odpowiednik licencjatu w holenderskim systemie szkolnictwa |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Sty 28, 2009 11:44 am
|
|
|
Reusel napisał/a: | takie przepisy byly przynajmniej pare lat temu , jezeli jednak sie zmienily, to ktos kto dostal GRATIS holenderski dyplom i sie przerobil tytulowo na obczyznie niech dokladnie to objasni jak to uczynil ? |
nie chodzi o dostanie niderlandzkiego dyplomu... a o uznanie go tutaj czy tez przetlumaczenie tytulu jaki sie ma... aby moc innym powiedziec jaki ma sie dyplom... |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Sty 28, 2009 11:47 am
|
|
|
Ale Reusel ma racje!!!
Moze ma,ale musi popracowac nad forma przekazu informacji. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Reusel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 28, 2009 6:54 pm
|
|
|
Oczywiscie ze mam racje no i 2 ostrzezenia- dzieki Moderator !
Rozumiem ze za udzielanie darmowych i kompetentnych informacji otzymuje sie ostrzezenia?
Cytat: | Sama korzystalam z ich uslug i mam holenderski dyplom z holenderskim tytulem VWO. |
agata21222 dostalas na podstawie polskiego dyplomu , holenderski dyplom ?
Jaka wyzsza uczelnia ci go dala ? Moglabys podac nazwe uczelni w Holandii a nawet nazwisko holenderskiego profesora ktory podpisal sie pod twoim holenderskim dypolmem ?
Bo to jest dla mnie bardzo ciekawe .... szczerze mowiac jeszcze sie z takim przypadkiem nie spotkalam !!
Tak jak pisalam , pochwal sie i udostepnij ta wiedze innym , sama chcialabym miec holenderski dyplom.
Jestem w szoku !!!!
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 7:11 pm ]
Cytat: | nie chodzi o dostanie niderlandzkiego dyplomu... a o uznanie go tutaj czy tez przetlumaczenie tytulu jaki sie ma... aby moc innym powiedziec jaki ma sie dyplom... |
Co do przepisow:
po wejsciu Polski do EU , jestesmy rownoprawnymi obywatelami EU jak inny
i wedlug przepisow EU procedura uznawania wyksztalcenia nie jest potrzebna !!!!
Kazdy obywatel EU moze pracowac w kazdym kraju EU i to w swoim wyuczonym zawodzie ( jest oczywiscie wiele szczegolow i wyjatkow )
Ale ogolnie jezeli masz wyksztalcenie zdobyte w Polsce to nie musisz go uznawac za granica , mozesz poprostu bez przeszkod pracowac w swoim zawodzie w calej EU !!!! jezeli oczywiscie znajdziesz pracodawce ktory ciebie zatrudni KROPKA
No i teraz powinniscie juz wiedziec wszystko na ten temat !!!!
A JA POWINNAM DOSTAC POCHWALE ZA UDZIELANIE KOMPETENTNYCH INFORMACJI A NIE OSTRZEZENIA !!!! |
Ostatnio zmieniony przez Reusel Śro Sty 28, 2009 7:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Gru 2008 Posty: 125
|
Wysłany: Śro Sty 28, 2009 9:04 pm
|
|
|
Szanowna Pani,
Ja w swojej wypowiedzi podalam link:
http://www.nuffic.nl/inte...te%20evaluation
I zaznaczylam,ze dzięki pomocy tej instytucji moj polski dyplom zostal ''przetlumaczony'' na holenderski i jest on identyczny z holenderskim VWO.
Cytat: | agata21222 dostalas na podstawie polskiego dyplomu , holenderski dyplom ?
Jaka wyzsza uczelnia ci go dala ? Moglabys podac nazwe uczelni w Holandii a nawet nazwisko holenderskiego profesora ktory podpisal sie pod twoim holenderskim dypolmem ?
Bo to jest dla mnie bardzo ciekawe .... szczerze mowiac jeszcze sie z takim przypadkiem nie spotkalam !!
Tak jak pisalam , pochwal sie i udostepnij ta wiedze innym , sama chcialabym miec holenderski dyplom.
Jestem w szoku !!!!
|
Teraz pytanie do Pani:w którym miejscu napisalam iż w/w dyplom dostałam z rąk uczelni wyższej????
Czy wie Pani czym zajmuje sie instytucja o nazwie NUFFIC???
Cytat: |
Co do przepisow:
po wejsciu Polski do EU , jestesmy rownoprawnymi obywatelami EU jak inny
i wedlug przepisow EU procedura uznawania wyksztalcenia nie jest potrzebna !!!!
Kazdy obywatel EU moze pracowac w kazdym kraju EU i to w swoim wyuczonym zawodzie ( jest oczywiscie wiele szczegolow i wyjatkow )
Ale ogolnie jezeli masz wyksztalcenie zdobyte w Polsce to nie musisz go uznawac za granica , mozesz poprostu bez przeszkod pracowac w swoim zawodzie w calej EU !!!! jezeli oczywiscie znajdziesz pracodawce ktory ciebie zatrudni KROPKA
|
Tak oczywiście w tym przypadku ma Pani całkowitą racje,lecz w przypadku chęci podjęcia dalszej nauki np.w Holandii,uznanie dyplomu wg.regulaminu niektórych uczelni jest wręcz wymagane,ale z reguły wystarcza tłumaczenie na j.angielski. |
|
|
|
|
|