za duży zwrot?? |
Autor |
Wiadomość |
k.borsuk
Nieśmiały użytkownik K. Borsuk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 55 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 1:46 pm
|
|
|
W tym przypadku wyglada na to iz ktos rozliczyl to tak, jak gdbyby ta osoba zostala oddelegowana do Holandii. W takim wypadku trzeba miec E101 z ZUS-u (tu raczej tego nei ma i € bedzie do zwrotu) |
|
|
|
|
ex3mforyou
Poczatkujacy ex3mforyou
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 2:33 am
|
|
|
[quote="m-team"] mavd napisał/a: | tu jest blad bo binnenlandse to jest tylko dla osob tu na stale zamieszkalych lub dluzszy czas (ponad rok ), jesli jeste tu tylko np.pare m-cy to musisz miec do rozliczenia Formularz M ( jest on nie dostepny w internecie ).
Monika |
Hmmm..........ciekawe kto pisał tą wypowiedź.Jest to prosty i ewidentny przykład tego jak swoja niewiedzą można kogoś wprowadzić w błąd.Następnym razem proszę się co nieco zastanowić nad swoimi wypowiedziami lub też pewne sprawy przemilczeć.
Temat druków M był juz na tym forum poruszany,ale dla przypomnienia druk M jest dla tych,którzy w danym roku rozliczeniowym zameldowali lub wymeldowali się na terenie Holandii(czyli jakąś część roku mieszkali poza Holandią-wyjatek meldunek 01styczeń lub wymeldowanie 31grudnie-praktycznie niewykonalne),niezależnie czy jest to Polak,Hindus czy Holender - tak ,Holendrów ten druk również dotyczy.
""Zgadzam się z tym mnie rozliczył Pan Holender pierwszy raz ,ale jakiś głupek to chyba był bo nie wiedział że pierwsze rozliczenie dla przybywajacych do Holandii właśnie robi się w tej ksiązce tak więc musiałem poszukać bardziej doinformowanej księgowej zapłacic ponownie za zrobienie korekty ,bo tamten imbecyl niestety stwierdził że on umie tak tylko i dla niego wszystko jest w porządku z tym rozliczeniem a jak pokazałem mu ksiazki które przysłali to głupek kazał mi je schować szkoda gadać długo by pisać o tym!!""
Po co od razu tak ostro???Dostał pan jakieś informacje z urzędu o tym,że został pan rozliczony na nieprawidłowym formularzu?
""bo wydaje mi się że to ma w tym wszystkim z ba-sick napisał/a: | przede wszystkim chodzi mi o pytanie KIES U VOOR BEHANDELING ALS BINNENLANDSE BELASTINGPLICHTIGEnaczenie...[/quote
To ma duże znaczenie-generalnie jeśli pracowało sie dla holenderskiego pracodawcy to ta opcja powinna byc zaznaczona-zaznaczam generalnie-ale jak od każdej reguły i od tej również są wyjątki. |
Holender skasował pieniądze ..........."kazał mi je schować szkoda gadać "
Myślę sobie hmmm doskonale wiedział albo !!!nie chciało mu się dzwonić i załatwiać formularza. Liczył na łatwe pieniądze i korzystał na niewiedzy.
Powiem ci ze spotkało mnie coś podobnego tylko była to kobieta ;-)
Potem kazała mi ignorować listy.....
Następnie musiałem zapłacić tłumaczowi za rozliczenie i nie tylko .
Sporo kosztowała mnie przygoda z moim pierwszym rozliczeniem w Holandii .
Pozdrawiam |
_________________ ex3mforyou.
Kocham NL |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 10:40 am
|
|
|
Jesli uwazasz ze pozjadales wszystkie rozumy to zacznij odpowiadac na biezace problemy innych a nie wygrzebuj pytan z 2009 roku , tym bardziej ze w Holandii co 5 minut sie cos zmienia |
|
|
|
|
|