NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Universitas Staż Projekt sp z.o.o. ???
Autor Wiadomość
Yokopoko 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 7:01 pm   

Omijajcie USP z daleka!!! Ja jechałem z Wrocławia. Na początku wszystko przedstawiane jest w kolorowych barwach, począwszy od fajnej pracy po zakwaterowanie. P. Marzena K. potrafi naprawdę przedstawić to tak że można we wszystko uwierzyć. Niestety rzeczywistość na miejscu jest zupełnie inna. Ja trafiłem do całkiem innej pracy niż miałem. Domek też nie wyglądał za ciekawie i rzeczywiście w pokojach mieszka za dużo osób. O samochodach którymi jeździliśmy do pracy nie wspomnę bo były w tragicznym stanie. Niestety trafiłem do b. cięzkiej pracy fizycznej. Śmiało mogę stwierdzić że traktowany tam byłem jak biały murzyn zresztą reszta też. Niestety Koordynatorka mi nie pomogła-w ogóle traktowała siebie jako osobę która jest tylko do przekazywania informacji z AB Oostu i pilnowania porządku (a nawet tego nie potrafiła dobrze zrobić). Biuro w Polsce mimo rozmów zarówno z p.Marzeną, a nawet z samą kierowniczką p. Agnieszką nie zrobiło nic. Nie wiem jak można taka perfidnie oszukiwać ludzi. Po wyjeździe widzę że USP i AB Oost działają w komitywie. A jak ktoś ma pretensje czy problem to na zasadzie spychologii jedni zrzucają winę na drugich. Ja się czuję bardzo oszukany i rozczarowany. Mam wiele zastrzeżeń! odradzam każdemu!

Albercik 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 10:12 pm   

A żadne urzędy nie kontrolują tego w żaden sposób? Trochę dziwne...
Jeszcze mógłbyś podać, jaką pracą wykonywałeś, dokładny adres i najlepiej swoje nazwisko :] Człowiek pojawia się z nikąd, pisze posta i możliwe, że nigdy nie napisze kolejnego... Wygląda to trochę jak próba ataku konkurencji :D

Janosik napisał/a:
Zgadza sie lecz z jedna roznica za nadgodziny nawet w Polsce sie placi i to ekstra.Tak samo jest w Holandii.Ty jednak piszesz, ze jesli norma nie zostanie wyrobiona to pracuje sie za friko

Leżę na podłodzę ze śmiechu... większej bzdury nigdy nie czytałem :082: :082: Gdzie ty, człowieku, pracowałeś? :D Może w jakimś biurze zagranicznej firmy, toby się zgadzało.

[ Dodano: Sob Maj 30, 2009 6:56 pm ]
Znalazłem ciekawy artykuł:
http://www.wiatrak.nl/169...rwa-w-holandii/
Ostatnio zmieniony przez Albercik Pią Maj 29, 2009 10:42 pm, w całości zmieniany 3 razy  

usp
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 2:13 am   

Witam
Moze na samym poczatku uporzadkuje pare informacji
1.podatek odprowadzany jest w Holandii
2.Na umowie jest gwarantowane 1010 Euro po odliczeniu podatkow jest ok 916 Euro netto miesiecznie przy 40 H godzinach tygodniowo ,Wynagrodzenie wyplacane jest na podstawie solarisow do 10 kazdego miesiaca .
3.Transport do Holandii jest oplacany przez firme oraz z powrotem ,z wyjatkiem przerwania umowy w tym wypadku osoba sama oplaca sobie koszty powrotu
4.Zakwaterowanie takze oplaca firma
5.koszt ubezpieczenia to 10 Euro tygodniowo odciagane jest to z wynagrodzenia.Polise na czas pobytu oplaca z gory firma.
Polisa pokrywa koszty leczenia ,nw,oc ......itp

