ile zarabia niania? |
Autor |
Wiadomość |
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 12:42 pm
|
|
|
Pati1126 napisał/a: | Dziewczyny co wy piszecie.Za takie pieniądze?Kiedyś kobieta bardzo potrzebowała opiekunki na już i w tej desperacji zaplacila mi 9,5 euro! |
No co Ty...tylko 9.5 euro?? |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 4:03 pm
|
|
|
No tak...jak ktos jest adwokatem albo pracuje na stalej panstwowej posadce w ministerstwie, to moze sobie pozwolic na prywatna nianie, pania do prasowania, pania do sprzatania, pania do i od...
Wiekszosc zapierdzielajacych rodzicow pracuje tu jednak przez uitzendbureau:) Skoro sama zarabiam 7 euro za godzine, to niani nie zaplace wiecej niz moja stawka godzinowa, to chyba jasne.A skoro mam mozliwosc zarejestrowania jej w gastouderbureau i otrzymania zwrotu kosztow (nie wiecej niz 6,10 euro za godzine), no to z takiej szansy tez skorzystam. Koszty biurowe agencji to 85 euro na miesiac, te tez wliczam do rachunku calkowitych kosztow tego typu opieki, no wiec dla niani wychodzi 4, 25 za godzine.
Od roku 2010 rzad bedzie zwracal tylko 2 euro za godzine... |
|
|
|
|
Kasiucha
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 8:46 am
|
|
|
ja mam nianie dla 5 letniego syna, prowadzi go do szkoły, oraz odbiera i mały jest u niej. zaprowadzam go ok 6 rano i dbieram ok 17 płace niani 4 euro za godzine i dopłacam 5 euro dziennie jesli mały je u niej. |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 12:25 pm
|
|
|
Stawka rzadowa dla tzw.gastouders, nota bene rowniez stawka godzinowa w creche, kinderopvang i innych placowkach typu peuterspeelzaal nie wynosi wiecej niz 6 euro.
Nianie na czarno zarabiaja wiecej.Zwlaszcza w Wassenaar:))) |
|
|
|
|
nicoladaria
Poczatkujacy nicoladaria
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 9:33 pm
|
|
|
jak mozna nianie zameldowac w tym biurze zeby skorzystac ze zwrotu . druge pytanie ile powinna niania zarabiac jezeli mieszka z nami ma 2 dzieci do przypilnowania je spi no kozysta ze wszystkiego w domu prosze o odpowiedz dzieki bardzo |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 9:50 pm
|
|
|
Moja znajoma płaciła 500 E z tym że niania nic nie robiła procz prowadzenia i odbioru ze szkoły,zrobienia kanapek i drugiego sniadania i opieki popołudniu. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
mazulka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:20 pm
|
|
|
ja w hilversum zarabiam 10,50 euro na godzine przez gastauderbureau. po 23.00 jest 15.00 euro za godzine. rowniez 15 euro jest od 4 dzieci (wlacznie) w zwyz.!!! 5-6 euro??? za takie pieniadze to pracuja naprzyklad dzieci sasiadow. dodam ze nie pracuje dla bogaczy i ma 2 kolezanki z tego samego biura zarabiajace tak samo. |
|
|
|
|
anias
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 8:48 am stawka
|
|
|
15 euro za czwórkę dzieci, czyli to jest około 3,50 euro na dziecko- bez zmian. więc stawkę masz normalną. 10.50 masz na godzinę za jedno dziecko? |
|
|
|
|
iwona24
Nieśmiały użytkownik iwa
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 25 Wrz 2008 Posty: 75 Skąd: Haga
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 10:01 am
|
|
|
LeGolas napisał/a: | Moja znajoma płaciła 500 E z tym że niania nic nie robiła procz prowadzenia i odbioru ze szkoły,zrobienia kanapek i drugiego sniadania i opieki popołudniu. |
rzeczywiście nic nie robiła... |
|
|
|
|
nadzieja6215
Poczatkujacy nadzieja6215
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 10:37 am
|
|
|
tak tylko napisze ze skoro taka stawki macie to Wam zazdroszcze... |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 10:43 am
|
|
|
Uwaga wszystkie dziewczyny, ktore chca tu pracowac jako nianie!
