takiego osobnika w starym BMW 3 na numerach SKL ***** |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 1:52 pm
|
|
|
Ale najgorsi i tak sa stare dziadki co na autostradzie jada 80 i tylko w niedziele autem na spacer jezdza:D Takich to tylko |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 1:54 pm
|
|
|
LeGolas napisał/a: | Ale najgorsi i tak sa stare dziadki co na autostradzie jada 80 i tylko w niedziele autem na spacer jezdza:D Takich to tylko |
jak sobie jedzie prawym pasem to moze i 50 (dolny limit) - no chyba ze srodkowy lub lewy.... |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 2:10 pm
|
|
|
No własnie chodzi mi o środkowy lub lewy... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 2:41 pm
|
|
|
LeGolas napisał/a: | Ale najgorsi i tak sa stare dziadki co na autostradzie jada 80 i tylko w niedziele autem na spacer jezdza:D Takich to tylko |
Tez kiedys bedziesz starym dziadkiem i tez tak bedziesz jezdzil.Moze tak odrobine szacunku zamiast "takich to tylko"... |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 2:47 pm
|
|
|
Mysle ze chodzilo zeby dziadki jechaly te 80, ale prawym pasem |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:09 pm
|
|
|
dobrze REed myśłi bo to przez takich sa własnie korki... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:50 pm
|
|
|
Korki sa zazwyczaj przez wypadki.Zreszta co ty mozesz wiedziec,pewnie siedzisz sobie z tylu i ogladasz pokemony na dvd jak tata kieruje co??
[ Dodano: Pon Wrz 08, 2008 3:50 pm ]
LeGolas napisał/a: | dobrze REed myśłi bo to przez takich sa własnie korki... |
|
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:52 pm
|
|
|
A nie pomyśleliście o tym, że ten dziadek może miał zepsuty samochód i nie mógł więcej
jechać ? A może przysypiał i zwolnił by dojechać do parkingu.
A co do jazdy środkiem, to nie ma problemu gdy jedzie ktoś szybko.
Przeważnie po niemczech utrzymuję stałą prędkość powyżej 160, i kiedyś chciałem
być grzeczny i odbiłem całkiem na prawy pas i okazało się że mnie przyblokowali tak
że z 200km musiałem wyhamować do 80 !!!! Od tej pory jadę środkiem i mam
wszystko w dupie. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 4:04 pm
|
|
|
RobKAM napisał/a: | Korki sa zazwyczaj przez wypadki.Zreszta co ty mozesz wiedziec,pewnie siedzisz sobie z tylu i ogladasz pokemony na dvd jak tata kieruje co?? |
Mów koleś za siebie dobra?Jakbym siedział z tyłu to bym sie tutaj nie wypowiadał aha i uświadamiam Ci że ojca nie mam a zreszta nie twój interes. Więkoszśc korków powoduja kierowcy którzy nie umiej sie dostosować do ruchu na autostradzie i po środkowym albo lewym pasie jade po 80 km/h.To powiedz mi codziennie na 3/4 autostrad w Hollandi jest korek?? Ja w porzeciwieństwie do ciebie prawko zdałem z apierwszym razem i dorobiłem sie juz dobrego auta... |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 4:05 pm
|
|
|
Tymek napisał/a: | A nie pomyśleliście o tym, że ten dziadek może miał zepsuty samochód i nie mógł więcej
jechać ? A może przysypiał i zwolnił by dojechać do parkingu. |
Niech jedzie wolno, ale prawym pasem
Czy ja juz o tym pisalem w tym watku?
Tymek napisał/a: |
A co do jazdy środkiem, to nie ma problemu gdy jedzie ktoś szybko.
Przeważnie po niemczech utrzymuję stałą prędkość powyżej 160, i kiedyś chciałem
być grzeczny i odbiłem całkiem na prawy pas i okazało się że mnie przyblokowali tak
że z 200km musiałem wyhamować do 80 !!!! Od tej pory jadę środkiem i mam
wszystko w dupie. |
Przy 160km/h to moze i sluszna decyzja, ale dumna predkosc 120-130 km/h to czasem za malo na srodkowy
pozdrawiam
tez jezdzacy 160km - wiecej nie, ciezko sie muzki slucha |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 4:58 pm
|
|
|
LeGolas napisał/a: | RobKAM napisał/a: | Korki sa zazwyczaj przez wypadki.Zreszta co ty mozesz wiedziec,pewnie siedzisz sobie z tylu i ogladasz pokemony na dvd jak tata kieruje co?? |
Mów koleś za siebie dobra?Jakbym siedział z tyłu to bym sie tutaj nie wypowiadał aha i uświadamiam Ci że ojca nie mam a zreszta nie twój interes. Więkoszśc korków powoduja kierowcy którzy nie umiej sie dostosować do ruchu na autostradzie i po środkowym albo lewym pasie jade po 80 km/h.To powiedz mi codziennie na 3/4 autostrad w Hollandi jest korek?? Ja w porzeciwieństwie do ciebie prawko zdałem z apierwszym razem i dorobiłem sie juz dobrego auta... |
Nie jestem koles a po drugie zacznij z szacunkiem wypowiadac sie o dziadkach to doczekasz sie ze i Ciebie beda traktowac z szacunkiem.
Korki na autostradach sa z powodu zjazdow do miast.Jakbys jezdzil to bys nie zadawal glupich pytan.
Ta co zdala prawko na pierwszym razem i ma juz 3 samochod!! |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:01 pm
|
|
|
Nie bedzie koleś jak sie odczepisz.Zresztą mogę sobie mowić co mi sie podoba.A ty oczekujesz szacunku?No to pomyliłeś adres. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:05 pm
|
|
|
Ja???Nie,nie oczekuje,odsylam cie do postu Witch(podpisuje sie pod nim panie szczurek).
Nie jestem koles tylko kolesiowa jezeli juz. |
Ostatnio zmieniony przez RobKAM Pon Wrz 08, 2008 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|