To tyle co do formalnych informacji

w tej chwili w ciagu ostanich 2 miesiecy do Holandii wyjechalo ok 200 osob i zawsze beda osoby niezadowolone ,ale czy opinia paru osob moze swiadczyc o calej firmie ,tym bardziej ze osoby ktore pisaly negatywne opinie to osoby ktore zostaly zwolnione ,albo zostal zwolniony ich partner tutaj uklon w kierunku pani Kasi ...,ktora nie zostala zwolniona tylko zostal zwolniony jej chlopak a ona sama zerwala umowe .
Czasami faktycznie sa zwolnienia pracownikow i osoby nie dokonca zgadzaja sie z taka decyzja ale jest to opinia pracodawcy a to on ocenia jego prace i podejmuje decyzje
.Jezeli osoba nie stawia sie do pracy ,odmawia bez uzasadnienia podjecia jej lub po prostu jest w tej pracy tylko zeby byc to wiadomo ze zostanie zwolniona.Sa tez sytuacje takie ze osoby mimo checi nie daja sobie rady w pracy ,te osoby czesto sa kierowane do lzejszej pracy ,jezeli w danym czasie jest taka dostepna a jezeli nie organizujemy jej powrot do Polski na koszt firmy Kazde zwolnienie jet rozpatrywane indywidualnie i zawsze starmy sie obiektywnie ocenic sytuacje a pracownik czesto bierze tylko pod uwage swoje argumenty i nie dopuszcza iz calkim inna opinie o jego pracy ma pracodawca .

Dzialamy juz na tym rynku od 6 lat i jaka firma moge imiennie polemizowac z osobami ktore tutaj pisza negatywnie i przedstawic swoje argumenty po dokladnie znam przebieg ich pracy oraz przyczyny zwolnienia .Przez 6 lat tez nigdy nie zdazylo sie ze komus nie zostalo wyplacone wynagrodzenie lub zle zostalo to naliczone na to sa zawsze dokumenty ksiegowe.,zreszta jakby tak bylo to na roznych forach by bylo o tym pelno .I tak jak na temat zakwaterowon nie bede polemizowac poniewaz zawsze te opinie moga sie roznic iw zaleznosci od oczekiwan .tak na temat wynagrodzen zawsze laczni z pociagnieciem takiej osoby do odpowiedzialnosci prawnej za to ze dziala na szkode firmy przez rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji.Nie wyobrazam sobie zeby komus nie zaplacic za wykonana prace i przez te 6 lat przedewszystkim zawsze na pierwszym miejscu byly wyplaty wynagrodzen i nawed jezeli nie pokryl faktur zaklad przyjmujcy ludzie zawsze mieli i musza miec wyplacone wynagrodzenie ,poniewaz to ja ich wysylam i moim obowiazkiem jest im wyplacic wynagrodzenie a sciagniecie naleznosci od firmy przyjmujacej jest juz sprawa pomiedzy firmami i pod tym sie zawsze podpisywalam i podpisze .I tutj moge przytoczyc jeden maly przyklad dopoki do 2007 roku zajmowlismy sie wynagrodzeniami ludzimi jadacymi do hoteli nie bylo o tej firmie glosno mimo ze wspolpracowlismy od 2005 roku ,dopiero gdy firma sama zaczela dzialac na wlasna reke i pod inym szyldem zaczelo sie glosno o niej robic na roznych forach a to o czyms swiadczy ..

tofel82 
Poczatkujacy
tofel82

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 9:19 pm   rerere....

