NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak założyć konto w niderlandzkim RABOBANKU?
Autor Wiadomość
shaman82 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 02, 2008 12:24 pm   

w ten sam dzien podjechalismy jeszcze do Rabo Geldropie no i dziwne bo tam bez problmowo gostek otworzyli nm rachunki :) pozdrawiam

onetwothree 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 8:37 pm   

A ja spotkalam sie z bardzo niemila pania w Rabo w Almere Stad. Umowilam sie na spotaknie tydzien wczesniej. Pierwszy problem bardzo bolensy dla tej pani byl z wymowieniem mojego imienia i nazwiska i tu juz mozna bylo wyczuc jak potoczy sie to spotakie, niestety nie mylilam sie pani odnadywala tylko nowe problemy. Nastepny, ktory mnie niezmiernie rozsmieszyl to byla data wydania mojego numeru SOFI byl to rok 2000, kobieta ta musiala sie poradzic kolezanki co z tym fantem zrobic, widocznie jest to czyms zlym miec swoj sofi wydany wczesniej. Ale to wszytsko to nic rozmowe zakonczylam gdy pani ta powiedziala mi wprost ze dlago ze jestem POLKA to Rabo mi nie zalozy konta, bo ja tutaj przyjechalm na max 3 miesiace i pojada dodomu, dodam iz juz mialam melduek w Holandii, no ale z taka osoba nie bede dykutowala bo i po co psuc sobie krew. Uznalam to za rasizm ze stony banku i tej pani i sie porzegnalam

aymar 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 10:03 pm   

Najprosciej przez internet nie ma wtedy zbędnych pytań i dyskusji nawet jesli odmówią

engracado 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 11:54 am   

Czytam i grzebie w starych postach...
moze tutaj poprosze.. Wszyscy doswiadczeni [swiezo] w sprawie zakladania kont - czy moglibyscie sie wypowiedziec w ktorym banku mozna zalozyc konto TYLKO na polski dowod osobisty?? no i czy istnieje mozliwosc zeby konto otworzyc NIEOSOBISCIE? (ja otwieralam w postbanku 3lata temu wiec nie wiem jak to teraz wyglada..),
bardzo prosze o pomoc! z gory dziekuje i pozdrawiam :)

RafAms 
Gaduła
IT Admin

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 12:17 pm   

Postbank zostal przejety przez ING. Moja znajoma w zeszlym tygodniu otwarla rachunek z polskim dowodem w Hoofddorpie bez zadnych problemow

engracado 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 1:02 pm   

Dzieki Raf, mam nadzieje, ze w Rotterdamie nie beda traktowac gorzej.. ;) a tak na marginesie to nie do konca bylo to 'przejecie', tak naprawde Postbank byl takim jakby poddzialem ING, a teraz moze doszli do wniosku, ze po co robic tyle zamieszania? ;)
latwo sie tego domyslic, jak otwieralam kiedys u nich konto to wszystkie papierki mialy gdzies male oznaczenie ING, a duze Postbank, niedawno jednak dostalam oficjalne potwierdzenie od nich poczta, ze nazwa sie zmienia radykalnie na ING, no i dostalam tez nowa pomaranczowa karte ING.
Pozdrawiam!

piotrek0007 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 06, 2015 12:54 pm   

A jak to jest teraz na obecną chwile z założeniem konta w Rabobanku ?

majcin18
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 18, 2016 8:47 pm   

Witam.
Zalozylem ponad tydzien temu konto w RABOBANKU i dostalem karte, oraz pin po dwoch dniach. Niestety nie moge pobierac pieniedzy w bankomacie, ani wejsc na swoje konto w internecie, poniewaz nie mam tzw. Raboscanera. Moje pytanie to po jakim czasie otrzymuje sie ten Raboscaner i jak aktywowac karte.

andrzejrabarbar
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 21, 2017 8:11 pm   

serdecznie odradzam ten bank, miałem raz przez nich takie kłopoty że głowa mała.. dodatkowo po 5 tyg bez transakcji na koncie usuneli mi konto ponoc dlatego ze nie bylo na nim srodkow do miesiecznej...

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Nie Sty 22, 2017 2:18 pm   

andrzejrabarbar napisał/a:
serdecznie odradzam ten bank,

RABO jest rowniez moim bankiem i to od ponad dwoch dekad i szczerze mowiac nigdy nie mialam zastrzezen ... bardzo dobrze strzega dostepu do twojej gotowki . a chyba o to wlasnie chodzi .. :029:

Odpowiedz do tematu