Problem z psem |
Autor |
Wiadomość |
sayuri
Nieśmiały użytkownik sayuriartconnectin
Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 05 Wrz 2008 Posty: 65
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 8:58 pm
|
|
|
A czy ten kojec jest naprawde taki konieczny,jakos serce mi sie kraja jak mysle o tym,ona mi nie niszczy rzeczy w domu.Najwiekszy problem jest to ,ze ona strasznie wyje i szczeka,czy ten kojec w tym pomoze?Bluzki zostawialam,telewizor wlanczalam,swiatla.Nic nie dziala,sasiedzi krzywo patrza bo wyje w nieboglosy.
Myslicie ze ten kojec rozwiaze problem szczekania i wycia? |
_________________ www.besteljouwportret.nl |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 9:08 pm
|
|
|
Nie,kojec nie pomoze w tym zeby przestala wyc czy szczekac.Tu mialam na mysli raczej to ze Wam przeszkadza,przychodzi zebrac czy spac z Wami.Wtedy kojec jest idealnym rozwiazaniem.Co do innych problemow polecam forum: http://forum.dogs.pl/forumdisplay.php?fid=44 |
|
|
|
|
sayuri
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 9:23 pm
|
|
|
No Witsch dziekowac poczytam sobie to foum,moze ktos ma taki sam problem jak my. |
|
|
|
|
Kesja
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 40 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 9:25 pm
|
|
|
Oj te suczki spanielki to chyba wszystkie tak mają Ja swoją sunie miałam za wcześnie i musiałam ją karmic butelką, była cudowna, słodka i tak ją rozpieściłam, że zdemolowała mi całe kiedy zostawała sama. W drzwiach wejściowych po kilku drapaniach prawie zrobiła się dziura, obdzierała tapety, gryzła kapcie, nawet w moim łóżku w sypialni wydrapała dziurę aż do sprężyn. A wyła jak szalona przez cały czas kiedy choc na chwilę zostawała sama. Na szczęście czystości się szybko nauczyła, w domku przy drzwiach miała gazetę, i za każdym razem jak się jej przydarzyło załatwić na podłogę odnosiłam ja na tą gazetę, do tego każdego ranka, po posiłku i przed nocą spacer tak długi dopóki się nie załatwiła, wtedy ja nagradzałam i wracałyśmy do domu. Szybciutko pojęła o co chodzi. Ale uciekała na spacerach, na działce potrafiła wykopać dziurę pod ogrodzeniem by się wydostać, niesamowite miała pomysły. I niestety skończyło się to wszystko bardzo przykro, byłyśmy w parku na spacerze, biegała bez smyczy, nie reagowała na moje wołanie i pobiegła za innym psem prosto pod samochód ((( Kochałam tego psiaka wtedy najbardziej na świecie, minęło już kilka lat, a żadnego pieska po niej nie wzięłam. Ale wiem że kiedyś znów zamieszka w moim domu piesek i na pewno będzie to suczka spanielek )) |
|
|
|
|
sayuri
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 10:11 pm
|
|
|
Ojoj bardzo mi przykro.
Ja nie wiem co bym zrobila gdyby sie cos stalo mojej jest dla nas jak dziecko(nie mamy dzieci)dlatego pewnie ja tak rozpiescilismy jak dziadowski bicz.Dominuje nad nami jak sie tylko da i robi co jej sie tylko podoba.Co do spacerow mieszkamy prawie w wparku i tam nie mamy takiego zagrozenia samochodowego,ale rzeczywiscie trzeba pilnowac jak oka w glowie ta rasa to troche gapowata jest,jak cos zobaczy leci bez opamietania. |
|
|
|
|
Kesja
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 40 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 11:19 pm
|
|
|
Oj dla mnie też to było ogromną stratą, kochałam ją bardziej niż kogokolwiek, nie miałam wtedy dziecka, ani rodzinki i ona była całym moim światem. Marzy nam się teraz spanielek, ale chyba dopiero wtedy się zdecydujemy gdy synek podrośnie.