hahahaha ale pani przechwala te biuro swoje ze normalnie nie moge uwierzyc jak pieknie w tej waszej firmie jest hahahhaa moze pani powie jak jest naprawde? ze przejazd niby za darmo?? sciagacie tak czy siak 180 euro!!!!!! no chyba ze sie myle i nie umiem czytac bo na umowie jest jasno i zrozumiale napisane ze za przejazd w dwie strony ponosimy koszty 180 euro gdzie normalnie za przejazd w kazdej jednej firmie przewozowej zapłacimy gora 60 euro w jedna strone lub 250 zł a 180 to ja bym pojechał do nl wrocił do pl i znów wyjechał do nl taka jest prawda wiedz ludzie uwarzajcie zeby was nie wyrolowali. po 2 pprzedstawie moj wyjaz z usp i tak bedzie jasno i zrozumiale dla wszystkich i przedstawie moj problem i sie moze wyjasni to w koncu mam taka nadzieje.wyjechałem 4.04.2009 z wrocławia busem z usp o godz.21 przejazd ok kierowca wporzadku wiec co do przejazdu nie mam zastrzezen jedyne co to cena 90 euro za przejazd.jechałem około 9 godzin wiec loz.chata była w marknesse. co do chaty nie mam zastrzezen była całkiem fajna i wszystko w niej było ok wiec tu tez nie mam zadnych zastrzezen. pracowałem przez 3 tyg w Lutheglasse w szklarni przy rózach.szczerze mowiac to nie polecam pracy przy rozach chyba ze ktos lubi harakiry hehhee bo po jednym dniu wygladałem jakbym sie poocioł zyletą mniejsza z tym co do roboty to nie narzekałem duzo godzin około 49 na tydzien ogolnie przez te 3 tygodnie wyrobiłem 142 h. praca nie jest łatwa jest ciezko no ale jakos dawałem rade nie szło mi to źle hehee co do ludzi w nl co ze mna pracowali to mam zastrzezenie tylko do jednego typa. hehe wielki cwaniaczek fimmfa ramfa bo rok pracuje i wozi sie po szklarni wiadomo ocb hehhee myslał ze ja jestem palcem robiony i moze mu sie podporzadkuje kupa smiechu normalnie z goscia haha no ale dobra powiem teraz o tym dlaczego nie pracuje dalej w usp posredniczacym do firmy aboost tak to prawda usp sprzedaje nas do aboost i aboost nas podporzadkowuje. zaczeło sie od tego ze w domu było wszystko ok oprucz jednej typlki ktora w ogole miała newice w wieku 21 lat i adhd normalnie takiej wiesnairy to jeszcze nie widziałem hehhehee poszło wszystko o to ze ogladałem w salonie tv po godzinie 22 i innym mieszkancom to przeszkadzało! mianowicie 5 osoba ktore juz tam mieszkały na tej chacie wczesniej niz ja.co do mojego ogladania tv to sie zgodze ze siedziałem w salonie i ogladałem tv po godzinie 22.boshe przeciez nie bede siedział w pokoju z jakims zulem co codzienie po robocie zapijał morde i spał! niestety trafdiłem na takiego wspołlokatora i pozostałe 4 osoby łacznie 5 osob do mnie jednego samego jak pale sie dowaliły.zaczeli mnie wyzywac , drzec morde,i prubowac sprowokowac do uderzenia ich!!!! tak prowokowali mnie zebym im poprostu wpr.... ale ja jestem z tych osob ze nie bede g... ruszał bo nie warto narobic sobie rabanu z ajakiegos zula czy jakas typke co ma adhd.niestety ludzie sa rozni i nigdynie wiadomo na kogo sie trafi!!! no i w zwiazku z tym ze 5 osob sie do mnie przyczepiło postanowiłem ze wracam do polski... rozmowa z kordynatorem niestety nie doszła do pozytywnych skutków.co do kordynatoro to na poczatku był wporzadku.nie powiem zeby był zły bo co chciałes to załatwił i ma tu plusa ale ma i minusa bo te 5 osob z którymi mieszkałem na chacie nagadały mu bredni ze ja jestem pijany i wszczynam burde!!! co jest absolutnie niemozliwe poniewaz od ponad poł roku nie pije w ogole alkoholu!! nic nawet jednego piwa przez poł roku!wiec kordynator ktory ył na poczatku spoko powiedział ze ja tu pijany i nacpany burdy w domu robie!!! hahahaha kupa smiechu! telewizor jak ogladałem w salonie to napewno nie był na cały regulator zeby to mogło komus przeszkadza! oglaladałóem tak zeby nikomu to nie przeszkadzało i nie było problemu bo sam nie lubie jak kto robi drugiemu na złosc i w ogole podobne.co do wyjazdu to wróciłem busem ktorego sobie sam zamowiłem w sobote wieczorem a w niedziele rano juz był i jechałem do pl.niestety ta powyzej sytuacjia zmusiła mnie do przerwania umowy z usp posredniczacej do firmy aboost.co do pieniedzy to sie zgodze ze jest ponad 900 euro poniewaz rozmawiałem z ludzmi ktorzy pracuja w usp w innych miejscowosciach.dodam ze za przepracowane przezemnie 142 h pieniedzy nie dostałem! a wrociłem juz z nl 26 kwietnia do polski.telefony do szefowej usp jak narazie nic nie dają dzwoniłem juz 3 razy i z a kazdym razem usłysząłem ze pieniadze maja byc na koncie za conajmniej 2 tyg. bo cos tam z solarisami sie nie zgadza.ostatnim razem jak dzwoniłem powiedziałem ze jesli pieniadze nie dojda na cza który pani mi podaje sparwe zgłaszam do CAO i POLSKIEJ AMBASADY W HADZE ktora sie juz tym zajmie na moj wniosek i wyjasni sprawe niewypłacenia mi pieniedzy za przepracowane 142 h.czas jaki dostałem na oczekiwanie tym razem to od 1 do 10 czerwca!!! zobaczymy jak do tego czasu pieniadze nie beda na koncie i jesli cos sie nie bedzie zgadzac zmuszony bede zrobic jak pisałem wyzej.mysle ze to jest zrozumiałe dla pani!!na sam koniec dodam moje zdanie na temat firmy usp! nie jest tak do konca jak niektorzy pisza ze takie czy takie rzeczy wszystko zalezy od tego gdzie sie trafi i na jaka prace! firma jak kazda wiadomo koloryzuje wiec we wszystko nie wierzcie co wam mowią bo mozecie sie rozczarowac! zycze powodzenia tym wszystkim co wyjezdzaja i beda wyjezdzac z firma usp. zebym nie był anonimowy podam moje imie Tomasz M. pozdrawiam i czekam na moje pieniazki jak dojda nie bedzie problemu reszta lezy w pani rekach.to wszystko z mojej strony.nara

