Kradzież polskich tablic rejestracyjnych |
Autor |
Wiadomość |
lolekjanek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 8:05 pm Kradzież polskich tablic rejestracyjnych
|
|
|
Witam
Mam dość duży problem. W miniony weekend jakis ... nieznany sprawca skradł mi tablice. Zgłosiłem to na policje niezwłocznie. Ale co mam teraz zrobic, co moge zrobić by moc tym autkiem wrocic do Polski w celu wyrobienia nowych tablic.
Znikneły obie tablice.
Bede wdzieczny za wszystkie porady. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 11:00 pm
|
|
|
Laweta albo dowod do kieszeniu i samolot do Polski |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
matthewue
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 8:16 am
|
|
|
tego typu pytanie prosze przeslac na priv |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Cze 04, 2010 10:02 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bombarka
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 63 Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 26
|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 12:29 pm
|
|
|
mialem podobna historie ale zrobilem tablice w firmie ktora wyrabia tablice, domalowalem niebieski pas z literkami PL i do polski. Holenderskie tab sa co prawda zolte ale na przyczepki sa biale. Ot co. Pozdrawiam |
_________________ Tam gdzie sila nie potrzeba prawa bo prawo jest bezsilne. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 1:41 pm
|
|
|
a hologram :> |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 5:32 pm
|
|
|
Dokladnie holorgam. Nie miales go czyli byly falszywe ale Polak naprawde potrafi... |
|
|
|
|
lolekjanek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 7:32 pm
|
|
|
A tak bez malowania zadnych tablic, holendrzy nie wydali by mi tablic tymczasowych aby tylko stad wyjechac? Jesli by bylo to mozliwe to gdzie z tym bym musial sie udac? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:49 pm
|
|
|
lolekjanek,
Cytat: | holendrzy nie wydali by mi tablic tymczasowych |
jesli auto ma, a raczej posiadalo polskie tablice rejestracyjne
(nie wiem ale tak zrozumialam z pierwszego postu) to jakim cudem i na jakiej podstawie maja wydac Ci tymczasowe holenderskie tablice rejestracyjne,
ale zeby nie bylo, bo moze jestem niedoinformowana
zadzwon do RDW
http://www.rdw.nl/nl/digi...vens_online.htm
zapytaj ,lub opisz sprawe online tez tak mozna, wyzej link
moze jednak cos na to poradza, no nie wierze, ze nie zdarzaly sie juz tu w Holandii tego typu kradzieze, a obcokrajowcy przeciez musza z tad jakos wyjechac ....a moze znaleziono juz Twoje tablice? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 07, 2010 10:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bombarka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 10:06 pm tablice
|
|
|
"hologram" "falszywe" ludzie o czym wy piszecie. widzieliscie jak jezdza na papierowych. Mowimy o tymczasowosci i dojezdzie do polski. Tez mi rada " wez dowod rejestracyjny i jedz do swojego wydz komunikacji i wyrob nowe tab" Smiechu warte. Hologram. A czy ja mialem inne cyferki niz te ktore byly w dow rejestracyjnym? nie . Te same. ktore mowily kto jest wlascicielem, i gdzie mieszka.Dojechalem w 12 godzin do domu i rano poszedlem po nowe w miejscu zamieszkania. " "Laweta"
nie uzywaj w jednym poscie calej masy ikonek (usunelam)taki post zle sie potem czyta |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 10, 2010 10:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 9:10 am
|
|
|
Druk tablic na kartce to nic innego jak fałszerstwo dokumentow.
O ile w Polsce mozna sobie pozwolic to glupota jest jazda na takich tablicach za granice. |
|
|
|
|
Bombarka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 10:20 am
|
|
|
m4rcin, a ty co, "sedzia Dred". Jeszcze wieksza glupota jest doradzanie lawety.Mnie za 150 km tam i z skasowano 600 eur. 2 euro za km. Do holowania lekko liczac 2400km w obie strony wec policzmy. Tez mi rada. Po drugie mialem tablice metalowe ani papierowe. Pisalem ze jezdza na papierowych. A co sfalszowalem podajac moje numery z tablic ktore mi skradzono.? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 12:57 pm
|
|
|
Bombarka, Marcin podal ci oficjana droge zalatwiania takich spraw. A ze ktos poprostu robi inaczej aby zaoszczedzic to juz jego brocha. Nie wiem czy wiesz ale w NL i DE gdyby cie zlapano z takimi tablicami auto bylo by skonfiskowane . Wiec koszta by byly o wiele wyzsze jak ta laweta . Bo scigali by ci auto laweta , pudzniej placil bys za parking gdzie auto stoji a na dodatek dostal bys mandat (od reki platny ) ze az bys naprawde sie zaskoczyl. Wiec jadac do PL na tablicach innych jak oficjanie ,ryzykowales naprawde duzo. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Cze 11, 2010 4:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 4:05 pm
|
|
|
http://cgi.ebay.de/3-Stck...=item5192c5a659
Mozna kupic na ebay. Pewnie na holenderskim tez są. Ja bym sie nawet nie zastanawiał - pojechał bym do Polski. Naklejke na szybie masz! Dowód masz! numer sie zgadza. Kazdy normalny czlowiek zrozumie. A ludzie, ktorzy piszą zeby wrzucic auto na lawete niech sie pukną w główke. Ciekawe czy by tak zrobili gdyby im ktos ukradł tablice. To juz lepiej wyslac dowód rodzinie i pisemne upowaznienie (nie wymagane od notariusza - moze byc odręczne) i wykupic nową rejestracje. Proste. Hm. A tak na przyszlosc numery mozna przyszepic na 6 nitów. Nie do wyrwania w kilka sekund albo na silikon hehe to juz nie do wyrwania. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 7:50 pm
|
|
|
Bombarka napisał/a: | m4rcin, a ty co, "sedzia Dred". Jeszcze wieksza glupota jest doradzanie lawety.Mnie za 150 km tam i z skasowano 600 eur. 2 euro za km. Do holowania lekko liczac 2400km w obie strony wec policzmy. Tez mi rada. Po drugie mialem tablice metalowe ani papierowe. Pisalem ze jezdza na papierowych. A co sfalszowalem podajac moje numery z tablic ktore mi skradzono.? |
Lawete do PL zalatwisz za... 1000pln. Sprawdzalem jak mialem wyslac swoja 307 do PL |
|
|
|
|
Bombarka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 10:06 am
|
|
|
m4arcin za 1000 to gostek przyjezdza kiedy mu pasuje bo nic nie kupil i grozi mu powrot "na pusto" Natomiast teminowa dostawa jest drozsza. Mnie natomiast holowal niemiec bo taka byla potrzeba chwili ( utknale na niem. autostradzie 150 km przed holenderskim domem). Do wszystkich " oficjalistow" proponuje obejrzec film pt." Sedzie Dredd" Sztywne stosowanie prawa. Szczesciem naszym, ze wyroki ferruja ludzie. "Baileys" dzieki, ze mnie oswieciles. " Hoolio" niech moc bedzie z Toba. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|