Przesunięty przez: Gochna H Czw Lis 20, 2008 12:40 am |
Zameldowanie!! |
Autor |
Wiadomość |
buli875
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 1:56 pm Zameldowanie!!
|
|
|
Potrzebuje zameldowanie może mi ktoś pomóc proszę o wiadomości na priv... |
|
|
|
|
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 3:50 pm
|
|
|
a ja mam pytanie odnosnie meldunku .Czy mozna poslac dziecko do szkoly nie majac meldunku tylko numer sofii?? A druga sprawa jest taka czy mozna zameldowac znajomych w mieszkaniu ktore wynajmujemy ze spoldzielni i czy nie bedzie z tego tytulu klopotow ze tyle polakow mieszka w jednym domu?? Chcielibysmy im pomoc zanim nie znajda czegos wlasnego ale obawiamy sie o to ze mozemy miec klopoty z tego tytulu dlatego warto sie upewnic czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz . Pozdrawiam |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 4:12 pm
|
|
|
Musisz przeczytac w kontrakcie ile ludzi mozna zameldowac w Twoim mieszkaniu. W moim kontrakcie (nie spoldzielnia - prywatny wlasciel) jest powiedziane dwie osoby i koniec mimo tego, ze mam 3 pokoje. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 7:15 pm
|
|
|
Będziesz płacić za nich podatki oraz gdy bierzesz jakiekolwiek dodatki do mieszkania czy na dzieci, dochody twoich znajomych będą brane pod uwagę. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Magda W
Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 12:11 pm
|
|
|
Nie biore zadnych dodatkow .A jeszcze odnosnie poslania dziecka do szkoly bez meldunku jest mozliwe czy raczej nie??.Bo chodzi glownie o to zeby dziecko poszlo do szkoly bo znajoma nawet do pracy nie moze isc i to by jej rece rozwiazalo. Czekam na odpowiedz |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
destyni86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 1:30 pm
|
|
|
Raczej nie.znajoma dała dziecko do szkoły i wymagany był meldunek.Możesz iśc do gminy i spróbować zameldować,podać powód,że chcesz je dac tu do szkoly.Co ci szkodzi. |
|
|
|
|
ognik84

|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:08 am
|
|
|
witam. co do szkoły to zależy chyba właśnie od dyrekcji.ja mojego synka (5lat) posłałem do szkoły mając tylko kontrakt na mieszkanie i sofi.meldunek załatwiałem dwa miesiące później.pozdrawiam |
_________________ www.a4-klub.pl , www.a4club.eu , www.audislask.pl |
|
|
|
|
iwona24
Nieśmiały użytkownik iwa
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 25 Wrz 2008 Posty: 75 Skąd: Haga
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:11 am
|
|
|
moje dziecko poszło do szkoły bez meldunku, bez sofi nr, nawet nie wymagali kontraktu na mieszkanie, wypełnilismy formularz zgłoszeniowy i gotowe |
|
|
|
|
marta220279
Poczatkujacy marta
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:11 am
|
|
|
ja posłałam dwoje dzieci bez meldunku do szkoły ale sofi nr. był potrzebny ja tez mam problem poniewaz własciciela mieszkania nie widziałam na oczy a posrednik nas zbywa z meldunkiem nawet nie mam zadnego kontraktu chciała bym wiedziec czy bez wiedzy własciciela moge sie sama zameldowac |
_________________ marta |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła

Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:30 am
|
|
|
Marta wydaje mi się, że nie możesz się zameldować bez wiedzy właściciela. W hemente musiałam podać kontakt do maklera i raczej to sprawdzają. Zresztą jeśli nie masz żadnego kontraktu to meldunek odpada |
Ostatnio zmieniony przez nuska.nl Pią Maj 08, 2009 9:30 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 4:51 pm
|
|
|
Kontrakt na mieszkanie jest dowodem, ze sie w tym mieszkaniu legalnie przebywa i ma sie prawo zameldowac, idac do Gemeente z samym tylko kontraktem. Makler nie ma co zbywac, on nie jest potrzebny do meldowania i nie jest to raczej w zakresie jego kompetencji. Gemeente moze conajwyzej skontaktowac sie z maklerem zeby potwierdzic autentycznosc kontraktu, a makler NIE MA PRAWA wtedy zaprzeczyc, bo jesli zaprzeczy, to w koncu mozna potwierdzic autentycznosc jego podpisu i udowodnic, ze poswiadczyl nieprawde. Ja 2 razy sie meldowalem idac po prostu z umowa najmu do Gemeente, oni sobie kserowali umowe, wprowadzali mnie w komputer i to bylo tyle. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła

Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 6:10 pm
|
|
|
Zgadzam się z Tobą, ale nie każdy właściciel mieszkania jest maklerem. Mnóstwo osób prywatnych wynajmuje swoje mieszkania (w Hadze nagminnie robią to turcy) i nie dają możliwości meldunku, bo się okazuje że w tym mieszkaniu jest zameldowana cała jego rodzina. |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:28 pm
|
|
|
Jesli tylko masz kontrakt na mieszkanie to nic niestoi na przeszkodzie zebys sie zameldowala, jesli przyjdzie ci do domu kontrola to i tak sprawdza ze niema cie w systemie i bedziesz musiala sie zameldowac tak czy siak, co do tych Turkow to sie zgodze cale rodziny sa zameldowane a mieszkaja gdzies indziej, sama jestem w takiej sytuacji, ale nikogo sie niepytalam czy moge sie zameldowac pod tym adresem, wzielam kontrakt i sru na Stadhuis. |
|
|
|
|
marta220279
Poczatkujacy marta
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:32 pm
|
|
|
no to troszke sie dowiedziałam na ten temat dzieki za zainteresowanie.kolezanka poradziła mi ze mam nie dawac całosci czynszu do czasu jak nie da mi jakiegos kontraktu a reszte mu dac jak mi to załatwi ale boje sie ze moze mi powiedziec dowidzenia powalone to wszystko a tym bardziej ze szkoła zaczyna sie umominac o zameldowanie |
_________________ marta |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 7:15 am
|
|
|
Mozesz jeszcze pokombinowac w ten sposob:
- jesli wlasciciel ma to mieszkanie ze spoldzielni, to postrasz doniesieniem tego do spoldzielni - dostanie za to mandat
- jesli wlasciciel ma kredyt na to mieszkanie, to postrasz doniesieniem do Gemeente i banku - bank wymaga swojej zgody na pozwolenie na wynajem mieszkania obciazonego hipoteka, co prawda nie masz dowodu, ze wynajmujesz, ale byc moze mozesz zaprosic Gemeente na kontrole, ktora potwierdzi, ze tam przebywasz, a bank juz tego moze nie polubic
Mysle, ze w obu przypadkach wlascicielowi zrobi sie cieplo. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|