usp
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:02 am   

Witam panie Tomaszu
Po pierwsze prosze uwaznie przeczytac umowe ze zrozumieniem . Do kazdego wynagrodzenia miesiecznie na solarisie jest dodawane po 60 Euro suplementu ,jako zwrot za transport ,czyli jak umowa trwa 3 miesiace jest to laczna kwota 180 ,mimo iz to ja oplacam transport ,Czy placil pan za transport do Holandii .............z powrotem ze zrozumialych wzgledow organizowal sobie pan sam

Po drugie kwestie jak sie dogadujecie pomiedzy soba nie mam wplywu i zostawie to bez komentarza

Wynagrodzenia sa platne miesiecznie niezaleznie do kiedy pan pracowal i pana solaris mam jest na nim dokladnie 140,73 godziny i za te godziny otrzyma pan wynagrodzenie pomniejszone o zaliczke jaka pan otrzymal wczesniej oraz 30 euro za ubezpieczenie od 6 do 29 .Wynagrodzenie owszem zostalo przesuniete poniewaz zakonczyl pan umowe wczesniej i niestety musialm czekac na potwierdzenie pana solarisu ,poniewaz w przypadku trwania umowy ma pan gwarantowana kwote ,ale w przypadku zerwania umowy solaris jest naliczany jeszcze raz z faktycznej daty zakonczenia umowy ,a nie przepracowal pan do 30. a solarisy sa naliczane pomiedzy 23-a 25 kazdego miesiaca i w tym wypadku wystawiana jest corecta na nastepny miesiac tak to wyglada w ksiegowosci , ale to panu tlumaczylam a pan nie chcial sluchac .Wiedz podsumowujac wynagrodzenie bedzie przelane do 10 ,poniewaz wyplaty sa wyplacane w kolejnosci wyjazdu gr 1,2,3 ......w kazdym badz razie do 10 wszystkie grupy powinny byc rozliczone a w ktorej byl pan grupie to w tej chwili nie pamietam .I na przyszlosc prosze sluchac ......ale dzieki za nie anonimowosc i obiektywna ocene i chyba wyjasnilam panu juz wszystko bo przez telefon sie nie dalo ,no i ma pan na pismie .panie Tomaszu winny mi pan bedzie sprostowanie

Joker30 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 11:14 am   

:038: bravo dla USP,milo jest czytactakie posty,widac ze jednak jest ktos kto dba o ta agencjie posrednictwa pracy.W wielu przypadkach jesli chodzi o inne agencjie nikt sie nie wysili zeby jakiekolwiek sprostowanie napisac.I to nie ejst tak do konca ze wszystkiemu winne sa agencjie za zwyczaj wina lezy zawsze po srodku,choc czasem z bardziej po stronie pracownika.Jesne roznie mozna trafic odnosnie mieszkania ,wspulokatorow,pracy ale to nie wina biura.To co maja to oferuja,trzeba zakasac rekawy i wziasc sie do pracy a nie ciagle tylko narzekac w koncu nikt nam nic na tacy nie poda.

Pozdrawiam

tofel82 
Poczatkujacy
tofel82

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:24 pm   re usp

jak dojda pieniadze na moje konto i wszystko bedzie sie zgadzac nie bedzie problemu to jest jasne.po 2 nie bd wypisywał głupot ani nie stworzonych historii tylko napisałem jaka była moja sytuacjia i dobrze wiem ze to nie jest pani winna ze akurat trafiłem na takich a nie innych ludzi.nie mam za to do pani zadnych pretensji , tylko poprostu sie wkurzyłem wczesniej bo nie wiedziałem czy zostana mi wypłacone pieniadze moze zareagowałem zbyt nerwowo ale tak juz bywa u mnie. o swoje zawsze walcze do konca!wiec jesli wszystko dokonca bedzie ok nieomieszkam zamiescic poosta ze wszystko sie wyjasniło i jest good.pozdrawiam. Tomasz M.

[ Dodano: Wto Cze 09, 2009 5:47 pm ]
jesli pani tu jeszce zaglada prosze o odp. na moj post.Pieniazki dzis doszły wiec dotrzymała pani słowa i git. tylko pytanie: z tego co mi wiadomo stawka była 5 euro netto/godz , przeliczajac to na moje 141 h przepracowane kwota powinna byc 705 euro! natomiast na moje konto dotarło tylko 485 euro! przeliczyłem to i wychodzi na to ze: z całej kwoty 705 euro potracone zostało 180 euro za przejazd w dwie strony + 40 euro za ubezpieczenie.i tu pytanie:dalaczego??? skoro w jedna strone jechałem busem z usp a wracałem busem za ktorego zapłaciłem sam. do tego za ubezpieczenie 10 euro za duzo wychodzi bo pracowałem 3 tyg. tylko.wiec prosze o wyjasnienie mi tej kwesti bo cos pani pisała ze za busa zwraca czy jakos tak?prosze o odpowiedz.Tomasz Markowki

[ Dodano: Wto Cze 09, 2009 5:56 pm ]
jesli pani tu jeszce zaglada prosze o odp. na moj post.Pieniazki dzis doszły wiec dotrzymała pani słowa i git. tylko pytanie: z tego co mi wiadomo stawka była 5 euro netto/godz , przeliczajac to na moje 141 h przepracowane kwota powinna byc 705 euro! natomiast na moje konto dotarło tylko 485 euro! przeliczyłem to i wychodzi na to ze: z całej kwoty 705 euro potracone zostało 180 euro za przejazd w dwie strony + 40 euro za ubezpieczenie.i tu pytanie:dalaczego??? skoro w jedna strone jechałem busem z usp a wracałem busem za ktorego zapłaciłem sam. do tego za ubezpieczenie 10 euro za duzo wychodzi bo pracowałem 3 tyg. tylko.wiec prosze o wyjasnienie mi tej kwesti bo cos pani pisała ze za busa zwraca czy jakos tak?prosze o odpowiedz.Tomasz Markowki

trelek 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 10, 2009 9:35 am   

tofel82 - nie uważasz, że takie kwestie powinieneś wyjaśnić osobiście, a nie przez forum? Firma na pewno ma adres pocztowy. Piszesz oficjalne pismo z prośbą o wyjaśnienie i czekasz ustawowe 30 dni na odpowiedź. Nie łudź się, że agencja ci tutaj odpowie, bo to nie jest ani miejsce ani forma do takich wyjaśnień.

tofel82 
Poczatkujacy
tofel82

Wysłany: Śro Cze 10, 2009 9:47 am   re: trelek

kolego to jest moja sprawa co ja tu pisze i do kogo... po to jest forum załozone zeby wyjasniac sobie kwestie... :072:

bratzlotego 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 10, 2009 5:59 pm   

