Karta kredytowa Rabobank |
Autor |
Wiadomość |
dymeks1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 9:15 pm Karta kredytowa Rabobank
|
|
|
Witam.
Chciałbym wziąć karte kredytową w Rabobanku i potrzebowałbym pare informacji jak to u nich wygląda i jakie wymagania trzeba spełnić żeby taką karte dostać? Limit na pewno jest ustalany indywidualnie, ale nie wiem jak wygląda kwestia spłaty i odsetek jakie pobierają za wzięty kredyt z takiej karty.
W Polsce wiem, że jest bodajże 54 dni nieoprocentowanego kredytu, ale nie mam bladego pojęcia jak to wygląda tutaj...
Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie to bede bardzo wdzieczny
Pozdrawiam |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
mrozna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 10:58 am
|
|
|
hey. ja juz mam zlozozylam wniosek w rabobanku o karte debetowa. Wczoraj przyszlo mi na maila, ze dostali wczoraj kontrakt i ze jutro beda dostepne kredyty na koncie. Wiec sprawdzilam dzisiaj konto intenetowe i w zakladkach Lenen nic sie nie pojawilo nowego. A na karte i pin czekam, az poczta przyjdzie. Mam pytanie: czyli karta debetowa jest aktywacja do debetu ? |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:24 pm
|
|
|
karta debetowa i kredytowa to sa 2 rozne rzeczy... taniej korzystac z kredytowki niz debetowki... z tego co mi wiadomo.... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 10:56 pm
|
|
|
guust, mylisz produkty bankowe:) ale faktycznie nazwa jest mylaca.
Karta debetowa zwana karta platnicza, jest praktycznie bezplatnym sposobem na korzystanie ze swoich pieniedzy (jest to ta najprostsza karta jaka dostaje sie do swojego rachunku). Sama karta nie ma nic wspolnego z debetem. Jest scisle powiazana z kontem i mozna ja obciazyc do wysokosci srodkow dostepnych na koncie (tu moze w gre wchodzic dodatkowy debet, ktory jest na koncie) lub ustalonego limitu (*).
Karta kredytowa nie ma takiego powiazania z kontem. Tutaj limit jest nadrzedny. Karta ma limit i do jego wysokosci mozna ja obciazyc. Z reguly korzystanie z niej jest drozsze.
(*) limitem, ktory moze byc wykorzystany pod warunkiem posiadania wystarczajacych srodkow na koncie |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 7:05 am
|
|
|
zaq, to samo ja napisalem, tylko TY sie bardziej rozpisales, tylko ze mi sie wydaje ze jak wezmiesz kredyt z banku (w postaci debetu) to Cie drozej kosztuje niz korzystanie z karty kredytowej.... |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 10:24 pm
|
|
|
guust, ale nie musisz brac debetu. karta debetowa = karta platnicza. debet to cos calkiem odrebnego. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 6:26 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | guust, ale nie musisz brac debetu. karta debetowa = karta platnicza. debet to cos calkiem odrebnego |
ale pomagamy komus kto staral sie o debet na karcie (cyt ponizej) wiec chcialem napisac tylko ze jest drozsza niz kredytowka w codziennym uzytkowaniu....
mrozna napisał/a: | hey. ja juz mam zlozozylam wniosek w rabobanku o karte debetowa. Wczoraj przyszlo mi na maila, ze dostali wczoraj kontrakt i ze jutro beda dostepne kredyty na koncie. Wiec sprawdzilam dzisiaj konto intenetowe i w zakladkach Lenen nic sie nie pojawilo nowego. A na karte i pin czekam, az poczta przyjdzie. Mam pytanie: czyli karta debetowa jest aktywacja do debetu ? |
|
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:30 pm
|
|
|
guust rozumiem. ale chodzi mi tylko nazewnictwo. karta debetowa, debet i karta kredytowa to sa 3 rozne rzeczy. karta kredytowa praktycznie to jest to samo co debet. karta debetowa (platnicza) to tylko dostep do srodkow na koncie. debete mozna wykorzystac idac do banku i pobierajac pieniadze w okienku (bez uzycia jakiejkolwiek karty). czyli karta debetowa nie jest drozsza od kredytowej. debet moze byc drozszy, ale nie musi (zalezy od konkretnej oferty banku). |
Ostatnio zmieniony przez zaq Wto Wrz 07, 2010 8:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:53 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | karta debetowa, debet i karta kredytowa to sa 3 rozne rzeczy |
tak jak wyzej napisalem ktos sie pyta konkretnie o debet, na co odpowiedzialem...wiec nie musisz tlumaczyc nikomu nazewnictwa....
zaq napisał/a: | czyli karta debetowa nie jest drozsza od kredytowej. debet moze byc drozszy, ale nie musi |
ale zazwyczaj jest... |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 9:12 pm
|
|
|
wydaje mi sie, ze co najmniej tobie musze, bo potem takie wlasnie kwiatki wychodza, ze karta platnicza jest drozsza w obsludze niz karta kredytowa.
wracajac do tematu ...
prawde mowiac wszystko zalezy jak sie bedzie z karty korzystac. jezeli bedziesz wyplacal gotowke i/lub nie splacal karty w terminie, to korzystniejszy jest debet. jezeli bedziesz placil karta kredytowa i splacal ja w terminie to warto uzywac karty. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 7:14 am
|
|
|
zaq napisał/a: | wydaje mi sie, ze co najmniej tobie musze |
mi nic nie musisz, bo nie ja sie o to pytalem...
zaq napisał/a: | bo potem takie wlasnie kwiatki wychodza, ze karta platnicza jest drozsza w obsludze niz karta kredytowa.
wracajac do tematu ... |
nigdzie tak nie napisalem... |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 7:22 am
|
|
|
guust, ok. |
|
|
|
|
magdaholland
Nieśmiały użytkownik Mysia Pysia :)
Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 31 Mar 2008 Posty: 70 Skąd: Nibylandia :D
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 4:57 pm
|
|
|
Mam pytanie...Czy każdy mający konto bankowe otwarte np.w Rabobank może po uprzednim staraniu sie dostać karte kredytową? |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 5:20 pm
|
|
|
w skrocie tak. |
|
|
|
|
|