NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy jest mozliwosc zmiany numeru sofii?
Autor Wiadomość
scwz 
Gaduła

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:43 pm   Czy jest mozliwosc zmiany numeru sofii?

Witam.Mam mały problem z jedną osobą która dorwała mój sofi numer i co roku prubuje gwizdnąć mi zwrot podatku.Trochę to robi się denerwujace moja księgowa nawet nie potrafi nic zrobić a urząd podatkowy ma to gdzieś nie chce nic pomóc przy rozliczeniach podatku kazdy otrzymuje list czy zgadza się numer konta.Składając wniosek rok 2008 dostaje list numer nie mój zmieniam wysyłam korekte ,dostaje po jakimś czasie list nic nie zmienione fajnie i znów wysyłąm korekte.I co 29 czerwiec 2009 rok patrze na konto wpłyneły pieniądze z belastingu a po miesiącu dostaje list że pieniadze z rozliczenia przelali na nie moje konto.
Co w waszych opiniach zrobić może doradzicie,czy jest mozliwe zmienic numer sofi? bo powoli mi w segregatorze brakuje miejsca na pisma z podatkowego.Pozdrawiam,

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:59 pm   

nie nie ma takiej mozliwosci zeby zmienic sofi.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 12:36 pm   

Isc na policje? Toz to jawna proba kraziezy.

scwz 
Gaduła

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 6:08 pm   

a tak to wyglada przy okazji wysyłam listy pisma firma pomaga ksiegowa magluje urzad dostałem nawet pismo z belastingu jaka to osoba i gdzie mieszka tak ale nikt tam nie mieszka,najlepsze bo dzis dostałęm do polski list z pytaniem czy numer sie zgadza list wysłany 8 grudnia z holandii oczywiscie numer nie mój .Jakie sa skutki nie złożenia zeznania podatkow? i jaki jest okres chodzi mi do ilu lat moge złożyć rozliczenie za 2009rok.

mroweczka 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 7:09 pm   

scwz napisał/a:
do ilu lat moge złożyć rozliczenie za 2009rok.

do 5-ciu.
Ale przeciez na kogos musi stac to konto? ktore zawsze jest podane w rozliczeniu...
Wiec musza byc jakies dane osobowe. Policja to najlepsze rozwiazanie.
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me!

scwz 
Gaduła

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:01 pm   

policja wiem musze teraz znależść kompetentna osobę co mi po może w tłumaczeniu na policji bo samemu będzie cieżko.Dziekuje za pomoc.

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 9:15 pm ]
do 5-ciu
Ale przeciez na kogos musi stac to konto? ktore zawsze jest podane w rozliczeniu...
Wiec musza byc jakies dane osobowe. Policja to najlepsze rozwiazanie.

Przy rozliczeniu przez ksiegowa podane sa moje dane mój numer konta wniosek złożony i pierwszy list jaki dostaje z pytaniem to o numer konta patrze jest nie mój.wiec na razie sie wstrzymuje z rozliczeniami w tym roku bo nic nie pisałem i składałem a tu list z podatku czy konto sie zgadza.Wysłałem korekte ale niewiem ze podatkowy nie zmieni go pewne na bank.

pioter13 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:15 pm   

najlepiej zeby to rozwiazac to zglosic sie bezposrednio do belastingdienst, jest tam osoba ktora zajmuje sie Twoimi papierami i tylko z ta osoba to zalatwisz, oczywiscie musi to byc urzad z Twojego miasta w ktorym jestes zameldowany

scwz 
Gaduła

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:18 pm   

pioter13 napisał/a:
najlepiej zeby to rozwiazac to zglosic sie bezposrednio do belastingdienst, jest tam osoba ktora zajmuje sie Twoimi papierami i tylko z ta osoba to zalatwisz, oczywiscie musi to byc urzad z Twojego miasta w ktorym jestes zameldowany

gdzie to sprawdzic jak ja nie jestem zameldowany w NL? a jestem z Haarlemu.

Mariola101 
Super gaduła
Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 11:20 pm   

Ja tez uwazam , ze powinienes pojsc tam osobiscie , a nie wysylac korekty . Bo wiadomo ze czasami jest tam bajzer i sami nie wiedza co sie dzieje.A policja to tez dobry pomysl . Ja bym tego nie lekcewazyla. :039:

— Adam Mickiewicz

singelnl 
Super gaduła

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 11:30 pm   

Cytat:
Witam.Mam mały problem z jedną osobą która dorwała mój sofi numer i co roku prubuje gwizdnąć mi zwrot podatku.

Jest to troche malo prawdopodobne.

Teoretycznie jest to niemozlniwe zeby ktos ci zabral zwrot podatku!
A praktycznie musisz zglosic to w urzedzie podatkowym w NL.

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:10 pm   

singelnl napisał/a:
Teoretycznie jest to niemozlniwe zeby ktos ci zabral zwrot podatku!
już bardziej jest to możliwe, niż to, że ktoś używa numeru SoFi innej osoby, musiałby się chyba też posługiwać jej fałszywimi dokumentami, przecież numer SoFi jest przypisany danej osobie.

scwz 
Gaduła

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 11:19 pm   

wszystko mozliwe w NL to ciekaw jestem kto i jakim cudem zmiania moje konto w belastingu? mozna jakos przez internet.

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 11:26 am   

Probujesz walczyc ze skutkami, a nie przyczyna, wiec bedziesz sie tak bujac w nieskonczonosc, co roku wyjasniajac niepoprawnosc numeru konta. Powiadom skarbowke, ze ktos sie pod Ciebie podszywa popelniajac przestepstwo wyludzenia zwrotu. Moze sie okazac, ze to nie lezy w ich obowiazkach sciganie tego (bo to nie jest oszustwo podatkowe tylko oszustwo wyludzenia IMO), wiec wtedy bedziesz musial sie pofatygowac osobiscie na policje.

krzych62 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 6:56 pm   

To ciągnie sie sprawa z 2008 rozliczenie za 2007 proszę wszystkich poszkodowanych o kontakt na PW (prywatna wiadomość)

scwz 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 8:49 pm   

jsobanski napisał/a:
Probujesz walczyc ze skutkami, a nie przyczyna, wiec bedziesz sie tak bujac w nieskonczonosc, co roku wyjasniajac niepoprawnosc numeru konta. Powiadom skarbowke, ze ktos sie pod Ciebie podszywa popelniajac przestepstwo wyludzenia zwrotu. Moze sie okazac, ze to nie lezy w ich obowiazkach sciganie tego (bo to nie jest oszustwo podatkowe tylko oszustwo wyludzenia IMO), wiec wtedy bedziesz musial sie pofatygowac osobiscie na policje.

kolego jak byś widział jaką mam dokumentacje z podatkowego szczenka by Ci opadła co,kto załatwił by zmienić numer konta a dalej ktoś grzebie...

Odpowiedz do tematu