bardzo wazne dla wszystkich - przestroga przed zlodziejami.. |
Autor |
Wiadomość |
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:17 pm
|
|
|
a mi sie zdarzylo zastawiac auto otwarte i to czesto z tym ze w moim rejonie nie ma polakow no i nie ma wlaman do samochodow. tak wiec. jesli chodzi o holandie to jest piekna tyle ze nie holendrzy je zasmiecaja a nasi rodacy na to wyglada. pozdrawiam wszystkich |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 8:36 am Re: dodatek
|
|
|
matthewue napisał/a: | z tego co wiem to zabrali laptopa nowa komorke,paszporty i chyba gluwnie chodzi o papiery bo z jednego domu wzieli same papiery. nie wiem bo nikt ich nie zna i nie kojazy. wchodza do domu przez drzwi wylamuja lomem, lub oknem. bo tak wiadomo po ogledzinach policji. nie wiem wiecej w tej sprawie nic tylko chce wyczulic wszystkich ze taki fakt istnieje. |
Uwazam,ze Polacy musza uwazac,u kogo wynajmuja mieszkanie.Ok.2 miesiace temu kolezanka pojechala do Amsterdamu z Polakami pomoc znalezc im mieszkanie.Po kilku dniach opowiedziala,ze tych Polakow okradli jak spali .Ukradli im tez samochod.Te nie koniecznie ci sami o ktorych piszesz,bo takich zorganizowanych grup jest na pewno wiecej.Ale nie mozna wykluczyc,ze ta banda wynajmuke kilka mieszkan na lewych papierach,a potem odnajmuje je Polakom.A drzwi wywalone lomem to tylko mistyfikacja.Nigdy nic nie wiadomo. |
_________________ "Zaba ze studni nie wie,co to ocean" |
|
|
|
|
yourij
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 3:56 pm
|
|
|
podaj numery blach... jak pamietasz... nigdy nic nie wiadomo... |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 6:40 pm
|
|
|
wyciagam temat, bo to prawda z tymi zlodziejami, obecnie kraza po Hadze, obserwuja wlascicieli glownie aut na polskich blachach, i wlamuja sie im do mieszkan (ale niekoniecznie; jedno z dwoch albo i to i to)
warto sie rowniez zastanowic nad warsztatami gdzie zostawia sie samochod np. do przegladu, bo przeciez tam zostawia sie rowniez dokumenty... moze to ma wiekszy zasieg?
policja nie chce za bardzo wspolpracowac, bo twierdza ze jesli Polak Polakowi kradnie auto, lub inna nacja naplywowa - jak ci Litwini, to to ich sprawa; im mniej obcych tym lepiej (niech sie wyniszcza miedzy soba)
Mattheuwe dzieki za naswietlenie problemu bo on istnieje, ale nawet niektorzy moga nie miec swiadomosci ze sa obserwowani przez potencjalnych zlodziei; wiec baczcie na Renault Laguna i Megane... |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 7:34 pm
|
|
|
no ja sie troche ubezpieczylem mam niebezpiecznego psa w domu wiec niech nie ryzykuja u mnie bo cienko ich bede widzial hi hi. a to nie jamnik. ale to juz ich problem. wkoncu po to go przywiozlem by pilnowal mi mieszkania. Pozdrawiam wszystkich |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
|