NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wypłaceniem pieniędzy w bankomacie -Rabobank
Autor Wiadomość
Malw 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 4:48 pm   Problem z wypłaceniem pieniędzy w bankomacie -Rabobank

Witam.
4 tygodnie założono mi konto w Rabobank. Problem mój polega na tym , że mam na koncie 31 euro i nie moge z tego nic wybrac ... Slyszalam ze ponoc 25 euro musi byc na koncie i ze nie da rady tej kasy wybrac. .. :| Rozumiem ponizej 10 euro... ale miec 31 euro i nic sie nie da wybrac ???? Czy ktos mial podobny problem ? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Magdula ;-) 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 6:26 pm   

Nie rozumię tego, tez mam konto w Rabo i nawet ja zostaje mi na koncie 10 euro to z tego korzystam.Jeżeli nie możesz wybrać żywej gotówki to po prostu zrób zakupy w sklepie i zapłać kartą

kicha 
Poczatkujacy
sophie

Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 6:45 pm   

mialam podobny problem z tym , ze mialam na koncie ok €50 a pokazywalo , ze mam z 12€ no i nie moglam ich wybrac, ani placic ta karta . okazalo sie ,ze karta sie zepsula rozmagnetyzowala , czy cos takiego i musieli mi wyrobic nowa. idz lepiej do rabo i sie dowiedz.

Malw 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 2:12 pm   

karte mam nowa okolo 4 tygodnie dopiero,wiec watpie ze to problem rozmagnetyzowania plotki rozne byly ze teraz zamrazaja 25 euro na koncie i tego sie nie da wybrac no ale nie kumam tego bo to moja kasa i nie mgoe jej wybrac :| , no i znajomi tez wybieraja normalnie tylko drobnych nie moga wybrac, ale to zrozumiale.

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 3:13 pm   

Malw, masz mozliwosc debetu ? Jesli nie to musisz miec na koncie te 25 € i nic nie poradzisz. Tak samo jest/bylo w ING/Postbank .

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 6:23 am   

witam,dziwna sprawa, mąż ostatnio wypłacał wszystko co ma zostawił sobie końcówkę 6 euro -bez żadnego problemu, a może przekroczyłeś tygodniowy limit wypłat?

Alicja03 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 1:10 pm   

MiniSmurfin a od kiedy to niby trzeba miec 25 euro na koncie ???! Ja konto zalozylam 6 lat temu w Postbank teraz ING i nigdy takiej sytuacji nie mialam moglam wybierac do ostatniego grosza i debetu nie mialam wtedy jeszcze wiec watpie ze to co piszesz to prawda. Ja bym radzila isc do Rabobanku i sie po prostu ich spytac co i jak.
Pozdrowienia

[email protected] 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 9:05 am   

ja tez mialam nowa karte , a pozniej nastepna i obie mi sie zepsuly. okazalo sie ze w portfelu bylo cos (zatrzask prawdopodobnie), ktory psul te karty. zmienilam portfel i problem zniknal

eisabel 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 7:37 pm   A jest wogóle cos takiego w Rabobanku...?.....jak....

tygodniowy limit wypłat??? bo mam na koncie sporą sumę a nie mogłam dzis zapłacic kartą w sklepie? ani nie mogłam wypłacic z bankmatu? pisze cos ze jest blokada...ale dlaczego?... wiem..zgłosze sie do banku.... ale moze ktos wie..?....

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 7:51 pm   

eisabel, limit na zaplaty w ciagu 24h to 5000 € Jak tak zaszalalas to musisz poczekac do nastepnego dnia ;) Wydaje mi sie, ze jest inna przyczyna blokady.

nikala 
Nieśmiały użytkownik
:)

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 12:29 pm   

niestety ja też kiedyś miałam taki przypadek miałam na kącie 200 e i 2 tyg karte chciałam pare centów na zakupy ... i niestety nic mi sie nie udało wyciągnąć :088: zapłacić w sklepie też nie .... poszłam do banku ... i okazało się ze karta była roamagnesowana .... pani w banku spytała czy nie miałam gdzies w pobliżu telefonu kom. i faktycznie moglo tak być ( torebka ) :074:
Ale nawet sprawdzić ile na konciee miałam nie moglam .... żadało pinu i wyskakiwała karta
Masakra ... ale po tyg. wymienili mi na nową i teraz już uważam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lis 23, 2009 4:46 pm, w całości zmieniany 1 raz  

egmond69 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 6:56 pm   

Jaki jest limit tygodniowy w rabobanku? Mam problem z wyplata a w ciagu ostatnich kilku dni wyplacilem ponad 2300 € i teraz pokazuje mi stan konta a mozliwosc wyplaty 0,00 Pozdrawiam

mikka 
Gaduła
Fire, walk with me!

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 7:10 pm   

Standardowo:

Przy wypłacie z innego bankomatu niż Rabobank: 250 euro dziennie
Przy wypłacie z bankomatu: 1.250 euro tygodniowo
Przy płaceniu kartą: 5.000 euro tygodniowo

egmond69 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 7:17 pm   

mikka, ja wyplacilem we srode 1050 a w czwartek 1250. Czyli kiedy teraz moge wyplacic?? I z góry dziekuje

siemej 
Gaduła

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 7:30 pm   

egmond69 jezeli bedziesz chcial wyplacic gotowke to dopiero w nastepny czwartek. O ile dobrze pamietam w Rabobanku tydzien rozrachunkowy zaczyna sie wlasnie w ten dzien. :)

Odpowiedz do tematu