NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie auto proponujecie kupić?
Autor Wiadomość
MichaelM94
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 27, 2013 12:53 pm   

Tak jak moi poprzednicy mówili. Rozejrzyj się za Oplem Corsą. Miałem , jeździłem , byłem zadowolony. Rovery często się psują , jestem mechanikiem i często rovery przyjeżdżały do garażu. Zobacz też za Hondą Civic . Tą starszą oczywiście. Auto też idealne na dojazdy do roboty. Hmm WV nie polecam. Nissan Micra też jest solidny , mały , wygodny jak jedziesz w 2 osoby. Ewentualnie popatrz za Astrą lub Vectrą ale to są troszke większe auta.

vanrafell 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Gru 27, 2013 2:41 pm   

Warto poszukać informacji o danym modelu samochodu na stronach fanklubów. Tam znajdziesz wszelkie dane techniczne, najczęstsze usterki, poradniki co I jak można samemu zrobić (co może dać naprawdę dużo oszczędności, popytaj o ceny mechaników w NL).
Osobiście mogę polecić Opla Corsę B, najlepiej z silniczkiem 1.6Xe, moc ok 110km przy takiej wadze daje moc jak u odrzutowca. Trafiłem na super zdrowy silniczek który wcale nie spalał oleju, panewki nie stukały, popychacze zaworów też w stanie idealnym. Żadnych wycieków itd. Jedyne co było problematyczne to tylne zawieszenie. W ciągu 2 lat zmieniałem 2 razy amortyzatory wraz ze sprężynami. Nie były to tanie zamienniki.
Do 2k możesz kupić też Golfa III bądź IV (ale to już przedział 2.5 do 3K). Też naprawdę fajne samochody z tanimi zamiennikami.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Wrz 19, 2015 6:55 am   

Witam,

Po kilku miesiącach opłacania auta na Pl rejsy i po przeliczeniu ile mnie te auto kosztuje rocznie tzn podatek drogowy ok 1300 e rocznie plus Pl ubez z dodatkami ok 400 e rocznie co raz bardziej daje mi to do myślenia ...

Do pracy mam blisko bo ok 5 km wiec chyba pora pożegnać sie z Dieslem na Pl blachach...

Zastanawiam sie nad jakimś autkiem do 1.5 k euro który będzie tani w utrzymaniu tzn podatek drogowy max 30-50 e miesięcznie plus ubezp max 30-50 e miesiecznie.

Co polecacie z własnego doświadczenia ?
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Sob Wrz 19, 2015 7:02 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu