NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Administrator2
Nie Mar 21, 2010 12:17 am
Uwaga PRZEKRET!
Autor Wiadomość
elzunia
Gaduła

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 7:05 pm   

No to mamy przekret hehhe. Nie lepiej i taniej bylo wynajac holenderskiego ekonomiste. Mi za 3 lata rozliczenia i specjalne podanie o umozenie podatku wzial jedynie 100 euro z podziekowaniem . Poza tym Holendrzy chyba lepiej sie orientuja w swoim prawie i sa z tym na biezaca, wiedza jakie ulgi Ci przysluguja i takie tam...
Ps. to prawda Agus,ze taki trzeci rekening to Twoje zabezpieczenie i mimo wszystko masz do niego dostep i wiesz co sie dzieje z Twymi pieniazkami. Caluski

nollewska 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:25 pm   

Pozwole wyjasnic sytuacje, dlaczego zwroty podatku nastepuja na kancelaria podatkowe. Przede wszystkim kancelaria winna poinformowac klienta o takim fakcie. Fakt ten jest podyktowany tym, iz wiekszosc osob rozliczajacych sie z podatku holenderskiego pracuje czasowo w Holandii i bardzo czesto na zakonczenie pracy likwiduje swoj rachunek bankowy, tak wiec zwrot podatku nastepuje na konto kancelarii, ktora ma holenderskie konto bankowe. Ponadto zwroty podatku na konto zagraniczne osoby rozliczajacej przez holenderski UP, okres oczekiwania na ten zwrot pieniedzy jest dosc dlugi. Tak wiec latwiej jest przelac pieniadze na konto holenderskie. Tak tez dokonuje czynnosci kancelaria ktora prezentuje. Zupelnie inaczej ma sie sprawa, jezeli ktos ma stale mieszka w Holandii i posiada holenderskie konto bankowe. Jednak w wiekszosci rozliczajace sie osoby, sa to obcokrajowcy,(np. Czesi, Niemcy,Wegrzy, Portugalczycy, Polacy i wiele, wiele innych), ktorzy albo maja konto bankowe w Holandii lub tez zamykaja konto bankowe po zakonczeniu pracy. Tak wiec znajac "szybkosc" w rozliczeniu podatku holenderskiego UP, najlepiej jest podac konto bankowe np. kancelarii. Poza tym nalezy wziac pod uwage, iz kancelarie podatkowa maja regularnie kontrole sluzb z UP, jakiekolwiek niedociagniecia, niewyplacenia o czasie, powoduja konsekwencje, na co zadna kancelaria dzialajaca oficjalnie nie moze sobie pozwolic.
W kancelarii ktora reprezentuje, rowniez wszystkie czynnosci dokonuje konsultant holenderski, ktory stale ma kontakt z UP, poglebia swoja wiedze z zakresu wszelkich zmian dot. podatnictwa holenderskiego, rozmawia biegle w jezyku holenderskim i jest rodowitym Holendrem....
Jest wiele kancelarii rozliczajace podatki holenderskie, jednak w wiekszosci te kancelarie (mam na mysli polskie kancelarie) wspolpracuja z holenderskimi konsultantami, ktorzy znaja doskonale prawo podatkowe obowiazujace w Holandii.
Mam nadzieje, ze w jakis sposob wyjasnilam te sytuacje.

RobKAM 

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 9:16 pm   

Ja jestem zdania,ze zanim napisze sie taki post podajacy dane, to nalezaloby najpierw zadzwonic do tego biura i wyjasnic sprawe i wtedy ewentualnie zaczynac caly temat.Moze zwyczajnie ta kancelaria jest uczciwa tylko zostala pare razy oszukana przez klientow,ktorzy nie zaplacili za usluge i tylko zabezpieczaja sie przed kolejna wpadka.To moje zdanie.

Veron270 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:03 pm   

Mam taki sam problem z tą firmą !!

Inny numer konta niż ja im podałem !!
Ostatnio zmieniony przez Veron270 Nie Kwi 27, 2008 10:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nollewska 

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:14 pm   

Proponuje na spokojnie, przede wszystkim skontaktowac sie z osoba/kancelaria, ktora rozliczala i zapytac jak wyglada sprawa faktycznie. Czasami tak jest iz wysylana jest decyzja o zwrocie podatku, a pieniadze przesylane sa dopiero za 4 tygodnie od decyzji lub wrecz odwrotnie, przesylane sa pieniadze na podane konto bankowe, a dopiero pozniej przesylana jest decyzja.
Tak, wiec tylko spokoj nas uratuje, jezeli wiadomo, ze juz pieniadze sa wyplacone z UP, to pytajmy sie o dalsze sprawy osoby, ktora dokonala rozliczenia.
Kazda osoba/kancelaria NIE MOZE przetrzymywac pieniedzy, gdyz kancelarie te maja rowniez kontrole z instancji wyzszych i jakiekolwiek niedociagniecia moga spowodowac zamkniecie firmy lub tlumaczenia sie przed urzednikami.
Jezeli wiec wiemy, kto nas rozliczyl, to nie powinno byc problemu.

Veron270 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:27 pm   

Pieniadze z UP juz wpłyneły na tamte konto, 3 tygodnie temu. A telefonu ta pani nie odbiera:(

krzych62 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:32 pm   musimy sie skontaktowac

Weron270 prawdopodobnie bedzie nas wiecej Holtax prawdopodobnie nie istnieje dzwon do belastingu pod numer+31(0) 55 538 53 85 moj email [email protected] . Rozliczales sie sam czy jeszcze z kims?. Czy ktos zna osobiscie Anitke i Tomaszka

[ Dodano: Nie Kwi 27, 2008 11:46 pm ]
W tym temacie prosze o odpowiedz tylko oszukanych przez wymionych ludzi. O RADY bede prosił pozniej wiec na razie prosze o powsciagliwosc

sylwka84_84 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 29, 2009 7:50 pm   

witajcie,mniie tez oszukali i znam jeszcze pare oszukanych osob!!!!>>>cenzura<<

darek753 
Poczatkujacy
derek753

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 7:26 pm   

witam szukam wszelkich informacji o tych OSZUSTACH sprawe zglaszamy na policje moje pieniadze juz przepadly ale i tak im tego nie przepuszcze!!! wszystko sie moze przydac zeby ty oszustow zamknac!!!

nollewska 

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 11:09 pm   

Jezeli ktos nie otrzymal zwrotu pieniedzy z urzedu podatkowego, to ten fakt nalezy zglosic do holenderskiego urzedu podatkowego. W urzedzie znajduje sie oddzial, ktory zajmuje sie sprawami zwiazanymi z podobnymi sprawami.

skankuat 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 03, 2009 12:13 am   

TAX-POL robi to samo! I nie tylko względem osób, które nie mają holenderskiego numeru bankowego. Upoważniłem ich do złożenia w moim imieniu dokumentów, a nie podania swojego numero konta jako mojego! Przecież to nie jest numer do jednorazowego przelania pieniędzy, tylko belastingdienst traktuje ten numer od tej chwili jako mój numer konta! Kiedy zadzwoniłem do urzędu skarbowego w tej sprawie kazali mi bezzwłocznie opisać całą sprawę, żeby nagłośnić temat biura, które stosuje takie nieuczciwe procedury!
Ostatnio zmieniony przez skankuat Pon Sie 03, 2009 12:16 am, w całości zmieniany 2 razy  

pakamen 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 2:37 pm   

biura pracy to oszusci i zrzeraja z niewinnych ludzi kase tylko takich do kamieniolomow niech sami zobacza jak my ciezko pracujemy na nasze wynagrodzenia smieszne ))))

biały miś 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 03, 2009 3:56 pm   

pozwolicie ze tak wtrącę swoje trzy grosze bo słyszałem ostatnio od znajomego jak w piękny sposób został okradziony ze swoich pieniędzy właśnie przez takie biura które podaje swoje konto a niby potem przelewa na konto klienta a więc wszystko pięknie rozliczono, pan dostał za dwa lata około 4100 euro ,bo rozliczał się z żoną tylko w biurze które go rozliczało nie powiedziano mu że należy mu się prawie cały zwrot zapłaconego podatku czyli nie 4100 a około razem ze wszystkim 12000 tys euro i proszę sobie to wyobrazić dostał oczywiście jakieś lewe papiery do podpisania że się rozliczył, ale po rozmowie z kolegami z pracy na całe szczęście którzy przecież mają prawie takie same zarobki doznał szoku że został oszukany ,no bo skąd zwykły człowiek ma wiedzieć co mu się należy i ile .Z tego co wiem zgłosił sprawę na Policję.Zanim się więc Państwo rozliczycie radzę skorzystać z informacji co do zwrotu u kilku biur ,bo tak łatwo zawierzyć a potem pieniążki z ciężkiej pracy przepadają .

Adam0041 
Poczatkujacy
Edi 52

Wysłany: Czw Sie 06, 2009 11:30 am   

nollewska, hej nie znamy się jestem już w Polsce ale jestem jednym z tych którzy zostali oszukani przy rozliczeniu właśnie przez firmę Holtax czy mógłbym liczyc na Twoją pomoc w sprawie tego oddziału w związku z tym właśnie,że nie dostało się zwrotu podatku jakiekolwiek namiary nr nie wiem dziękuję serdecznie

[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 2:16 pm ]
Rozliczałem się ze znajomymi w tamtym roku w styczniu (styczeń 2008) po powrocie do kraju w kwietniu dostaliśmy ze znajomą powiadomienie od belastingu o nr konta na które wpłyną pieniążki oczywiście nie nasze nie te które podaliśmy więc jazda do tłumacza przy którego pomocy (wykonaliśmy tel do belastingu gdzie zostaliśmy poinstruowani jak mamy tą sprawę rozwiązac) wysłaliśmy pismo ze sprostowaniem konta.Za jakiś czas przyszło ponowne pismo z belastingu z zapytaniem czy konto które podali ( u mnie było to samo a u znajomej było inne niż za pierwszym razem ALE W DALSZYM CIĄGU INNE NIŻ NASZE) jest tym kontem na które ma wpłynąc kasa więc wtedy udaliśmy się do kancelarii podatkowej zajmującej się rozliczeniami podatku z Holandii gdzie znowu wysłaliśmy pismo z powiadomieniem,że tamte konta(podaliśmy je) są nieprawidłowe,że zostaliśmy okradzeni i ponownie podaliśmy swoje (polskie konta).Po pewnym czasie przyszło pismo powiadamiające,że pieniądze zostały przelane na konta tamte holenderskie. Tak to wygląda,można sobie do usr.śmierci pisac sprostowania ,ze to nie nasze konta a "oni" i tak przysyłają zapytanie o poprawnośc kont i tak wkoło macieja PROSZĘ WEŻCIE SIE TAM W HOLANDII ZA TYCH OSZUSTÓW ZA TYCH DRANI TOŻ TO SZOK CO ONI WYPRAWIAJĄ A MOŻE SĄ JAKIEŚ NOWE WIEŚCI W TEJ HOLTAX-owej SPRAWIE.

[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 2:18 pm ]
Rozliczałem się ze znajomymi w tamtym roku w styczniu (styczeń 2008) po powrocie do kraju w kwietniu dostaliśmy ze znajomą powiadomienie od belastingu o nr konta na które wpłyną pieniążki oczywiście nie nasze nie te które podaliśmy więc jazda do tłumacza przy którego pomocy (wykonaliśmy tel do belastingu gdzie zostaliśmy poinstruowani jak mamy tą sprawę rozwiązac) wysłaliśmy pismo ze sprostowaniem konta.Za jakiś czas przyszło ponowne pismo z belastingu z zapytaniem czy konto które podali ( u mnie było to samo a u znajomej było inne niż za pierwszym razem ALE W DALSZYM CIĄGU INNE NIŻ NASZE) jest tym kontem na które ma wpłynąc kasa więc wtedy udaliśmy się do kancelarii podatkowej zajmującej się rozliczeniami podatku z Holandii gdzie znowu wysłaliśmy pismo z powiadomieniem,że tamte konta(podaliśmy je) są nieprawidłowe,że zostaliśmy okradzeni i ponownie podaliśmy swoje (polskie konta).Po pewnym czasie przyszło pismo powiadamiające,że pieniądze zostały przelane na konta tamte holenderskie. Tak to wygląda,można sobie do usr.śmierci pisac sprostowania ,ze to nie nasze konta a "oni" i tak przysyłają zapytanie o poprawnośc kont i tak wkoło macieja PROSZĘ WEŻCIE SIE TAM W HOLANDII ZA TYCH OSZUSTÓW ZA TYCH DRANI TOŻ TO SZOK CO ONI WYPRAWIAJĄ A MOŻE SĄ JAKIEŚ NOWE WIEŚCI W TEJ HOLTAX-owej SPRAWIE.http://www.niedziela.nl/forum/images/smiles/072.gif

k.borsuk 
Nieśmiały użytkownik
K. Borsuk

Wysłany: Nie Sie 09, 2009 1:37 pm   

Witam,
Holtax jak sie szybko pojawil tak szybko i znikl, co jednak ciekawe akcja byla dobrze przygotowana, poniewaz zalozono wiele kont na tzw. slupy, jednak za takim slupem zawsze kryje sie realny sofi numer oraz dane z paszportu dowodu, wiec teoretycznie mozna dotrzec do wlascicieli kont (ustalic tozsamosci).
Co ciekawe niekt z "Klientow" nie probowal wylegitymowac uroczej brunetki... i oczywiscie rabat 5€ na rozliczeniu takze zrobil wrazenie.
Ciekawym jest fakt, iz ludzie z Holtaxu (Ostrowscy?) lub ludzie z nimi powiazani na biezaco aktualizuja konta! w rozliczeniach swoich ofiar, co powoduje nastepne przelewy na niewlasciwe konta.
Nauczka z roku 2007 niestety niewielu nauczyla... a telefony wiekszosci nowych "rozliczaczy" milcza (dotyczy roku 2008).

Ciekawi mnie fakt iz nikt (badz niewielu) zlozylo doniesienie w tej sprawie na Policje???
Bardzo irytujacym jest fakt, iz rodacy "siedzac na tzw. domkach" tryskaja wrecz "pomyslami" jak gdzie kogo "uwalic" a w tak prostej sprawie nie potrafia sie zgrac i zalatwic sprawy.
W dzisiejszym swiecie niet nie jest anonimowy, wiec Ci ludzie predzej czy pozniej sie znajda.
Post nie mial byc sarkastyczny ani zlosliwy, ma jedynie zdopingowac OSZUKANYCH / OKRADZIONYCH do dzialania
Pozdrawiam i zycze powodzenia.

P.S. Prawdopodobne jest iz niebawem w niedzieli pojawi sie stosowny druk powiadomienia o przestepstwie i kazda "ofiara" bedzie go mogla wypelnic i zlozyc na Policji.
Ostatnio zmieniony przez k.borsuk Nie Sie 09, 2009 1:38 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu