NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy mogę wziąść kredyt ok 8000Eur na kontrakt 6miesiecy?
Autor Wiadomość
m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 7:41 pm   

ale jaki wniosek?

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

nikodem011 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:22 pm   

chcialbym wziasc kredyt na auto i nie wiem jak mam to zrobic jak mozesz podpowiedz dzieki

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 5:40 pm   

ja posilkowalem sie translatorem google - wypelnienie calego zajelo mi jakeis 30min...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

nicola 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 8:41 pm   problem z kredytem

Witam mam pytanie odnosnie kredytu a mianowicie chcielismy wziasc nie duzy kredyt i co sie okazalo dochody spoko sa , ale wniosek w ING odrzucili gdyz , maz byl zarejestrowany w 2006 roku w BKR nie zaplacil ostatniego rachunku telefonicznego w terminie . Probowalismy w innym banku i tez odrzucili , mial ktos moze takze taka sytuacje ? Moze zna ktos inne banki ktore daja kredyt dla ludzi ktorzy sa juz niestety tam zarejestrowani? Wykreslenie z listy BKR trwa 5 lat :011:

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 9:39 pm   

sprawdz na www.interbank.nl (amsterdam)lub www.akredit.nl (Ede)( nie jestem pewna czy ten adres jest wlasciwy)
wiem z wlasnego doswiadczenia ze tam mozna kredyt zalatwic , w ciagu tygodnie pieniadze byly na koncie

monika

nicola 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:11 am   

Dzieki mavd za pomoc , mam pytanie do ciebie czy ty takze skladalas wniosek do akredit? zlozylam go w czwartek i otrzymalam e-meila z potwierdzeniem ze otrzymali go, i wlasnie do dzis zadnego telefonu ani e-maila z odpowiedzia pozytywna czy negatywna , czy u ciebie takze tak dlugo to trwalo?i jakies dokumenty trzeba bylo mi wyslac?

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 4:18 pm   

Nicola , i mnie trwalo to dosc krotko , razem z formalnoscimi okolo 2 tygodni ,i pieniazki byly na koncie, moze zadzwon do nich i zapytaj co i jak.

Z dokumentow to orginalny salaris z ostatniej wyplaty , orginalny wyciag z konta bankowego ( zeby bylo widocze ile i kiedy placisz czyszu )moze byc tez wydruk z internetu , kopia dokumentu - dowod, paszport no i podpisane wnioski ktore oni przysla

monika

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 9:27 am   

Co to znaczy Doorlopend Krediet i na czym polega?

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 12:55 pm   

Z tego co mi wiadomo, jest to rodzaj umowy z bankiem na pewną kwotę, którą pożyczysz z tym, że możesz te pieniądze brać w mniejszych ilościach i kiedy chcesz do momentu umówionej kwoty tam naturalnie są widełki jak długo można te pieniądze wybierać i kiedy zacząć spłacać. Od pierwszego dnia spłacasz odsetki.

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 1:02 pm   

czy ten kredyt czesciowo moze byc wykorzystany na splate innych zadluzen?

Estamos 

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 1:40 pm   

Jest to kredyt konsumpcyjny więc, możesz więc spłacić nim inne kredyty czy niezaplaowane wydatki.

Napiszę Ci jeszcze o plusach i minusaach:
+:
- łatwo pobierasz pieniądze kiedy Ci potrzebne, możesz spłacić kredyt od razu jak Twoja sytuacja się polepszy i płacisz niższe odsetki jak niższe nie wiem. Gdzieś widziałem w necie przykład. Bierzesz x euro oprocentowanie zmienne od 5.1 do 7.1 % średnio 6.1 % z tym że tu pojawiają się -

-:
- czasem zapłacisz więcej miesięcznie czasem mniej (zmienne % kredytu), stąd trudno miesięcznie zaplanować wydatki. Dla niektrórych minusem jest to, że zbyt łatwo w tym kredycie pożycza się pieniądze stąd możliwość pulapki spirali zadłużenia.

znalzłem stronę o tym kredycie, jak chcesz żeby Ci dać link czy przetłumaczyć pisz na priv tam są wszystkie rzeczy, które Ci bardzo pomogą.
Ostatnio zmieniony przez Estamos Sob Mar 16, 2013 1:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 3:06 pm   

Wlasnie ten kredyt moj znajomy probowal wziac i odwiedzil go doradca ktory zawozi za nich dokumenty do banku i troche to dziwne bo podpisal z nimi dokumenty a potem dopiero za 2 dni info ze jednak nie dostana. To normalna praktyka, nie szkoda im czasu, przeciez on jechal przez poj Holandii do nich, stracili czas bo musieli wolne wziac.

Estamos 

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:06 pm   

Pewnie się im opłaci. W Holandii to naprawdę niewiele rzeczy się robi za darmo, nawet słynne ostatnio wyjazdy młodych holendrów po szkołach wyższych do Afryki by pomagać tam są robione "bo to ładnei w CV wygląda".

Mi karty kredytowej odmawiają bo nie posiadam odpowiedniej "levens norm". Konto mamy z dziewczyną, co miesiąc pensja wpływa na to konto a araz po niej wiadmość w bankmail: nie masz jeszcze karty, poproś o nią szybko i łatwo. Co miesiąc ich prosze a oni co miesiąc mi odmawiają::p

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:41 pm   

ok ale co to za praktyka , podpisane dokumenty juz i odmowa, dziwne

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:44 pm   

Estamos a gdzie masz konto bankowe ?

Moze pora zmienic bank skoro tam im z Toba zle ... :029:

Odpowiedz do tematu