Wynajem mieszkania bez maklera ?! |
Autor |
Wiadomość |
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Wto Lis 05, 2013 10:58 am
|
|
|
Mozesz tez popatrzec na woningnet.Tam sa mieszkania do wynajecia.Bez maklera i tez bez koniecznosci zapisywania nie na ich stronie. |
|
|
|
|
agaf11
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 1:47 pm czy ktoś ma jeszcze jakieś linki???
|
|
|
Czy ktoś ma jeszcze jakieś przydatne linki???
witam mam problem, przeszukuję internet już od kilku miesięcy w poszukiwaniu domu do wynajęcia, najlepiej z pominięciem maklera.
Poza tym jak piszę albo dzwonię to centralnie maklerzy kłamią że niby już dom wynajęty, albo sprzedany, a nadal jest na ogłoszeniu. Proszę doradźcie jak to obejść??? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 23, 2014 7:00 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 8:14 am
|
|
|
Bo nie chcą Polaków, ale o tym Ci w twarz nie powiedzą, bo mieliby problemy w razie skargi do urzędu antydyskryminacyjnego.
Wiesz, co mi powiedział makler, jak rozmawiałem z nim o Bułgarach i Rumunach? Stwierdził, że mogą rynek pracy otwierać, ale pozbędą się ich bez problemu. W wielu miejscowościach odmówią im możliwości zameldowania po prostu. |
|
|
|
|
agaf11
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 12:38 pm
|
|
|
ale czy wogóle mają prawo odmówić zameldowania w gminie??? na jakiej podstawie? Mieszkałam kiedyś w Holandii i mam nadzieję że będą patrzeć życzliwszym okiem. |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 1:44 pm
|
|
|
Jakoś to obeszli podobno, w sumie od stycznia może raz widziałem Rumunów/Bułgarów w NL. Nie było masowych przyjazdów.
Oj życzliwość to nie cecha Holendrów, kasa i tylko kasa. Znam to z autopsji, płacę dużo za wynajem, a właściciel, jak się o coś go poprosi, żeby wyremontować to olewa. |
|
|
|
|
|