NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozpoznac Polaka na autostradzie w Niemczech?
Autor Wiadomość
LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:09 pm   

No to sie kobiet odczep odemnie!!!Zreszta zjazdy do miast dziela sie na osobny pas a jkorek dalej jest wiec mi wytlumacz na jakiej zasadzie to dziala?Nwet sami holendrzy sie na to wnerwiaja ze dziadki drogi blokuja!!!Wiec ie gadaj glupot ze zjazdy do miast.

Kurt Cobain

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:12 pm   

Ej dajcie se spokoj, co. Bo mi watek psujecie :083:
Legolas - > zapros kolesiowa na kafe/pifo/ przejazdzke autem i tam se pogadacie o dziadkach :035:

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:13 pm   

:043: :043: :043:
Reed jakbym nie miał co robić. :043: :043:
Spoko juz sie nie odzywam :) :039:

Kurt Cobain

RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:15 pm   

Nie chce mi sie brnac w dyskusje z tobà,sorki ale nawet nie mam ochoty.
Jak sa zjazdy to czesto jest tak,ze jest ograniczenie i kierowcy co chca ominac te kolejke do zjazdu to jada prawie do samego konca i tuz przed nim chca sie wcisnac,przez co blokuja ten srodkowy pas.Dokladnoe dzisiaj mialam taka sutuacje,dwa pasy zajete bp wszystkim sie spieszy i w ostatniej chwili zmieniaja pas.Nie twierdze,ze jak to nazywasz dziadki drog nie blokuja ale to nie glowna przyczyna korkow.Ja tak to widze,bo jezdze naprawde czesto.

[ Dodano: Pon Wrz 08, 2008 5:17 pm ]
Reed napisał/a:
Ej dajcie se spokoj, co. Bo mi watek psujecie :083:
Legolas - > zapros kolesiowa na kafe/pifo/ przejazdzke autem i tam se pogadacie o dziadkach :035:

Kolesiowa ma z kim sie wozic i kawe pic ,niestety alkoholu nie tykam i mlodziezy nie bede namiawiac.

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 5:42 pm   

RobKAM napisał/a:
Jak sa zjazdy to czesto jest tak,ze jest ograniczenie i kierowcy co chca ominac te kolejke do zjazdu to jada prawie do samego konca i tuz przed nim chca sie wcisnac,przez co blokuja ten srodkowy pas.Dokladnoe dzisiaj mialam taka sutuacje,dwa pasy zajete bp wszystkim sie spieszy i w ostatniej chwili zmieniaja pas

Masz racje. Ja jeszcze zauwazylem jeszcze kilka innych sytuacji, ktore sa zaczatkiem korkow:
1. Podczas wyprzedzania ze zbyt mala predkoscia - gdy auto wyprzedzajace jedzie 2-3km szybciej od wyprzedzanego. Wtedy za nim, na lewym pasie robi sie dluuuugi sznurek
1a - gdy auto wyprzedza ze zbyt mala predkoscia, wtedy rozpedzone auta z tylu hamuja i zaczyna sie lancuchowe hamowanie wszystkich na tym pasie i sasiednich pasach;
2. Gdy jest zwezenie z 3 do 2 pasow (albo z 5 robia sie 3 - okolice Almere i Holandse Brug) - wiadomo o co chodzi;
3. Gdy jest wypadek (nawet w przeciwnym kierunku) - wtedy kierowcy zwalniaja aby popatrzec;
4. Gdy jedzie policja - wtedy tez kierowcy zwalniaja - ciekawe dlaczego?? ;-)

mario/heemskerk 
Poczatkujacy
mariusz/heemskerk

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 7:51 pm   

hmmm jak rozpoznac lewy pas gaz i plynie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: :088:

XTc 
Poczatkujacy
Propagator Lenistwa

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:09 pm   

btw wyprzedzanie lewym jest tak samo bezpieczne jak wyprzedzanie prawym, wiec nie rozumiem w czym rzecz...poza tym polaka poznasz za kolkiem po tej calej nerwowej otoczce towarzyszacej jego jezdzie. wiecej luzu.pzdr

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:46 pm   

XTc napisał/a:
btw wyprzedzanie lewym jest tak samo bezpieczne jak wyprzedzanie prawym, wiec nie rozumiem w czym rzecz...

...bo z prawej wyprzedzanie jest niedozwolone?
:039:
rowniez pozdrawiam

Tymek 
Gaduła

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:53 am   

Wyprzedanie prawym pasem jest dozwolone gdy jest więcej niż 2 pasy.

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:57 am   

Zgadza sie, poza terenem zabudowanym, gdy jest wiecej niz dwa pasy to mozna wyprzedzac z prawej. Ale to w Polsce. W Niemczech i NL mandacik - 180 Jurosow
Ostatnio zmieniony przez Reed Wto Wrz 09, 2008 9:15 am, w całości zmieniany 1 raz  

XTc 
Poczatkujacy
Propagator Lenistwa

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 7:16 pm   

zawsze sie mozna tlumaczyc ze to ten po lewej zwolnil ;) a w polsce wiecej niz dwa pasy? hmm...autor kodeksu drogowego chyba za duzo bral...albo jest jasnowidzem-wizjonerem :-)

Ewa P 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:08 pm   

Niestety ale wiekszosci naszych Rodakow nie wie co to jest kultura na drodze. Mysla ze wjechali na autostrade to sa na pasie startowym i moga robic co im sie podoba. A tak nie jest! I ktos kto ma wiedze na temat przepisow ruchu drogowego oraz kulture osobista- wie jak ma jechac.

Coz sie dziwic- nie bylo gdzie praktykowac, w Polsce drogi sa jakie sa, a Polacy jezdza jak jezdza (sa oczywiscie tacy ktorzy umieja sie poruszac po drogach- nie generalizuje ze wszyscy) Szkoda tylko ze ta swoja kulture na ulicy przenosza do innych krajow, zamiast uczyc sie nowych regul jak powinno sie jezdzic. Statystyki tez mowia same za siebie-poza tym nie widzialam jeszcze ani razu w Holandii stojacej Policji na drogach, za to w Polsce- mnostwo.

POzdrawiam Wszystkich Kierowcow :) )) :039:

XTc 
Poczatkujacy
Propagator Lenistwa

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:27 pm   

ale czy w polemike o ruchu drogowym wlaczac plec piekna? wylaczajac oczywiscie podteksty szowinistyczne ;)

Ewa P 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:54 pm   

A co ma do tego plec piekna? sugerujesz ze kobiety nie znaja zasad ruchu drogowego?? bo nie rozumiem

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:12 pm   

jak sobie jedzie prawym pasem to moze i 50 (dolny limit) - no chyba ze srodkowy lub lewy....[/quote]

no to kolego masz problem jak 50 bedziesz po banie jechal bo tu minimum limit jest 60
a nawet jezeli juz bys jecal60 i tak cie zciagna na bok by cie grzecznie zapytac czy nie da sie twoim autkiem troche szybciej jechac

Odpowiedz do tematu