Nastolatki i studentki moga jeszcze skorzystac z formy aupair(niania mieszkajaca z rodzina), wszystkie starsze musza miec wyksztalcenie pedagogiczneby zatrudnic sie jako gastouderka. Przepisy wchodza w zycie z 2010 rokiem, i dotycza rowniez obecnie zatrudnionych nian. Co do zwrotu kosztow, tez beda inne przepisy, rodzice dostana mniej, ale stawki godzinowe gastouderek beda wyzsze.
Jakie zjawisko obserwuje juz teraz? Straszny tlok w PSZ i KDV. Moja gastouderka za to traci godziny... |
|
|
|
|
girasol
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 11:47 pm
|
|
|
post w calosci edytowany
od kiedy to ogloszenia umieszczamy na forum
|
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 04, 2012 12:59 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
qdlat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 2:07 pm
|
|
|
Pati1126 napisał/a: | Dziewczyny co wy piszecie.Za takie pieniądze?Ja też pilnuje dzieci i dostaje najmniej 8 euro,przeważnie 9.Same dajecie się namawiać na tak niskie stawki, a później się dziwicie że tak mało płacą.To jest czyste wykorzystywanie!Wiecie że oni mają kase! Nie dajcie się,bo i tak zapłacą więcej bo potrzebują opiekunki.Kiedyś kobieta bardzo potrzebowała opiekunki na już i w tej desperacji zaplacila mi 9,5 euro!Nie dajcie sie dziewczyny walczcie o to aby płaciły wam więcej,a nie 4,5,6 euro! |
To 9 euro dla mnie i wielu kolegów w moim wieku (27 lat) stanowi często 1/3 tego, co zarabiam brutto na godzinę. Jak połączysz to z kredytem i resztą wydatków to sama zrozumiesz skąd takie stawki. Nie wszyscy są wziętymi adwokatami . |
|
|
|
|
girasol
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:44 pm ech
|
|
|
girasol napisał/a: | post w calosci edytowany
od kiedy to ogloszenia umieszczamy na forum
|
sorry, ale wydaje mi sie ze "szefowie" tegoz forum troche przeginaja
to nie bylo ogloszenie, po prostu szukam polskich gastouder w Hadze!!!! w celu porozmawiania jak to wszystko wyglada, bo sama o tym myslalam, dopoki nie przeczytalam o wymaganym opleiding, ktore oczywiscie kosztuje (najtansza opcja 150 euro+kurs EHBO voor kinderen 95 euro), wiec chcialam skontaktowac sie z dziewczynami, ktore pracuja jako gastouder i pogadac..is it a crime?????
ok moze zle sformulowalam post, ale bez przesady, zeby zaraz usuwac... |
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 10:26 pm Re: ech
|
|
|
girasol napisał/a: | szukam polskich gastouder w Hadze!!!! w celu porozmawiania jak to wszystko wyglada, bo sama o tym myslalam, dopoki nie przeczytalam o wymaganym opleiding, ktore oczywiscie kosztuje (najtansza opcja 150 euro+kurs EHBO voor kinderen 95 euro), wiec chcialam skontaktowac sie z dziewczynami, ktore pracuja jako gastouder i pogadac..is it a crime????? |
wymogiem jest nie tylko posiadanie odpowiedniego dyplomu pozwalajacego wykonywanie zawodu i EHBo certyfikatu ale rowniez:
- twoje mieszkanie musi spelniac pewne warunki, dostniesz inspekcje z GGD aby sprawdzic twoje warunki mieszkaniowe i stwierdzic ile max. dzieci mozesz przyjmowac (max mozna 6 ale czesto gastouder ma 1 lub 2) twoje dzieci do 10 roku zycia rowniez sie licza
- do tego musisz wladac niderlandzkim i takim jezykiem poslugiwiac sie w czasie pracy, pisze o tym bo nie wiem czy mowisz po niderlandzku
- musisz posiadac VOG - verklaring omtrent het gedrag |
|
|
|
|
|