NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Raty w MediaMarkt ?
Autor Wiadomość
Dyszka 
Super gaduła

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 6:29 pm   

dzisiaj chciałem kupić coś - i odmowa...czemu nie wiem, dała pani kartkę z adresem, i mogę do nich napisać z zapytaniem dlaczego odmówili.

RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 8:40 pm   

Dyszka napisał/a:
dzisiaj chciałem kupić coś - i odmowa...czemu nie wiem, dała pani kartkę z adresem, i mogę do nich napisać z zapytaniem dlaczego odmówili.

Poczytaj ten watek :

[ Dodano: Sob Lut 14, 2009 8:41 pm ]
http://www.niedziela.nl/f...899&view=newest

magdalenka2011
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 1:49 pm   

Chciałam zrobic prezent dla chłopaka i wziasc na rat psp3 z dodatkami w saturnie wyszlo razem niecale 400e pan oczywiscie odeslal mnie do informacji pani poprosila o dow.os i karte do bankomatu wziela dow.os do reki i powiedziala ze niestety z takim dokumentem nic nie dostane i podala numer tel do salander consumer bank zebym tam zadzwonila a tam mi wszystko wyjasnia nie zadzwonilam ale postanowilam sprobowac w media markt i ta sama sytuacja podchodze do informacji a pani pierwsze pytanie jakie zadala to jakiej jest pani narodowosci i uslyszalam jak jest pani polka to musi pani zadzwonic i zapytac dlaczego nie moze pani nic dostac postanowilam zadzwonic i pani poinformowala mnie ze niestety polaka nie udzielaja kredytow niezaleznie od dochodow itd

Karolina_ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Sty 18, 2012 5:04 pm   

Dziwna sytuacja. W listopadzie 2011 w Media Markt (utrecht) bez problemu dostaliśmy z chłopakiem raty w MM na ok 700euro (poprzez Santander), dodatkowo dostaliśmy kartę Comfort Card z limitem kredytowym. Nie było żadnych problemów z powodu polskiego dowodu osobistego, jedynie kilka minut czekaliśmy na pozytywną odpowiedź z banku. Może wraz z nowym rokiem coś się zmieniło? Jednak dziwi mnie to bo do tej pory nie miałam problemów przez polski dowód z czymkolwiek (wynajęcie mieszkania, rejestracja auta, założenie konta, itp).

KKamil 
Gaduła

Wysłany: Sob Lut 11, 2012 10:20 pm   

Ja byłem także dzisiaj w MM i nawet nie pytali mnie co chcę zakupić na raty, tylko jakiej jestem narodowości.
Także poinformowali mnie abym kontaktował się z Santander, bo oni nie udzielają płatności ratalnych około 20 krajom (w tym Polsce).

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 8:21 pm   MM

Witam Serdecznie!Tez sie dziwie bo ja wzielam tez na raty laptopa za 1000e a pozniej ipod z akcesoriami i przyznali mi bez problemu na laczna kwote 1400e tyle ze kupilam osobno,lapa i ipod dostalam 2 karty i na nich po 700e.Jedyne co potrzebowalam to dowod lub paszport,karta platnicza a tam juz sprawdzili czy jestem zameldowana (tak mysle bo znajomy nie byl zameldowany i nie dostal nic na raty)no i to wszystko myslalam ze tez jest potrzebna wlepa do paszportu ale tez nie(znajoma nie miala i dostala) a i bylam na chorobowym w UWV .Nie wiem moze tu chodzi o miasto w Eindhoven nie ma problemu.Wiec dziwie sie ze tak cie potraktowali.Pozdrawiam.

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 8:22 pm   MM

Witam Serdecznie!Tez sie dziwie bo ja wzielam tez na raty laptopa za 1000e a pozniej ipod z akcesoriami i przyznali mi bez problemu na laczna kwote 1400e tyle ze kupilam osobno,lapa i ipod dostalam 2 karty i na nich po 700e.Jedyne co potrzebowalam to dowod lub paszport,karta platnicza a tam juz sprawdzili czy jestem zameldowana (tak mysle bo znajomy nie byl zameldowany i nie dostal nic na raty)no i to wszystko myslalam ze tez jest potrzebna wlepa do paszportu ale tez nie(znajoma nie miala i dostala) a i bylam na chorobowym w UWV .Nie wiem moze tu chodzi o miasto w Eindhoven nie ma problemu.Wiec dziwie sie ze tak cie potraktowali.Pozdrawiam.

