Przesunięty przez: Gochna H Sob Lis 29, 2008 6:47 pm |
CERTYFIKAT DO PRAWA JAZDY NA TIRA ? C+E !!!!! |
Autor |
Wiadomość |
szarisa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 5:32 pm
|
|
|
zadzwoncie do inspekcji pracy w holandi i zapytajcie tam wam udziela konkretnej odpowiedzi . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 5:35 pm
|
|
|
szarisa, tylko po co dzwonic skoro sam podales link ktory wyjasnia wszystko... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 5:49 pm
|
|
|
heheh w Gochna w 10
Mariola wlasnie kiedy ja o tym.
Obcokrajowcy, firmy mieszczace sie poza NL ,nie holenderskie prawko, nie Holenderska firma (skoro zameldowana poza granicami) obcokrajowiec .Cie nie sa zobowiazani do posiadania takowego diplomu.
Ktos kto tu mieszka , pracuje dla NL firmy i ma Holenderskie prawko ma obowiazek miec taki dyplom.A polacy na polskich lub tlumaczonych prawkach zarabiaja minimum zawarte w CAO . Nikt ich nie zatrudni w firmie ktora porusza sie po NL i gdzie jezyk jest mniej lub wiecej konieczny. Polakow sie wysyla tylko na Tira.
Znam realia i mam stycznosc z dziesiatkami kierowcow dziennie takze polakami. |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 8:33 pm
|
|
|
Wydaje mi sie ze tak wlasnie napisalam???!!!Po.zdrawiam |
|
|
|
|
szarisa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 9:52 pm
|
|
|
He he he a ja jestem zatrudniony w holenderskiej firmie jezdze po holandi i po europie juz dwa lata i nie potrzebuje zadnego dyplomu . moja firma sie wszystkiego dowiadywala ,mialem nie jedna kontrole i nie mialem zadnych problemow. Jestem zameldowany w NL i zarabiam napewno nie mniej od holendra .i znam jezyk jak juz sie tak czepiacie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Gru 31, 2008 10:03 am
|
|
|
szarisa,
powodzenia w calym 2009
oraz szerokiej drogi
bezpiecznych wyjazdow i powrotow do domu
ps.wcale nie mysle ze kierowca to ''baran''
pozdrawiam
http://dowcipnastrona.rep...lakierowcow.htm |
|
|
|
|
markusek61
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 07, 2009 12:21 am
|
|
|
Widze ze dosc duza dyskusja sie wywiazala w tym temacie ludzi ktorzy cos widzieli albo uslyszeli.Ja odpowiem ci krotko niektore firmy zadaja takiego dyplomu ale jak jestes starym drajwerem to pewnie wiesz co to jest swiadectwo kwalifikacji albo zaswiadczenie o ukonczonym kursie na przewoz rzeczy wystarczy im to pokazac.Mnie jak przyjmowali w 2007 roku to rzadali tylko prawojazdy i poprosili o numer kontaktowy do bylej firmy i to wystarczylo znam tez chlopakow co smigaja bez tych zaswiadczen a jak dowiozlem im polskie swiadectwo kwalifikacji kurs na rzeczy osoby i ADR to automatycznie dostalem podwyzke.Tak ze Powodzonka dla Ciebie jak cos wiecej chcesz wiedziedz to pisz na priv lub na gg |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Śro Sty 07, 2009 9:36 am
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcą. Wystarczy tylko prawo jazdy.
Nie trzeba mieć żadnego dyplomu, chociaż czym bardziej poznaje Holendrów to widzę, że mają dyplomy na wszystko.
Pytanie przy przyjmowaniu do pracy:
- umie się pan posługiwać komputerem ?
- tak (i wymieniam po kolei wszystkie programy, które przez całe życie poznałem),
- a dyplom pan ma na to ?
- jaki dyplom ???
- na to, że zna pan te programy ! |
|
|
|
|
radhol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 8:20 pm
|
|
|
Witam wszystkich! Po przeczytaniu tego wszystkiego mam tylko mętlkik w głowie i proszę o poradę w mojej sprawie. Aktualnie mam prawko kat.C w lutym odbieram C+E. Zamierzm pracować jako kierowca TIR-a od marca lub kwietnia tylko na terytorium Holandii. Czy ktoś może mi poradzić jakie kwalifikacje muszę jeszcze zrobić w Polsce i od czego zaczynać tutaj na miejscu. Być może ktoś ma jakieś namiary do firm transportowych w prowincji Noord-Bradant gdzie można się "zahaczyć" na początek. Serdecznie dziekuję i pozdrawiam! |
|
|
|
|
|