Jaka jest sytuacja w Holandii. Piszczie prosze |
Autor |
Wiadomość |
markolto
Poczatkujacy Martin
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:38 am
|
|
|
Wiecie wszyscy tylko mówią o kryzysie a ja go jakoś wogóle nie odzywam. Powiem więcej mam się jeszcze lepiej niż przed owym "kryzysem". Może jestem "lucky man" ale dostałem super kontrakt za dobre pieniądze. Mam dom, meldunek, pracę, ubezpieczenia, wszystkie formalności. Ostatnio nawet sami dzwonili do mnie z ABN AMRO i zaproponowali mi limit w koncie, choć mam je tam od ciecałych dwóch miesięcy.
Nie mówię, że nie jest ciężko. Mówię tylko, że ja tego nie odczuwam a może branża ICT ma się dobrze. |
|
|
|
|
Pallinka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 12:15 pm
|
|
|
To dobrze że chociaz Tobie sie powidzi, bo u nas lipa to może załatw mi i mojemu chłopakowi prace w Holandii co?? |
_________________ Pallinka |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 1:18 pm
|
|
|
markolto napisał/a: | Nie mówię, że nie jest ciężko. Mówię tylko, że ja tego nie odczuwam a może branża ICT ma się dobrze. |
W IT tez sa ciecia... Ale nei tak drastyczne jak w pozostalych |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 2:20 pm
|
|
|
markolto !!! może Ty jesteś grabarzem ??? co przykręcą śrube to Tobie lepiej !!!(wiecej roboty ) oczywiscie żartuje i ciesze sie równiez ze nie wszyscy sa zdania że ,,,,żle bo kryzys ,,,, |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 3:11 pm
|
|
|
markolto napisał/a: | Ostatnio nawet sami dzwonili do mnie z ABN AMRO i zaproponowali mi limit w koncie, choć mam je tam od ciecałych dwóch miesięcy. |
Chyba maja jakas akcje, bo do mnie wlasnie przyslali papiery na podniesienie limitu na karcie kredytowej do €10000... |
|
|
|
|
Mysza1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 3:05 pm Re: Jaka jest sytuacja w Holandii. Piszczie prosze
|
|
|
Pallinka napisał/a: | Witam! Mam takie pytanko, otóż chcemy z chłopakiem wyjechać do pracy do Holandii i bardzo nam zależy żeby jak najszybciej to sie stało,ponieważ zwolniliśmy sie z pracy. Jesteśmy zapisani w 4 firmach ale wszędzie cisza bo pracy w Holandii jest bardzo mało. Nie orientujecie się może ile to potrwa?? Czy brak pracy jest spowodowany kryzysem czy poprostu jest martwy okres?? Czy jest szansa wyjechać przed świętami Wielkanocnymi?? |
Witaj,
w ubiegłym roku w styczniu mój mąż z dnia na dzień złożył wypowiedzenie z pracy w Polsce.
Szukał pracy zagranicą, korzystał przy tym z internetu, przeglądał fora i dopytywał wśród znajomych. Trwało to ok. 3 tyg. i wyjechał właśnie do Holandii. Dziś jesteśmy tu razem z małym (1,5 rocznym) dzieckiem. Ja przyjechałam w sierpniu, nie znając ani angielskiego , ani holenderskiego (dopiero teraz się uczę). Pracuję od września tylko w weekendy, wykonujemy tu ciężką pracę fizyczną, ale jesteśmy szczęśliwi. O kryzysie wiem, bo dużo się na ten temat mówi, ale myślę że dużo gorzej znosi się kryzys w Polsce. Ciągły stres o utratę pracy, poniżanie przez "byle przełożonego" no i mobbing, ja mam takie doświadczenia z pracy w Polsce.
Życzę Ci powodzenia w znalezieniu pracy, słyszałam też, że jak zacznie się sezon turystyczny i ogrodniczy to pracy tzw. sezonowej powinno być dużo.
Ja też staram się "dzielić przez dwa" wszystko co ludzie mówią.
Powodzenia |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 4:12 pm
|
|
|
W kryzysie to dobrze maja ci co maja prace, bo:
- paliwo w dol
- stopy procentowe w dol
- ceny nieruchomosci w dol |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Pallinka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 4:46 pm
|
|
|
Mysza1 dzięki za miłe słowa:) Ja jestem dobrej myśli i wiem że do świąt Wielkanocnych wyjedziemy:) Ja sie pracy nie boje chce wyjechać i dobrze zarobić oraz zmienić troche klimat:) Bo Polska mi sie troche obrzydła |
_________________ Pallinka |
|
|
|
|
Malutka88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 7:39 pm
|
|
|
a do nas dzis przyjechały 4 pary nowe wiec jednak praca jest. a ogolnie z agencji przyjechało więcej do Holandii. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:28 pm
|
|
|
Pallinka napisał/a: | Mysza1 dzięki za miłe słowa:) Ja jestem dobrej myśli i wiem że do świąt Wielkanocnych wyjedziemy:) Ja sie pracy nie boje chce wyjechać i dobrze zarobić oraz zmienić troche klimat:) Bo Polska mi sie troche obrzydła |
Witam,
To już Ci moge z góry powiedzieć ze pogoda w PL jest o niebo lepsza niż w NL ...
W PL masz 4 pory roku a w NL ciagle i to ciągle pada ...
Ale co ja będe pisał przyjedziesz do Nl to sama zobaczysz ...
Pozdrawiam |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:52 pm
|
|
|
EEe tam - od 3h nie pada |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:57 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | EEe tam - od 3h nie pada |
Za 12h znow bedzie padac |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:58 pm
|
|
|
O tej porze bede w pracy zeby nie padalo przed 9:30 bo bede znow dlugo w korku stac
Dobra to nei temat o pogodzie (a raczej jej braku ) |
|
|
|
|
keram
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 11:09 pm
|
|