KKamil 
Gaduła

Wysłany: Sob Mar 03, 2012 1:37 am   

Właśnie chodzi o to że byłem w MM w Eindhoven.
Pani miała wydrukowany stos kartek z adresem strony http://www.santander.nl/ i po pytaniu o Narodowość otrzymałem jedną z nich z odpowiedzią że tam mam się starać o pieniądze, gdyż oni nie udzielają sprzedaży ratalnej około 20 Państwom (w tym Polsce)
Znajomy też pod koniec zeszłego roku wziął bez problemu Tableta na raty, i nie pytali go o Narodowość, teraz jest to pierwsze pytanie gdy pytasz o raty :/

scwz 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 12:22 pm   

Po zakupieniu na raty w media dostaje jakies dokumenty na dom.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 1:46 pm   

scwz,

Cytat:
Po zakupieniu na raty w media dostaje jakies dokumenty na dom.

bedzie ze sie czepiam ale,
mozesz jasniej ..?
otrzymujesz dokumenty na zakup domu... czy do domu ?

czy zaliczasz sie moze do tych osob ,ktore uzywaja polskiego jezyka piszac

pracuje na szklarniach na fabryce ...mieszkam na domkach ... :119:

scwz 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 2:19 pm   

przejezyczenie prosze pani zbieram szparagi

czy dostaje jakies dokumenty na adres domowy?
Ostatnio zmieniony przez scwz Nie Maj 13, 2012 2:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ArekDziadzia 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 09, 2012 10:41 am   Santander i raty

Witam wszystkich przeczytałem wszystkie wypowiedzi i teraz opowiem swoja historyjke.

Pewnego słonecznego weekendu wraz z żona bylismy na zakupach i postanowilismy ze jezeli dadza nam na raty telewizor to go kupimy i weszlismy do sklepu MediaMarkt grzecznie zapytalismy o raty na telewizor za ok 1000 euro ale Pan odrazu udzielił odpowiedzi odmownej że Polakom nie udzielaja porzyczki na cokolwiek. W drodze powrotnej wjechalismy do innego centrum handlowego i tam był sklep ITS electronics i tam zapytalismy o udzielenie nam spłaty ratalnej za telewizor Pan poprosił o dokumenty typu solarisy potwierdzenie zameldowania oraz paszport poczym wypytał o zarobki wysokosc czynszu za mieszkanie o to czy zona pracuje czy nie i kazał poczekac 10 minutek na odpowiedz, po ok 8 minutkach Pan poprosił nas do siebie i grzecznie przyznał ze dostaniemy kredyt na kwote do 2000euro poczym bardzo sie ucieszylismy i teraz od 3 miesiecy cieszymy sie nowym 56 calowym telewizorem marki philips za kwote 1790euro plus 180euro koszt ubezpieczenia ( ubezpieczenie nie bylo konieczne) i powoli sobie spłacamy i mamy na to 12 miesiecy.

Morał z tego taki ze tak naprawde to chyba siec sklepów typu media markt nie chca udzielac Polakom porzyczek ratalnych nie wiadomo z jakiego powodu skoro ten sam bank w innym sklepie udziela bez problemowo porzyczki na sprzed gospodarstwa domowego.

pozdrawiam i zycze miłych zakupów a co najlepsze koszt całej zabawy 49 euro na 12 miesiecy wiec naprawde koszt jest zerowy

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 6:05 pm   Re: Santander i raty

ArekDziadzia napisał/a:

Morał z tego taki ze tak naprawde to chyba siec sklepów typu media markt nie chca udzielac Polakom porzyczek ratalnych nie wiadomo z jakiego powodu skoro ten sam bank w innym sklepie udziela bez problemowo porzyczki na sprzed gospodarstwa domowego.

moral z tego taki,ze jak mnie na cos nie stac,to nie kupuje i oszczedzam i a nie pcham sie "tanie kredyciki"

ArekDziadzia 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 09, 2012 6:26 pm   

ewcia.pol

raty sa po to zeby ludzie z nich korzystalni jak nie stac ich zeby kupic za gotowke lub nie umieja sie dogadac .

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 7:51 pm   

ArekDziadzia napisał/a:
ewcia.pol

raty sa po to zeby ludzie z nich korzystalni jak nie stac ich zeby kupic za gotowke lub nie umieja sie dogadac .

Ty to widzisz tak, ja to widze ze raty sa aby banki zarabialy na naiwnych

Odpowiedz do tematu