Nadgodziny za darmo |
Autor |
Wiadomość |
Anka1111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 2:38 pm
|
|
|
Nie mam skanera.
Dokładnie napisane jest tak, ze firma przeżywa trudne chwile i nie mogą wykluczyć przymusowych zwolnień.
Dlatego pytają pracowników aby pomyśleli jak ten czas przetrwać.
I są dwie możliwości do wyboru:
Oświadczam że jestem gotów dobrowolnie od teraz pracować pięć godzin dodatkowo w tygodniu, przez cztery miesiące dla firmy bez wynagrodzenia.
Druga opcja że nie jestem gotów dobrowolnie….
Należy zaznaczyć jedną z tych opcji, podać datę, nazwisko i złożyć własnoręczny podpis, a następnie oddać w firmie. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 4:52 pm
|
|
|
Anka1111 napisał/a: | Jak podpiszemy taką deklarację to równie dobrze może to być 10, lub i 15 godzin pracy za darmo, bo nie jest podana liczba maksymalna. |
Wiesz ja myslalem ze jest napisane 5 godzin tygodniowo a nie mniej lub wiecej bo rownie dobrze moga Ci polowe wyplaty "zajac" na poczet pomocy finansowej dla firmy ...
NIe ma mozliwosci zebrania jakies grupy i zrobienia nowego spotkania w celu zdobycia wiecej informacji itp ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Anka1111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 5:24 pm
|
|
|
Beny, właśnie mąż wrócił z pracy z dodatkową kartką, na której są wyjaśnienia dotyczące tej deklaracji.
Ma być pięć godzin tygodniowo, chyba że zajdzie potrzeba by wybrane osoby zostały dłużej w danym dniu. Jeśli ktoś choruje, lub ma urlop, to nie musi odpracowywać tych nadgodzin w innym terminie.
Trudno, nie pozostaje nic innego jak się zgodzić i mieć nadzieję że jakoś się to przetrwa i firma również.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 8:28 pm
|
|
|
W firmie w której pracuję także obniżki pensji od pazdziernika do końca przyszłego roku. Nadgodziny 25%,a podstawa i premie 5% w dół. Pracownicy trochę marudzili na początku ale teraz jest zrozumienie bo kryzys naprawdę widać. |
|
|
|
|
|