Raty w MediaMarkt ? |
Autor |
Wiadomość |
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 6:29 pm
|
|
|
dzisiaj chciałem kupić coś - i odmowa...czemu nie wiem, dała pani kartkę z adresem, i mogę do nich napisać z zapytaniem dlaczego odmówili. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 8:40 pm
|
|
|
Dyszka napisał/a: | dzisiaj chciałem kupić coś - i odmowa...czemu nie wiem, dała pani kartkę z adresem, i mogę do nich napisać z zapytaniem dlaczego odmówili. |
Poczytaj ten watek :
[ Dodano: Sob Lut 14, 2009 8:41 pm ]
http://www.niedziela.nl/f...899&view=newest |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
magdalenka2011
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 1:49 pm
|
|
|
Chciałam zrobic prezent dla chłopaka i wziasc na rat psp3 z dodatkami w saturnie wyszlo razem niecale 400e pan oczywiscie odeslal mnie do informacji pani poprosila o dow.os i karte do bankomatu wziela dow.os do reki i powiedziala ze niestety z takim dokumentem nic nie dostane i podala numer tel do salander consumer bank zebym tam zadzwonila a tam mi wszystko wyjasnia nie zadzwonilam ale postanowilam sprobowac w media markt i ta sama sytuacja podchodze do informacji a pani pierwsze pytanie jakie zadala to jakiej jest pani narodowosci i uslyszalam jak jest pani polka to musi pani zadzwonic i zapytac dlaczego nie moze pani nic dostac postanowilam zadzwonic i pani poinformowala mnie ze niestety polaka nie udzielaja kredytow niezaleznie od dochodow itd |
|
|
|
|
Karolina_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 5:04 pm
|
|
|
Dziwna sytuacja. W listopadzie 2011 w Media Markt (utrecht) bez problemu dostaliśmy z chłopakiem raty w MM na ok 700euro (poprzez Santander), dodatkowo dostaliśmy kartę Comfort Card z limitem kredytowym. Nie było żadnych problemów z powodu polskiego dowodu osobistego, jedynie kilka minut czekaliśmy na pozytywną odpowiedź z banku. Może wraz z nowym rokiem coś się zmieniło? Jednak dziwi mnie to bo do tej pory nie miałam problemów przez polski dowód z czymkolwiek (wynajęcie mieszkania, rejestracja auta, założenie konta, itp). |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 10:20 pm
|
|
|
Ja byłem także dzisiaj w MM i nawet nie pytali mnie co chcę zakupić na raty, tylko jakiej jestem narodowości.
Także poinformowali mnie abym kontaktował się z Santander, bo oni nie udzielają płatności ratalnych około 20 krajom (w tym Polsce). |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 8:21 pm MM
|
|
|
Witam Serdecznie!Tez sie dziwie bo ja wzielam tez na raty laptopa za 1000e a pozniej ipod z akcesoriami i przyznali mi bez problemu na laczna kwote 1400e tyle ze kupilam osobno,lapa i ipod dostalam 2 karty i na nich po 700e.Jedyne co potrzebowalam to dowod lub paszport,karta platnicza a tam juz sprawdzili czy jestem zameldowana (tak mysle bo znajomy nie byl zameldowany i nie dostal nic na raty)no i to wszystko myslalam ze tez jest potrzebna wlepa do paszportu ale tez nie(znajoma nie miala i dostala) a i bylam na chorobowym w UWV .Nie wiem moze tu chodzi o miasto w Eindhoven nie ma problemu.Wiec dziwie sie ze tak cie potraktowali.Pozdrawiam. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 8:22 pm MM
|
|
|
Witam Serdecznie!Tez sie dziwie bo ja wzielam tez na raty laptopa za 1000e a pozniej ipod z akcesoriami i przyznali mi bez problemu na laczna kwote 1400e tyle ze kupilam osobno,lapa i ipod dostalam 2 karty i na nich po 700e.Jedyne co potrzebowalam to dowod lub paszport,karta platnicza a tam juz sprawdzili czy jestem zameldowana (tak mysle bo znajomy nie byl zameldowany i nie dostal nic na raty)no i to wszystko myslalam ze tez jest potrzebna wlepa do paszportu ale tez nie(znajoma nie miala i dostala) a i bylam na chorobowym w UWV .Nie wiem moze tu chodzi o miasto w Eindhoven nie ma problemu.Wiec dziwie sie ze tak cie potraktowali.Pozdrawiam. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 1:37 am
|
|
|
Właśnie chodzi o to że byłem w MM w Eindhoven.
Pani miała wydrukowany stos kartek z adresem strony http://www.santander.nl/ i po pytaniu o Narodowość otrzymałem jedną z nich z odpowiedzią że tam mam się starać o pieniądze, gdyż oni nie udzielają sprzedaży ratalnej około 20 Państwom (w tym Polsce)
Znajomy też pod koniec zeszłego roku wziął bez problemu Tableta na raty, i nie pytali go o Narodowość, teraz jest to pierwsze pytanie gdy pytasz o raty :/ |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 12:22 pm
|
|
|
Po zakupieniu na raty w media dostaje jakies dokumenty na dom. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 1:46 pm
|
|
|
scwz,
Cytat: | Po zakupieniu na raty w media dostaje jakies dokumenty na dom. |
bedzie ze sie czepiam ale,
mozesz jasniej ..?
otrzymujesz dokumenty na zakup domu... czy do domu ?
czy zaliczasz sie moze do tych osob ,ktore uzywaja polskiego jezyka piszac
pracuje na szklarniach na fabryce ...mieszkam na domkach ... |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 2:19 pm
|
|
|
przejezyczenie prosze pani zbieram szparagi
czy dostaje jakies dokumenty na adres domowy? |
Ostatnio zmieniony przez scwz Nie Maj 13, 2012 2:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ArekDziadzia
Poczatkujacy
Wiek: 37 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 9 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 10:41 am Santander i raty
|
|
|
Witam wszystkich przeczytałem wszystkie wypowiedzi i teraz opowiem swoja historyjke.
Pewnego słonecznego weekendu wraz z żona bylismy na zakupach i postanowilismy ze jezeli dadza nam na raty telewizor to go kupimy i weszlismy do sklepu MediaMarkt grzecznie zapytalismy o raty na telewizor za ok 1000 euro ale Pan odrazu udzielił odpowiedzi odmownej że Polakom nie udzielaja porzyczki na cokolwiek. W drodze powrotnej wjechalismy do innego centrum handlowego i tam był sklep ITS electronics i tam zapytalismy o udzielenie nam spłaty ratalnej za telewizor Pan poprosił o dokumenty typu solarisy potwierdzenie zameldowania oraz paszport poczym wypytał o zarobki wysokosc czynszu za mieszkanie o to czy zona pracuje czy nie i kazał poczekac 10 minutek na odpowiedz, po ok 8 minutkach Pan poprosił nas do siebie i grzecznie przyznał ze dostaniemy kredyt na kwote do 2000euro poczym bardzo sie ucieszylismy i teraz od 3 miesiecy cieszymy sie nowym 56 calowym telewizorem marki philips za kwote 1790euro plus 180euro koszt ubezpieczenia ( ubezpieczenie nie bylo konieczne) i powoli sobie spłacamy i mamy na to 12 miesiecy.
Morał z tego taki ze tak naprawde to chyba siec sklepów typu media markt nie chca udzielac Polakom porzyczek ratalnych nie wiadomo z jakiego powodu skoro ten sam bank w innym sklepie udziela bez problemowo porzyczki na sprzed gospodarstwa domowego.
pozdrawiam i zycze miłych zakupów a co najlepsze koszt całej zabawy 49 euro na 12 miesiecy wiec naprawde koszt jest zerowy |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 6:05 pm Re: Santander i raty
|
|
|
ArekDziadzia napisał/a: |
Morał z tego taki ze tak naprawde to chyba siec sklepów typu media markt nie chca udzielac Polakom porzyczek ratalnych nie wiadomo z jakiego powodu skoro ten sam bank w innym sklepie udziela bez problemowo porzyczki na sprzed gospodarstwa domowego.
|
moral z tego taki,ze jak mnie na cos nie stac,to nie kupuje i oszczedzam i a nie pcham sie "tanie kredyciki" |
|
|
|
|
ArekDziadzia
Poczatkujacy
Wiek: 37 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 9 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 6:26 pm
|
|
|
ewcia.pol
raty sa po to zeby ludzie z nich korzystalni jak nie stac ich zeby kupic za gotowke lub nie umieja sie dogadac . |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 7:51 pm
|
|
|
ArekDziadzia napisał/a: | ewcia.pol
raty sa po to zeby ludzie z nich korzystalni jak nie stac ich zeby kupic za gotowke lub nie umieja sie dogadac . |
Ty to widzisz tak, ja to widze ze raty sa aby banki zarabialy na naiwnych |
|
|
|
|
|