Zaczniemy od poczatku....
Dawno dawno temu byla sobie taka Agnieszka, ktora zalozyla USP, aby umozliwic "nam" wyjazdy na dorobienie sie "kokosow"-ale ja do tej pory dorobila sie ich tylko Agnieszka i to kokosow silikonowych:) odniose sie do kwesti kosztow administracyjnych... pobieracie od ludzi pieniadze za Wasz wklad w USP-wklad?! przeciez wy nawet telefonow nie umiecie odbierac, nie interesowaliscie sie ludzmi w zaden sposob-pojechal-zarabial jakies 5euro na godz, z czego wam za moja godzine pracy wplywalo na konto dwa razy tyle. Wyplaty do 10 kazdego miesiaca???? nie badzcie smieszni. Kazdy z Was jest ciagle czyms zajety, nie wyplacaliscie pieniedzy w terminie. Jakby tego bylo malo, robiliscie z ludzi glupkow. A Agnieszka ciagle o tych solarisach... moze nie solarisy tu wchodzily w gre ale procenty jakie rosly Wam na koncie za przetrzymywanie pieniedzy???? ha i tu jest pies pogrzebany. Mysleliscie ze ludzie beda wam :034: tak jak wy :035: ???? to jestescie w bledzie. Wyplacaliscie zawsze wlasciwe kwoty? ja sobie przypominam o kilku korektach i o dlugich tygodniach do odzyskania pieniedzy! Oby tego posta ludzie przeczytali i nie wyjezdzali przez Wasze badziewiaste biuro. Co ty razem Agnieszka sobie poprawi za Wasze pieniadze? cycki juz ma. Ciekawe, jakie ma nastepne marzenia....

usp
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 10, 2009 11:21 pm   

Panie Tomku prosze o kontakt tel lub e-mail to wysle panu rozliczenie jakie otrzymalam z Holandii ,bedzie to szybsze niz mam to wyslac poczta i szybciej zostanie sprawa wyjasniona .

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:49 am ]
Panie bratzlotego jezeli jest pan tak dobrze poinformowany to prosze .po1 sie przedstawic po 2.jezeli pan cos pisze to rozumiem ze ma pan dowody niewiem daty przelewow bankowych ,bo ja takie rzeczy mam wiedz prosze sie zastanowic zanim pan cos napisze .Prosze o jeden taki przyklad to wtedy mozemy dyskutowac o faktach a nie ze cos sie panu wydaje albo ze pan tak mysli

Na temat inny nie bede sie wypowiadac i zostwie to bez komentarza ,swiadczy to tylko o panu i pana desperacji ...........................i radze nie mieszac spraw nie zwiazanych z tematem -odsylam do lektury k.cywilny

Kuri 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 1:44 pm   Usp

Ludzie jeśli tylko macie możliwość nie jedźcie przez ta agencję.Bo więcej nerwów stracicie niż to warte.Nigdy nie dostaniecie pieniedzy na czas. Bedziecie musieli o nie walczyć ,taka jest prawda.To są oszusci.

misha123 
Poczatkujacy
misha

Wysłany: Śro Lip 15, 2009 1:33 pm   

jesli chodzi o agencje USP to bardzo mnie rozczarowala
1o. agencja nie wyplaca pieniedzy na czas , trzeba sie intensywnie domagac, aby wplata zostala dokonana ... ja w tym momencie czekam na moja wyplate za miesiac czerwiec i dalej jak sie okazalo nie zostala przelana na moje konto
2o. warunki pracy przedstawione przez Sz. Panie w biurze agencji w Lublinie nijak maja sie do rzeczywistosci, praca jest momentami ponad sily
3o. holendrzy, z ktorymi stycznosc maja pracownicy zatrudnieni przez usp sa swiecie przekonani iz pracuja ze studentami rolnictwa z polski odbywajacymi staz przygotowujacy ich do pracy w tejze dziedzinie gospodarki. Sam spotkalem sie jedynie z jedna osoba, ktrora deklarowala sie iz jest studentem rolnictwa ( musze zaznaczyc ze mialem stycznosc z okolo 50 osobami zatrudnionymi przez usp )
4o. sam zostalem wyrzucony z firmy, a Pani Koordynator Marzena z Dronten nie byla w stanie wyjasnic mi dlaczego tak sie stalo co jest dla mnie najwieksza niewiadomo. Po zwolnieniu mnie z usp powiedziala, ze mam 24 h na opuszczenie osrodka, w ktorym mieszkalem i ze musze szukac transportu do pl na wlasna reke ( pomimo, ze transport mialem zapewniony w umowie ).

Reasumujac chcialbym podkreslic, iz usp nie ma swojej siedziby w nl ( ani nawet oddzialu ) i aby dowiedziec sie co dzieje sie z naszymi pieniedzmi musimy w kolko kontaktowac sie z osobami w pl, ktore nie wiedza jak wyglada sytuacja osoby zatrudnionej przez ich firme co jest dla mnie niedorzeczne.

Wszystkim odradzam pracy dla tej agencji i uwazam, ze wszyscy zatrudnieni, ktorzy tez tak uwazaja powinni napietnowac ta agencje w mediach conajmniej na szczeblu lokalnym.

Pozdrawiam

atka 
Poczatkujacy
wypasiona

Wysłany: Pon Sie 10, 2009 11:28 am   

A wię c Universitas Staż Projekt... Mogę wiele powiedzieć o tym jak funkcjonuje ta firma, a dokładnie (jak unika na wszelkie sposoby kontaktu z osobami już wysłanymi za granicę
Po prostu uważajcie na ta firmę, to zwyczajni oszuści i kanciarze. Pani Agnieszka Musiał zajmująca się rachunkowością, bardzo często kantuje na kasie, także apropo wypłat ... Jeśli się ktoś nie pilnuje- może zostać oszukany Heh Był bardzo fajnyprzypadek.. Otóż koleś, który miesiąc przed zakończeniem "stażu" (piszę w cudzysłowie, ponieważ to nie ma nic wspólnego ze stażem) został wyrzucony(nie wywiązywał się z umowy itp-ale to już swoja drogą) , czyli tj nie powinien dostać kasy za ten okres czasu, jednak "wspaniałomyślna"Agnieszka Musiał POMYLIŁA SIĘ ( z resztą ona zawsze się myli ;p - ŻAL MI TEJ KOBIETY) nie wpłacając pieniążków osobie,która ciężko pracowała na nie ,ale kolesiowi, który został zwolniony hehehehehheh i po co tu pracować ?Żal Żal i JESZCZE RAZ ŻAl MI TEJ FIRMY ! POnadto było wiele innych sytuacji , gdzie A. Musiał nie dopełniała swoich obowiązków. Ponadto wyjeżdzając za granicę poprzez to biuro (juz na miejscu) tak naprawde człowiek nie wie do kogo ma się zwrócić.
Wprawdzie jest przydzielona osoba w Holandii, ale kładzie na to totalna olewkę. Dużo obiecuja , a mało robia ,chociażby to iz w domu mieliśmy kuchenkę z której ulatniał się GAZ Bardzo często to powodowało iz podczas gotowania czegokolwiek, a nawet próby odpalenia któregokolwiek z palników gaz wybuchał z tyłu kuchenki, gdyż był nieszczelny przewód Zareagował dopiero właściciel domu, który często przyjeżdżał, ponieważ zajmował się budową budynku na placu obok. Gduyby nie jego pomoc, pewnie do końca wyjazdu gaz z kuchenki by wybuchał nam prosto w twarz!Nie daj Boże kiedyś by się komuś coś stało, ciekawa jestem kto by za to odpowiadał Pewnie by była nasza wina, bo Pani Chołota z USP Lublin zawsze znalazła jakąś "sensowną" odpowiedź, gdy mielismy z czymś problem hahah Żenada
Piszę to, ponieważ chciałabym ostrzec ludzi, którzy chca wyjechać za pośrednictwem USP. Najpierw należy przecedzić przez grube sito to co próbują wmówić w biurze przed podpisaniem umowy ;) heh bo na dodatek jest się jakby nie było na polskich warunkach, mimo iz się pracuje w Holandii Niby teraz się warunki umowy zmieniły, jednak ja jeszcze będę rozliczana w Polsce (porażka), no i ta stawka.... Aż śmieszne to jest, no ale cóż... Jeśli ktos faktycznie chce wyjechać, pojedzie ;) Ja zamieszczam te notkę po to by ludzie mieli rozeznanie mniej więcej o co chodzi z tym biurem. Mnie nikt nie informował, nie czytałam żadnego forum, ponieważ nikt nie zamieszczał dokładnego opisu. Myślę, że takich postów z czasem bedzie coraz więcej ;) z mojej grupy każdy miał takie samo zdanie jak ja , także napewno zjadzie się ktoś kto zamieści podobne notki
Co mogę więcej napisać ... Uważajcie na to biuro

[ Dodano: Pon Sie 10, 2009 11:45 am ]
Joker30 napisał/a:
:038: bravo dla USP,milo jest czytactakie posty,widac ze jednak jest ktos kto dba o ta agencjie posrednictwa pracy.W wielu przypadkach jesli chodzi o inne agencjie nikt sie nie wysili zeby jakiekolwiek sprostowanie napisac.I to nie ejst tak do konca ze wszystkiemu winne sa agencjie za zwyczaj wina lezy zawsze po srodku,choc czasem z bardziej po stronie pracownika.Jesne roznie mozna trafic odnosnie mieszkania ,wspulokatorow,pracy ale to nie wina biura.To co maja to oferuja,trzeba zakasac rekawy i wziasc sie do pracy a nie ciagle tylko narzekac w koncu nikt nam nic na tacy nie poda.

Pozdrawiam

Czytasz bo czytasz czy miałeś styczność z tym biurem ??? Jeśli nikt Cie nie okantował to wiadomo ,że nei masz na co narzekać, ja np do dziś nie dostałam całej kasy na która robiłam tyle czasu, więc nie mów mi ,że tu każdy pisze tylko po to by sobie ponarzekać, bo gdybym nie miała powodu, nawet bym sie nie logowała do tego forum , ale cóz .. zawsze znajdzie sie jakis neutralny ciołek :072: któremu wszystko jest obojętne i który najchętniej za darmo by robił, bo nie otworzy gęby żeby go czasem nie zwolniono O_o żal mi takich ludzi . Ja mam po to buzię żeby mówić, tym bardziej, że mam do tego jak najbardziej prawo i nie zastraszy mnie nikt. Mam prawo do tego żeby mówic o tym co widziałam , co przeszłam , mam prawo do podzielenia sie własnymi doświadczeniami z innymi ;) więc to robię A jeśli chcesz żeby Cię pakowali w du.. bez mydła to Twoja sprawa

[size=9][ [i]Dodano: Czw Sie 13, 2009 3:08 pm
ania. napisał/a:
to sa staze ale wynagrodzenie jest normalnie tak jak w kazdej innej pracy.

No nei wiem czy takie same ;) po odciągnięciu mieszkania i niby ubezpieczenia dostajesz 4,50 euro na godzine, wiek nie ma również nic do znaczenia , ponieważ bez względu na to ile kto ma lat dostaje tyle samo
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Paź 03, 2010 10:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

usp
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 27, 2009 11:05 pm   

Po pierwsze prosze sie przedstawic pani Joanno ,jak tak duzo pani wie tylko nie rozumiem jednego dlaczego pisze pani tu tak a do nas juz wysyla e-mila czy w nastepnym roku znowu moze wyjechac i jeszcze w dodatku w to samo miejsce( zostawie to bez komentarza )
Po drugie owszem wyslalam pieniadze osobie ktora zostala zwolniona a to tylko dlatego ze osoba ,ktora zostala przez wczesniejsze miesiace korzystala z tego konta i mimo iz nie powinna mnie interesowc wiecej ta sprawa poniewaz to w interesie osoby korzystajacej z konta innej osoby bylo poinformowanie nas o zmianie rachunku sprawa zostala wyjasniona
Po trzecie jezeli wyplaty sa robione do 10-to nie mozna wydzwaniac 9 ze nie ma przelewu ,a jezeli ktos ma konto w euro w innym banku niz bzwbk trzeba dodac termin realizacji pomiedzy bankami .a kiedy panstwu zaksieguje bank to juz jest inna kwestia ,ale wydaje mi sie ze osoby pelnoletnie powinny zdawac sobie z tego sprawe .
Po trzecie
jezeli chce pani poslugiwac sie nazwiskami i rozpowszechniac nieprawdziwe informacje dzialajac na szkode spolki prosze najpierw zapoznac sie za co odpowiadaja poszczegolne osoby i kodeksem handlowym tak na przyszlosc i przedstwic sie pelnymi danymi
Ostatnio zmieniony przez usp Czw Sie 27, 2009 11:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu