NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AXELL - ktos moze zna
Autor Wiadomość
azure 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 4:01 pm   Axell

Axell to oszuści i wyzyskiwacze.

anonim123454321 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 5:35 pm   

post usuniety

napisales 11 takich samych
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 10, 2010 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dwa.osiem 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 26, 2011 11:17 am   

Gdybym opierał się na takich anonimowych opiniach z netu, to bym tylko siedział w domu :) Musiałem się jednak ruszyć i Holandia i Axell wyglądali najrozsądniej. Najgorzej gdy ktoś się nie wypyta o szczegóły, a potem jest zdziwiony. Najlepiej pofatygować się do ich biura (ja byłem w Gliwicach) i pogadać. Oni zależą od firm holenderskich, które dobierają sobie pracowników z Polski. Dlatego trzeba być elastycznym. O zaliczki i system wypłat też trzeba dopytać. A kto kradnie jedzenie z lodówek? Axell? :) Mankamentem są ludzie – jak trafisz źle, to może być kiepsko. Ale właśnie Axell ma niezły standard i ludzie, którzy u nich przeginają, wylatują. To dobrze – musi być selekcja, bo na kradzieżach z lodówek by się nie skończyło.

elkabiaka 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 6:58 pm   

post edytowany

jeden taki post juz umiescilas w temacie o firmi Axell po co nastepny
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Paź 27, 2011 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

babik 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 09, 2012 12:38 pm   

Witam! Ja też się wybieram do pracy na wakacje przez biuro Axel. Jednak mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle jak mówicie. A w PL nie mam zamiaru zostać bo co niby mam robić przez wakacje?! Pojadę, przekonam się na własnej skórze jak jest i oczywiście napiszę.

Mam tylko pytania do tych, którzy byli w NL z firmą Axel.
Czy w mieszkaniach jest pralka?
Czy są poduszki, kołdry, prześcieradła i pościel na to?
Jak wygląda sprawa z prysznicem/wanną, wc?
Jak wygląda okolica? (Nie wiem do jakiego miasta trafię, więc proszę o opinię kilku miejsc)
Czy ktoś z was pracował już na taśmie przy pakowaniu elektroniki czy kosmetyków? Dostaje się jakieś ubranie robocze?

Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam :wink:

panchlodek
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 09, 2012 6:36 pm   

Z tego co pamietam jak aplikowalem to na papierach do podpisania masz wszystko napisane co trzeba zabrac. Koldre i poduszke raczej tak. Najlepiej wziac wszystko niezbedne do przezycia jakis kubek, widelec, itp . bo nie wiadomo co zastaniesz po przyjezdzie. Ogolnie to sprobuj, jesli sam sie nie przekonasz to nie bedziesz wiedzial, ludzie czesto pisza glupoty.
Buty robocze kup sobie najlepiej w polsce bo je musisz mieć. Co do reszty pytaj sie osob z biura musza ci udzielic takich informacji.
Ja ostatecznie nie wyjechałem bo znalazłem coś ciekawszego, ale pani z biura całkiem sympatyczna. Ogolnie nie ma co sie bac najwyzej wrocisz.
Ostatnio zmieniony przez panchlodek Sob Cze 09, 2012 6:39 pm, w całości zmieniany 2 razy  

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 8:58 pm   Axell

A wiec co musisz miec to tak wiadomo posciel,koldra,podusia.Waz sobie garnek jakis,patelnie,kubel sztucce,talerz lub miske jakas,buty naj lepiej kupic to fakt w pl. taniej jest.Jedzenie tez sobie wez na poczatek.Pralki sa tj standard ponoc na kampingach nie bylo pralek ale tak to sa nawet suszarki tez.Co do zaliczek to daja jak sie nie myle po 2-ch dniach.Jak masz pytanka to odpowiem.Pozdrowka i powodzonka.A bez obaw jak dla mnie Axell jest ok.

Hardomega 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 22, 2012 9:51 am   

widzę ze część opinii które tu przeczytałem, rozjaśniła mi bardzo sytuacje bo i są negatywne i pozytywne w końcu się trafiły. Trzeba próbować

tasakk
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 7:05 pm   

Czy ktoś mi moze napisać jak tam zarobki w Axell wyglądają obecnie. Mi pani w rozmowie telefonicznej mówiła, że coś 8.3o na ręke i nie wiem czy to dużo czy mało?
Pracuje woogóle ktos z nimi obecnie?? I czy moze cos więcej napisać głównie chodzi mi o zarobki?

