Randka z Holenderka |
Autor |
Wiadomość |
HDD1TB
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 9:28 pm Randka z Holenderka
|
|
|
Mam pytanie na forum czy ktos mial przyjemnosc zaprosic jakas Holenderke na randke? Czy to wyglada troche inaczej niz w Polsce? glupie pytanie ale po ostattnim tygodniu dziwne rzeczy zaczely dziac sie w moim zyciu i prosze o porade |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 1:44 am
|
|
|
Haha podejrzewam że podobnie jak z każdą inną babą, tylko płacić za nią nie musisz |
|
|
|
|
amstel323
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 9:03 am
|
|
|
mbn napisał/a: | Haha podejrzewam że podobnie jak z każdą inną babą, tylko płacić za nią nie musisz |
Masz racje nie stracisz tyle i nogi rozłozy o wiele szybciej niż polka . Polka to tylko cie naciagnie . Wogole to polski udaja jakie ona to swiete a nie jedna dorabia na boku cialem a pozniej sie zgrywa .... Holenderka jak chce sie kochac to wskakuje do lozka bez zadnego tam cyrku i njie udaje jaka ona to pożadna tak jak to u polek bywa . A sex z Holenderką miód! |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 11:56 am
|
|
|
lol, praca praca a zycie prywatne zyciem, co ty amstel chccialbys pojsc na randke ze sprzedawca samochodow i dostac merca za darmo tylko dlatego bo ona tak zarabia na zycie sprzedajac samochody????
HDD nic inaczej nie wyglada, dalej nalezy zadbac o dobra atmosfere i mile tematy do rozmowy, jak przebiegnie randka zalezy tylko od was czy jest miedzy wami to cos
i nie przejmuj sie roznica miedzy polska a holenderska raqndka, badz soba rob co uwazasz za nalezne nie staraj sie byc kims innym |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 1:20 pm
|
|
|
mbn, a dlaczego ma za nia nie zaplacic ??
jezeli ja gdzies zaprasza to normalne ze i on za nia placi . Jesli to jest ot poprostu spotkanie to poprostu patrzec co i jak jesli nie jest to jakies glepsze spotkanie i ot poprostu idziecie gdzies jako znajomi to wydaje mi sie ze ona ci zaproponuje ze zaplacicie ten rachunek razem. Ale jesli troche wiecej jest jak tylko znajomosc i ja zaprasza gdzies to pasowalo by tez do konca byc mezczyzna i zaplacic do za jej konsumpcje. HDD1TB, takie cos wyczujesz w trakcie co i jak.
randka jak randka jak z kazda inna kobieta tak jak mowi jagodka zadbac o atmosfere i dobre tematy reszta sama sie okaze. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 1:32 pm
|
|
|
Obiecaj, ze zdasz relacje z randki. Szalenie jesteśmy ciekawi jak poszło |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 2:05 pm
|
|
|
amstel323 napisał/a: |
Masz racje nie stracisz tyle i nogi rozłozy o wiele szybciej niż polka . Polka to tylko cie naciagnie . Wogole to polski udaja jakie ona to swiete a nie jedna dorabia na boku cialem a pozniej sie zgrywa .... Holenderka jak chce sie kochac to wskakuje do lozka bez zadnego tam cyrku i njie udaje jaka ona to pożadna tak jak to u polek bywa . A sex z Holenderką miód! |
Ale sie popisales Ciekawe ile Polek i Holenderek przetestowales ?
HDD1T moja rada - badz po prostu soba, nie udawaj kogos kim nie jestes a bedzie dobrze, powodzenia ! |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 5:35 pm
|
|
|
baileys chyba nei znasz tego powiedzenia przy rachunku: lets go dutch czyli ze kazdy placi za swoje jedznie/drinki - mysle ze do tego on nawiazuje |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 5:42 pm
|
|
|
jagodka, mialam takie szczescie ze zawsze sie umawialam z wychowanymi mezczyznami ( holendrami zeby nie bylo) hahaha |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 7:28 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | jagodka, mialam takie szczescie ze zawsze sie umawialam z wychowanymi mezczyznami ( holendrami zeby nie bylo) hahaha |
Ale Ty nie jestes rodowita Holenderka, a Holenderka moze sie obrazic jesli mezczyzna bedzie chcial za nia zaplacic na pierwszej randce.
Przeczytajcie sobie ten topik co mysla na ten temat Holendrzy:
http://www.bokt.nl/forums...8eaed0b3724bcc3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pon Lut 20, 2012 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 8:48 pm
|
|
|
Bronka, a ja glupia synom wpajalam zeby placili za kobiete jak ja zapraszaja
hahahahaha
a tak p.s. to juz dawno dawno temu jak sie umawialam moze i cos sie zmienilo w tych sprawach albo ja juz za stara na takie "nowoczesne uklady " hihihihi |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Lut 20, 2012 8:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 10:17 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Bronka, a ja glupia synom wpajalam zeby placili za kobiete jak ja zapraszaja
hahahahaha
|
Ale ja mojego tez tak nauczylam i on jest juz 3 lata z holenderska dziewczyna a ona jeszcze wciaz ma opory jak on chce za nia placic np. w restauracji lub kinie.
Jakis czas temu czytalam na polskim forum savoir vivre, dziewczyna - Polka sie wsciekla, ze chciala za siebie zaplacic a facet z ktorym sie umowila nie chcial sie na to zgodzic. On chcial byc gentelmenem, a ona zaczela przepychanki przed barmanem a potem na ulicy, tak ze i w Polsce to sie zmienia. |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 12:04 am
|
|
|
baileys napisał/a: | mbn, a dlaczego ma za nia nie zaplacic ?? |
Na ogół tak właśnie jest z tego co słyszałem. Z resztą nawet w języku angielskim istnieje pojęcie "go dutch" które oznacza płacenie za siebie.
W Holandii zaprosiłem na kolacje tylko jedną dziewczyne - Azjatke. Zrobiłem na niej wrażenie własnie (ale nie tylko hehe) płaceniem za kolacje. Po czasie powiedziała mi że kilku Holendrów ją wcześniej zapraszało podobnie jak ja i żaden nie płacił!!! Wyobrażasz to sobie? to już nie chodzi o relacje mężczyzna-kobieta tylko zapraszający-zaproszony, podstawy savoir-vivre.
Tak że zapewne różnie bywa, ale po co tracić ciężko zarobione €30 skoro można dorobić racjonalną ideologie o równości i partnerstwie i zapłacić po równo (ironizuje tutaj) |
Ostatnio zmieniony przez mbn Wto Lut 21, 2012 12:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 9:23 pm
|
|
|
Nie spotkalem sie z tym zeby Holenderki spotykaly sie z obcokrajowcami a juz tym bardziej z oost blok'u , ale moge sie mylic, pewnie sa wyjatki. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 8:01 pm
|
|
|
to juz chyba kwestia wychowania... bo akutat holendrzy z ktorymi ja sie umawialam, zawsze placili za mnie...
teraz jak wychodzimy ze znajomymi holendrami, to roznie to jest.. raz placi kazdy za siebie, raz my a raz ktos inny |
|
|
|
|
|