Przesunięty przez: Gochna H Wto Cze 05, 2012 3:35 pm |
prawo jazdy |
Autor |
Wiadomość |
camel_74
Nieśmiały użytkownik
Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 51 Skąd: Belgia/st-truiden/Holandia/heerlen
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 5:07 pm prawo jazdy
|
|
|
witam
mam pytanko odnosnie wymiany prawa jazdy polskiego na niderlandzkie
czy jak bede wymienial prawko polskie czy dostane je na pamiatke (tak jak w polsce odcinaja rog i oddaja na pamiatke ) czy tu jest tak samo czy raczej odbieraja ?
jak odbieraja to co robia z nim niszcza czy odsylaja do polski ?
pozdrowienia |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 5:25 pm
|
|
|
niestety nie dostaniesz na pamiatke.... prawo jazdy polskie odsylane jest do Polski |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
madzialena
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 7:22 pm
|
|
|
a jak w ogole przebiega procedura wymiany prawa jazdy polskiego na holenderskie? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 8:14 pm prawo jazdy
|
|
|
Sprawę załatwiasz w Gementie potrzebne zdjęcie,polskie prawo jazdy, wypełniony wniosek oraz... ok 40 euro.Potem trzeba odczekać 4-6 tygodni. Polskie zabierają a jak masz kategorię powyżej B to niestety bez specjalnego kursu i egzaminu nie otrzymasz. Jeśli A,B to nie ma problemu. |
|
|
|
|
Dubus
Nieśmiały użytkownik szyderca

Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 59 Skąd: Bergen op Zoom
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 8:53 pm Re: prawo jazdy
|
|
|
jedrzej2225 napisał/a: | Polskie zabierają a jak masz kategorię powyżej B to niestety bez specjalnego kursu i egzaminu nie otrzymasz. Jeśli A,B to nie ma problemu. |
Nie bez kursu i egzaminu tylko badan lekarskich Arbo Unie. |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
madzialena
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 9:48 pm
|
|
|
dzieki chlopaki!moj chlopak ma A,B i T.wiec wynika z tego,ze musi zrobic badania.ale jemu sa nie potrzebne uprawnienia na traktor.on chce tylko miec A i B.no i nie wiemy czy powinien zrobic te badania czy isc do gemeente i powiedziec jaka sytuacja i czy mozna to zalatwic bez badan i tylko zaznaczyc kategorie A I B? |
Ostatnio zmieniony przez madzialena Wto Sty 15, 2008 9:10 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 3:21 pm
|
|
|
Czy jeszcze mozna uzywac starego polskiego prawa jazdy i czy mozna je bezposrednio na holenderskie wymienic? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 4:46 pm
|
|
|
10 lat od wydania polskiego dokumetu mozna uzywac tutaj.
wyminienic na holenderskie da sie |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 11:04 am
|
|
|
czy ostatnio ktos z was wymienial prawko na NL - jesli tak to ile musial czekac? Bo ja zlozylem i czekam a troszke czas mnie goni ze wzgledu na prace |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 11:12 am
|
|
|
ja czekam od 7 czerwca i na razie nie mam wiadomosci, ze cos na mnie czeka. obiecali przyslac sms jak prawko bedzie do odbioru:) przy skladaniu wniosku byla mowa o 2-4 tygodniach czekania.
teraz jezdze bez prawka (mam tylko ksero polskiego i potwierdzenie zlozenia wniosku z gemeente). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 11:54 am
|
|
|
kurde no to ladnie:/mi mowili na poczatku, ze 2 tyg ale chyba nici z tego. mam czekac na list z RDW i pozniej dopiero po 5 dniach bedzie prawko w gemeente. ja zlozylem 12 czerwca,
podobno na tym potwierdzeniu nie mozna prowadzic ale nie ma wyjscia widze... |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 12:05 pm
|
|
|
no bo nie mozna;) ale [odpukac] odkad tu mieszkam to nikt sie mnie jeszcze o prawko nie spytal (nawet kontroli drogowej nie mialem za wyjatkiem dmuchania w alkomat podczas lapanek), wiec moze jeszcze te kilka tygodni mi sie uda |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 1:00 pm
|
|
|
ja tez jezdzilem jak zaq - zrobilem sobie ksero polskiego + zaswiadczenie ze zlozylem do wymiany i tyle... Babka mowila, ze w teorii nie moge jezdzic ale w praktyce policjan ie robi problemow. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 10:23 am
|
|
|
.:Paco:., wlasnie przed chwila dostalem smsa, ze moje prawko jest do odbioru w gemeente. czyli zajelo im to dokladnie 2 tygodnie |
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 10:56 am
|
|
|
zaq napisał/a: | .:Paco:., wlasnie przed chwila dostalem smsa, ze moje prawko jest do odbioru w gemeente. czyli zajelo im to dokladnie 2 tygodnie |
super!!! no to wracaja mi nadzieje a list z RDW tez miales dostac? |
|
|
|
|
|