pomocy zeby madrosci |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 11:27 am
|
|
|
Ma z uczelni (Aeon czy jakos tak) i ma pokrywanego dentyste do €300/rok. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 11:30 am
|
|
|
ja też mam ubezpieczenie w agis, ale już sporo zębów wyleczyłam i raczej nie zwrócą mi już za wyrwanie tego... dobrze że to tylko ok.120e ponieważ spodziewałam się ok,300e jeszcze jedno mam pytanie- wystarczy że pójdę do szpitala i zarejestruję się u chirurga czy muszę mieć najpierw jakieś skierowanie od dentysty np. razem ze zdjęciem? pozdrawiam |
_________________ gosik |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 12:36 pm
|
|
|
Ja mialam pierwszego zeba usuwanego bo poszedl stan zapalny w trybie przyspieszonym )nie mialam swojego dentysty jeszcze). Zadzwonilismy do szpitala tam podano nam numer do dentysty ktory przyjmie mnie mimo ze nie jestem jego pacjentka, dentysta tylko zerknal i asystentka zadzwonila do szpitala umowic wizyte. Teraz juz majac swojego dentyste mam skierowanie od niego (reszte zebow madrosci usunac) ze zdjeciem ale czekac musze okolo 4 tygodni bo nie jest to nagly przypadek a zapobieganie. |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 8:28 pm
|
|
|
dziękuję ci za odpowiedź. jutro umówię się na nowo do mojej dentystki i poproszę o skierowanie. |
|
|
|
|
migotka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 5:51 pm
|
|
|
witam ) czy ktos sie moze orientuje gdzie mozna usunąc 8-mke chirurgicznie najlepiej pod narkoza ( bo juz nie daje rady.... ;( okolice amersfoord. pozdrawiam. |
|
|
|
|
ALICE
Gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 104 Dołączyła: 30 Mar 2008 Posty: 109 Skąd: Holandia
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 6:30 pm
|
|
|
Ja usuwałam u zwykłego dentysty w znieczuleniu miejscowym.Żadnego bólu,szwów,wyjmowania po kawałku, ani póżniejszej opuchlizny.Przy drugim było tak samo.Cieszę się ,że mam je już tylko we wspomnieniach.
A dentysta spisał się rewelacyjnie!!! |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 11:31 am
|
|
|
ja koniec z konicem usunęłam zęba w mojej klinice. w szpitalu miałam wizytę dopiero na 10.09, chyba że zadzwoniłby mój lekarz i stwierdził że to nagły wypadek. jak zadzwoniłam umówić sobie wizytę do kliniki, tylko po skierowanie to pani recepcjonistka cudowna babeczka ściągnęła dla mnie lekarza z adamu który takie zabiegi wykonuje. wyobraźcie sobie moje zdziwienie- ja z hasłem siadam na fotel "chciałabym tylko skierownie" a on "ale ja też usuwam..." i mi usunął- przy co prawda podwójnym znieczuleniu ale nic nie czułam, poszło szybko a i później nie bolało. te ich znieczulenia...cudo |
|
|
|
|
|