Od jutra Niemcy przywracają kontrolę na granicach |
Autor |
Wiadomość |
Holandia1982
Nieśmiały użytkownik Holandia1982

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 88 Skąd: Planeta Ziemia
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 8:21 pm
|
|
|
to jechałes juz jestem ciekaw czy sa tak tylko pytam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 8:53 pm
|
|
|
Holandia1982, sa ....i lapia tych co maryche (i inne badziewie )przewoza
wylapuja nawet po drodze przez Niemcy ....
zatrzymuja do kontroli auta na holenderskich lub polskich numerach i trzepia ....maja tez fajne szkolone pieski
ot niemiecka solidna robota..... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 9:02 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | zatrzymuja do kontroli auta na holenderskich lub polskich numerach i trzepia |
Oj to prawda.Mojemu mezowi nawet w daszku czapki szukali.Policjant sie dziwil,ze maz taki spokojny i stwierdzil,ze albo ma stalowe nerwy albo ma dobrze schowane,szkoda ze opcji ze nic nie przewozi nie bral pod uwage bo sie biedak tylko rozczarowal |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:07 pm
|
|
|
noc z 26/27 marca podróż do Polski, jedyne zatrzymania na trasie to na sikanie albo dotankować paliwo |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 10:14 am
|
|
|
Zawsze jest jakas kontrola, tyle ze pada na wybranych. Jak jechalam kiedys pociagiem w ciagu dnia z Holandii do Polski, to na granicy holendersko-niemieckiej wsiadla policja i trzepala wybranych w pociagu. Na mnie niestety trafilo, pewnie dlatego ze pokazalam polski paszport musialam otwierac walizke.
Poza tym na locie z Holandii do Polski (Eidhoven-Katowice) tez policja lubi z pieskami stac od razu przy wejsciu do terminala po wyladowaniu. Widzialam sama ze kilka osob sie z nimi udalo do specjalnego pokoju |
|
|
|
|
talyb
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 3:04 pm
|
|
|
Ja jechalem kilka dni temu i na Olszynie byla prawdziwa RAZZIA !
Jezdze od dobrych kilkunastu lat, ale takiej lapanki jeszcze nie widzialem: kilkudziesieciu funkcjonariuszy niemieckiej strazy granicznej i policji, radary i cala masa aut na polskich blachach na szczegolowej kontroli...ale mi sie upieklo (przejechalem bez kontroli) |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 4:42 pm
|
|
|
Ja miałem kontrolę gdzieś z miesiąc temu, około 100 kilometrów przed granicą holendersko niemiecką, dosyć szczegółowa, ale odbyła się raczej w formie przyjaznej gadki. Przy okazji dowiedziałem się od pograniczników, że przez niemcy można przewozić 4 kartony papierosów. Nie wiem jak się ma to w holandii. |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 4:48 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Przy okazji dowiedziałem się od pograniczników, że przez niemcy można przewozić 4 kartony papierosów. Nie wiem jak się ma to w holandii. |
Obowiązuje to dla calej Unii |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 1:47 am
|
|
|
Ja moze napisze ciekawa historyjke jaka mnie spotkala jadac Niemcy - holandia - niemcy. A wiec mieszkalismy w niemczech i ja bylem jako jedyny trzezwy I koledzy prosza mnie zebym pojechal po towar...do Venlo. JA pojechalem zostawilem ich w kofiku i pojechalem zatankowac wracam koeldzy usmiechnieci pala sobie no i wsiadaja jedziemy na niemcy skrecaja szczesliwi w samochodzie nagle radiowoz za mna na sygnale mysle zjade moze jakis poscig:) A jeden przsedemnie wyjezdza i napisane po niemeicku cos bo nie rozumiem wogole niemieckiego no ale z rozsadku wiedzialem ze mam jechac za nimi. Wiem czy grozi jak by mnie zlapali wiec mowie ze maja wszystko zjesc....zjdedli 15 gram w 3 osoby i 3 pakiety niemcy szukali wszedzie bo smierdzialo w calym samochodzie. Ale nic nie znalezli. Kazali mi jechac po dowody dwoch kolegow bo nie mieli ze soba. Ja ich nieznalem i mowie ( po angieslsku ) ze ja ich nie znam nie mam czasu na jezdzenie. A on pamietam to do dzis " Taki cwany jestes? to zatrzymujemy Ciebie bo moze przewozisz nielegalnie ludzi " hehehe no wiec pokornie zgodzilem sie i pojechalem po przyjezdzie na komisariat oswiadczyli mi ze jeden koles zostaje w pudle na 1.5 miesiaca bo nie zaplacil mandatu w wysokosci 850e )))) to jest fart niedojrze przypadkowo nas zatrzymali do rutonwej kontroli to jeszcze koles mial pecha chyba do dzis siedzi bo to bylo miesiac temu ;] a oczywiscie mnie skontrolowali paskiem na jezyk ;] nic nie bylo bo 24 godziny sprawa ten pasek.
[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 1:49 am ]
a co do papierosow ostatnio przewozilem 12 kartonow jechalem z laska... przeczytalem na ktorejs stronie ze 6 kartonow mozna a jak niemcy zatrzymaja co mi sie wczesniej zdazylo to mowilem ze mieszkam i pracuje w holandii pokazalem papiery pokazalem 6 kartonow i puscili. Ale to wszystko kwestia policjanta...tak samo w polsce jeden za picie piwa jeden wlepi 50zl za zasmeicanie jak dobrze pogadasz drugi nic nie da a trzeci 100zl ;] kwestia szczescia;] |
_________________ the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow.
Odchudzanie - Odzywki suplementy dla kobiet i mezczyzn zamienniki posilkow porady gg 3845479
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/powerprotein/ |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 7:17 pm
|
|
|
Można legalnie przewieźć 800 sztuk papierosów czyli 4 kartony. Trafiłeś na miłego celnika, bo wlepili by Ci karę |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 11:37 am
|
|
|
dzisiaj wielka lapanka na granicy w venlo. aut na polskich tablicach. znajomy stoi juz 1,5 godziny samochod kontroluja co do srubki |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 11:44 am
|
|
|
moze dostali jakis cynk, ze ktos bedzie cos przewozil prywatnym autem na pl tablicach? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 9:39 pm
|
|
|
Jak jechalam to na kontroli zawsze przeszukiwali mlodych chlopakow do okolo 30 lat. Na mnie jeszcze nie trafilo, moze dlatego ze w paszporcie mam przesmieszne zdjecie i kazdy kto mi paszport sprawdzal sie usmiechal Taka osoba to pewnie nic nie przewozi...;) |
|
|
|
|
|