straszne bole |
Autor |
Wiadomość |
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 1:54 pm straszne bole
|
|
|
Witam,
od pewnego czasu co jakis czas miewam straszne bole w klatce piersiowej dokladnie to straszny ucisk tak jakby cos mi sie zaciskalo. bole pojawiaja sie nagle i sa strasznie bolesne,ustaja na chwile a pozniej znow ucisk i tak przez okolo godziny.
bylam u lekarza rodzinnego powiedzial mi ze to w moim wieku normalne(mam 24lata) i ze mlodzi ludzie czesto tak maja i ze jest to spowodowane aktywnym trybem zycia i ze powinnam odpoczywac sporo przebywac na swierzym powietrzu itd itd.. tylko ze bole pojawily mi sie znow wczoraj i mecza mnie do tej chwili a jestem teraz na wakacjach i nie przemeczam sie fizycznie.
ma ktos moze podobne dolegliwosci i moze mi polecic co robic gdy one sie pojawiaja zeby az tak bardzo nie bolaly? dzisiaj wzielam tabletle przeciwbolowa aby sprawdzic czy pomoze ale niestety nie pomogla.
pozdrawiam |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 3:29 pm Re: straszne bole
|
|
|
skarbus napisał/a: |
ma ktos moze podobne dolegliwosci i moze mi polecic co robic gdy one sie pojawiaja zeby az tak bardzo nie bolaly? |
Idz do innego lekarza,
bo nigdy nie wiadomo.
A google i forum Cie nie uleczy |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Śro Sty 12, 2011 3:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 3:48 pm
|
|
|
gdy bylam nastolatka to mialam bole w klatce piersiowej, nie moglam wziasc glebszego oddechu bo tak klulo, balam sie poruszyc bo nie wiedzialam co to jest, wyobrazalam sobie ze zebra mi sie wbijaja moze w pluca lekarz powiedzial z eto jest normalne w tym okresie, dla nastolatkow bo rosniemy ale ty masz 24 lata i jakos do mnie nei przemawia te tlumaczenie o stylu zycia... na twoim miejscu bym poszla do innego lekarza, jezeli cos cie boli a twierdzisz ze to staraszne bole sa to powinnas otrzymac pomoc od lekarza |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 4:51 pm
|
|
|
Mnie tez czesto boli, ale po stronie serca, czesto jak sie zdenerwuje albo jak jakis wiekszy wysilek jest. ale czasami tez boli bez powodu.. |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:06 pm
|
|
|
no wlasnie mi tez juz mowili ze to moze byc ze stresu ale ani wczoraj ani dzis nie mialam zadnych raczej stresow a bol sie mimo wszystko pojawil.. |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:13 pm
|
|
|
A gdzie jestes na wakacjach? W Polsce? Jak tak to idz tam do lekarza, moze bedzie madrzejszy od tego co u niego bylas |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:30 pm
|
|
|
na wakacjach jestem w Holandii nigdzie nie wyjechalam na wakacjach mialam na mysli wolne od pracy.. |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:37 pm
|
|
|
A z jakiego miasta jestes, jesli mozna wiedziec?? Bo w Hadze jest Polska lekarka, moze bedzie lepiej jak sie wybierzesz do kogos kto mowi w jezyku polskim?
w co drugim swoim poscie pytasz innych o to samo ...z jakiego miasta jestes? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 16, 2011 11:55 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:48 pm
|
|
|
Zastanawiam się czy nie macie przypadkiem nerwobólów, ja tak mam jak bardzo się zmęczę, zdenerwuję lub zestresuję. Nic na to nie pomaga poza odpoczynkiem. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:58 pm
|
|
|
skarbus,
poczytaj
i wybierz sie ponownie do swojego lekarza, a w gabinecie stekaj i kwekaj ...postaraj sie o skierowanie do specjalisty
Cytat: | Ból w klatce piersiowej jest jedną z najczęstszych dolegliwości, z jakimi pacjenci zgłaszają się do lekarza. Ból ten może być objawem wielu różnych chorób toczących się w narządach znajdujących się w klatce piersiowej, w jej ścianach, a nawet poza nią. Poniżej wymieniono najczęstsze przyczyny bólu w klatce piersiowej z ich charakterystyką.
Generalnie ból w klatce piersiowej można podzielić na ból pochodzenia sercowego i ból innego pochodzenia. |
http://www.emedica.pl/szc...tka%20piersiowa |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:58 pm
|
|
|
Mam rowniez takie bole ,ale wynikaja one z krzywego kregoslupa piersiowego.Bol byl tak duzy, ze nie moglam glebiej oddechu zlapac ,poruszyc reka czy zrobic jakikolwiek ruch tulowiem,bo chcialo mnie skrecic odrazu .Rechabilitacja jest jak najbardziej wskazana i cwiczenia ,przeswietlenie potwierdzi albo wykluczy taka diagnoze . |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 6:22 pm
|
|
|
Idz do lekarza, wez skierowanie do specjalisty. Gdybac mozna by dlugo, i mozesz sie pozniej na ta wygdybana chorobe leczyc, ale lepiej byc pewna...tak mi sie wydaje.
Ja tez jutro musze sie zapisac do lekarza z podobnym bolem. Mowia ze to nerwy, ale lepiej byc pewnym...
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 7:39 pm
|
|
|
chyba naprawde pojde ponownie do lekarza bede musiala sie mocno naprodukowac moj lekarz jest strasznie uparty ;/ i wszystko zwala na stres w moim zyciu;/ |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 6:53 am
|
|
|
Idz do lekarza i zazadaj konkretnych badan .Co by to nie bylo ,jak masz dalej funkcjonowac ,zyc ,pracowac jezeli bol ci na to nie pozwala ?.Chyba chce zebys stresow dostala bo holendrzy sa zestresowani a nawet popadaja w psychiczne problemy chyba wlasnie dzieki lekarzom ,albo lekarze lykneli spiewke pacjetow jacy sa zestresowani w pracy . Dlatego maja takie wysokie statystyki ,ludzi chorych psychiczmie .Raz mialam tylko sytuacje kiedy lekarz by mnie szybciej wykonczyl niz pomogl.Wiec nie poddawaj sie .Moja rada przygotuj sie dobrze na wizyte u niego .Znajdz najpierw wszystkie informacje nawet w necie na temat tego co ci dolega.Uzywaj polskie i holenderskie strony ,A pozniej zasysyp swojego pana doktorka wiedza na temat tego co ci moze dolegac,Daj znac jak ci poszlo |
|
|
|
|
neska
Poczatkujacy neska
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 10:20 pm
|
|
|
spróbuj zamiast przeciwbólowych wziasc co rozkurczowego,jest nigdy dotad nie bylo zadnych problemow z sercem ani z oddychaniem to moga to byc skurcze miesni klatki piersiowej-zdarza sie w kazdym wieku,nwaet u dzieci.A RTG klatki robilas w zwiazku z tymi dolegliwosciami??i zaobserwuj w jakich okolicznosciach ci sie to zdarza-np.stres,szybki obrót ciala albo samej szyji,wchodzenie po schodach,po biegu albo nawet podbiegnieciu?jesli ci to nie minie po 4-6 tyg to idz do lekarza,najlepiej do kardiologa albo neurologa |
_________________ neska |
|
|
|
|
|