ING - nieaktywna karta |
Autor |
Wiadomość |
funkyfreshzorro
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 2:38 pm
|
|
|
kurcze, po 20 marca zaczałem motać sobie karte do bankomatu, i nie mam do dziś, troche to podejrzane, za długo to trwa....hajs chciałbym wypłacic!:) |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 6:57 am
|
|
|
funkyfreshzorro, proponuje ponownie zadzwonic do banku i spytac o co chodzi, bo my nie jestesmy jasnowidzami niestety..... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 9:14 am
|
|
|
funkyfreshzorro napisał/a: | kurcze, po 20 marca zaczałem motać sobie karte do bankomatu, i nie mam do dziś, troche to podejrzane, za długo to trwa....hajs chciałbym wypłacic!:) |
oni maja sporo balaganu w tych bankach ( i nie tylko zreszta ) juz dawno powinienes do nich po raz kolejny uderzyc w tej sprawie. |
|
|
|
|
pandzia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2014 9:22 pm Re: ING - nieaktywna karta
|
|
|
Sadam napisał/a: | Cześć.
Pracowałem w Agencji Pracy w Holandii przez Listopad i Grudzień 2013. Agencja wymagała holenderskiego konta bankowego które musiałem założyć sam. Konto założyłem w ING w Ede i po tygodniu dostałem kartę z PINem w kopercie. We wiosce w której mieszkałem miałem tylko bankomat Rabobanku, w którym chciałem sprawdzić stan konta ale karta mi w nim nie działała.Pieniądze wpływały na konto (ok2000E) a godziny pracy wykluczały wizytę w Banku.
Na święta zjechałem do PL, na początku roku informowano mnie że praca będzie z początkiem Marca. Nie czekając znalazłem pracę w PL i nie planuję wyjazdu do NL.
W jaki sposób mogę wyciągnąć pieniądze z konta nie wyjeżdzając do NL ?
Czy wujek pracujący w NL w okolicach Ede, posiadając moją kartę i kopię dowodu oraz pismo po niderlandzku o mojej sytuacji i jego pełnomocnictwie z moim podpisem jest w stanie coś załatwić ? |
tylko nie zapomnij zamknąć konta jak nie masz zamiaru wracać bo przez takich jak Ty są zaostrzane przepisy w bankach i trudności; bo najlepiej otworzyć i wszystko zostawić po wypłaceniu pieniędzy, a bank niech traci |
|
|
|
|
funkyfreshzorro
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 12:09 pm
|
|
|
Zamotali się w banku, muszą znów powtórzyć tą samą procedure. znów wyslą mi podpisu jaies papiery, pozniej znów bede musiał im odesłać i czekac nowa kartę. Porażka, jednym słowem, tyle czasu i nic. Gotówke potrzebuje , a jestem
Mam na szczeście kody-hasła do przelewów. Teraz zastanawiam się jak najlepiej przelać pieniądze, na polskie konto, walutowego nie posiadam tutaj w Polsce....
Może ktoś coś doradzi.? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 12:44 pm
|
|
|
funkyfreshzorro napisał/a: | Mam na szczeście kody-hasła do przelewów. Teraz zastanawiam się jak najlepiej przelać pieniądze, na polskie konto, walutowego nie posiadam tutaj w Polsce....
Może ktoś coś doradzi.? |
Popros kogos z rodziny/przyjaciol, zeby pozwolili Ci przelac pieniadze na ich konto i je dla Ciebie potem wybrali. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
funkyfreshzorro
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 6:49 pm
|
|
|
Spróbowałem na cinkciarzu-na pierwszym internetowym kantorze w Polsce. Ktoś korzystał już?
[ Dodano: Śro Maj 14, 2014 2:49 pm ]
Musze zrobić pozytywną reklame dl Cinkciarza. Jestem mega zadowolony. Wczoraj koło 17 przelałem im pieniążki, a dzisiaj przed południem miałem juz polskie pieniążki na moim koncie. Wszystko poszło sprawnie, po dobrej cenie euro policzone.Polecam |
|
|
|
|
|