A co do rasy to naprawdę jest jedyna w swoim rodzaju Szalone, nie posłuszne, uparte,sprawiające tysiąc problemów a jednak najbardziej kochane psiaki ) Pozdrawiam |
|
|
|
|
perejra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 57 Skąd: haga
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 11:51 am
|
|
|
dolaczam sie do propozycji kojca. nawet jesli mialoby to byc na chwile. w przypadku mojego psa kojec pomogl w nauce czystosci, bo przeciez piesek nie narobi pod siebie. teraz juz kojec jest poskladany a pies biega po mieszkaniu i wypadki mu sie nie przytafiaja. a co do szczekania to jest takie fajne urzadzenie, ktore reaguje na szczekanie psa i wysyla ultradzwieki, ktore sa nieprzyjemne dla psa. zaklada sie to na obroze. w przpadku mojego psa zadzialalo prawie natychmiast. teraz juz zostaje bez obrozy i tez nie szczeka (wiem od czujnej sasiadki). to sie nazywa anti-blaf band, ja kupilam na necie z drugiej reki za 25e. |
|
|
|
|
sayuri
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 3:10 pm
|
|
|
Piszesz,ze jest to nie przyjemne dla psa.
A czy to uzadzenie sprawia bol psu? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 4:29 pm
|
|
|
Popieram to że spanielki sa uparte,złośliwe i gapowate ale jak na ciebie spojrzy tym swoim wzrokiem to taka kochana mordka.A nie wy ktoś czy są takie obroże jak wyżej ale jak pies kupke robi w domu albo siku???? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
sayuri
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 5:32 pm
|
|
|
Wiesz ja ten problem rozwiazalam po przeczytaniu pare artykulow.W tym miejscu gdzie ona sika i robie kupe poprzyklejalam tasme dwustronna i na ta tasme poprzyklejalam jej przysmaki i chrupki jej.I wiesz dzisiaj czekala po drzwiami do ogrodu nawet nie myslala o zrobieniu kupki tylko rano wszystkoe te przysmaki byly powyjadane:) |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 5:40 pm
|
|
|
No u mnie ma specjalne miejsce na kupke - przed TV na wełnianym dywaniku A do tego dywanik jeszcze jasny.Musze sprobowac.a sika gdzie popadnie.Ale czy to normalne ze dostala wczoraj i rano tylko 1/3 miski i zrobilan kupke wieczorme i rano a wchodze o 15 do domu a tu 4 kupska i sik;/ |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
perejra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 57 Skąd: haga
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 5:47 pm
|
|
|
szczerze mowiac, nie wiem do jakiego stopnia sprawia to psu bol, mysle, ze troche na pewno. ale tez nie moze to byc jakas katorga dla psa, bo u weterynarza tez to mozna kupic. |
|
|
|
|
gabinkagabi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 6:26 pm
|
|
|
Witam,tak czytam wasze wypowiedzi i sie zastanawiam czy dam rade wytersowac mojego pieska pinczerek miniaturowy,ma okolo 3 miesiecy i zaczyna sie sluchac .Ale co do kupki to chyba nie zrozumie ze trzeba *to* robic do kuwety,czasami zrobi *to* do kuwety a czasami zapomnie i sie schowa za lozko.Co zrobic z tym macie jakis pomysl>czy na tresurke to jeszcze za wszesnie? Sama nie wiem,on jest taki malutki nie wazy calego kilograma...wiec jak mozna na niego krzyczec? |
|
|
|
|
sayuri
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 8:45 pm
|
|
|
Lagolas a co jej dajesz do jedzenia?Moja to kupka 2 x dziennie rano i wieczorem.
Gabi ja na twoim miejscu zaczelabym wyprowadzac jak najczesciej toja kruszyne na dwor,bo kuweta to czasowe rozwiazanie.A pies musi czuc zapachy ze jeden pies tam nakupkal a inny tam zrobil sik,musi czuc te zapachy i chciec tez tam robic.Mojej tez sie zdaza narobienie w domu ale robi to zlosliwie,lub zwracac na nia uwage. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 9:16 pm
|
|
|
Suche i z puszki czasami jakas piers z kurczaka czy ryz albo ziemniaki. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|