[ Dodano: Pią Sie 17, 2012 8:38 pm ]
Czy ktoś z życzliwych tutaj ludzi może napisać jakie warunki pracy i płacy panują w tym biurze?
Mam zamiar z nimi wyjechać pod koniec miesiąca i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy od ludzi którzy teraz tam pracują. Jest wo ogolę ktoś taki?
Ostatnio zmieniony przez tasakk Nie Sie 05, 2012 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 18, 2012 3:05 am   

zalezy jak trafisz ja tam nie nazekam ogolnie trafilem przez axell na palety na poczatku lipca i do dnia dzisiejszego naginam nadgodziny bez przerwy zero wolnych sobot :037: nadgodziny placone 125% ssoboty placone 150% warunki na hotelu Hampshire nie sa zle gdyby ten net lepiej jeszcze chodzil bylby git :033:

tasakk
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 18, 2012 9:34 am   

Witaj Adi. Możesz coś wiecej napisać o tej robocie ile czy te nadgodziny sa stałe i na jakiej stawce robisz? Mi babka w biurze napisała 8.31 na rekę. Jak to wyglada na miejscu.
Napisz jak możesz też cos może o samej pracy, gdyz może powiem jej, ze chce akurat tam, wiec może się uda. Pozdrawiam.
BTW Hampshire brzmi troche jak Anglia...LOL>
Ostatnio zmieniony przez tasakk Sob Sie 18, 2012 9:36 am, w całości zmieniany 2 razy  

Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 19, 2012 3:44 pm   

No to tak nadgodziny sa w wakacje jak stali pracownicy zjezdzaja na urlop lub wiatraki ida na urlop wtedy pracujesz od 6 do 17 lub 7 do 17 przez bite powiedzmy 7 tygodni oczywiscie w kazda sobote tez ale to sie ciebie pytaja wtedy czy chcesz isc nie ma przymusuteraz nas powysylali na urlopy na 2 tyg bo zmiany sie zaczynaja wiec chca stalych doswiadczonych pracownikow a nie nowych uczyc wiec nie wiem czy masz szanse sie tam dostac a stawka to 8.41 netto na godz nadg w tyg 125% a praca w sobote platna 150% firma wyplacalna w 100% salarisy okolo 5 rano w niedziele sa na twojej skrzynce pocztowej takze ja jestem zadowolony no a sama praca polega na podawaniu desek na takie podajniki chudych grubszych proste w 5 min opanujesz dosypywanie gwozdzi do magazynow lub tez obsluga maszyny programowanej ale to idzie opanowac w godzinke wiec kazdy to ogarnie czasami mlotkiem rozwalasz tez zepsute palety i tyle

tasakk
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 19, 2012 4:11 pm   

Dzięki Adi za informację. A możesz napisać coś więcej o warunkach mieszkaniowych, faktycznie taki ścisk?
Ponadto możesz napisac na które firmy wiara z Axell narzeka i nie chce tam robić, albo np. gdzie jest mało godzin? Wiesz coś może?

P.s. Znasz moze taką firmę GVT?
http://www.gvt.nl/
Ostatnio zmieniony przez tasakk Nie Sie 19, 2012 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 19, 2012 10:56 pm   

w Terneuzen scisku nie bylo maks 5 osob na apartament takze git
o reszcie nie wiem na apartametach pralki lodowki tv jak ktos sobie przywiezie cp to bedzie mial polska tv jak nie to tylko holenderska neta masz z kpn ograniczonego 2 godziny dziennie lub axlowskiego ale na 6 pietrze nie dziala hahaha na 5 juz ponoc tak o nazekaniu pisac raczej nie bede bo i ja moge ponazekac ze za duzo pracowalem haha ale zarobilemi jest git a o firme gvt pytasz czy raczej GTV grand tour venus axllowskiego przewoznika z pl do nl bo jak o niego to ci nie napisze bo nie wiem ja z polnocy wiec jezdze innym axllowskim HolTrans

tasakk
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 9:56 am   

Nie nie. Pytam dokładnie o tą firmę którą podałem w linku. Babka mówiła, że to nowy kontrakt mają z ta firmą wieć możesz nie znać.
A możesz coś poradzić jakiej firmy raczej unikać? Słyszłem, że syncreon'a bo mało godzin jest, ale moze coś jeszce mają nie ciekawego?
Z dziękuje i pozdrawiam Adi, pomocny chłop jesteś.
Ostatnio zmieniony przez tasakk Pon Sie 20, 2012 9:57 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu