Czy mogę wziąść kredyt ok 8000Eur na kontrakt 6miesiecy? |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 7:41 pm
|
|
|
ale jaki wniosek? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
nikodem011
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:22 pm
|
|
|
chcialbym wziasc kredyt na auto i nie wiem jak mam to zrobic jak mozesz podpowiedz dzieki |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 5:40 pm
|
|
|
ja posilkowalem sie translatorem google - wypelnienie calego zajelo mi jakeis 30min... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 8:41 pm problem z kredytem
|
|
|
Witam mam pytanie odnosnie kredytu a mianowicie chcielismy wziasc nie duzy kredyt i co sie okazalo dochody spoko sa , ale wniosek w ING odrzucili gdyz , maz byl zarejestrowany w 2006 roku w BKR nie zaplacil ostatniego rachunku telefonicznego w terminie . Probowalismy w innym banku i tez odrzucili , mial ktos moze takze taka sytuacje ? Moze zna ktos inne banki ktore daja kredyt dla ludzi ktorzy sa juz niestety tam zarejestrowani? Wykreslenie z listy BKR trwa 5 lat |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 9:39 pm
|
|
|
sprawdz na www.interbank.nl (amsterdam)lub www.akredit.nl (Ede)( nie jestem pewna czy ten adres jest wlasciwy)
wiem z wlasnego doswiadczenia ze tam mozna kredyt zalatwic , w ciagu tygodnie pieniadze byly na koncie
monika |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:11 am
|
|
|
Dzieki mavd za pomoc , mam pytanie do ciebie czy ty takze skladalas wniosek do akredit? zlozylam go w czwartek i otrzymalam e-meila z potwierdzeniem ze otrzymali go, i wlasnie do dzis zadnego telefonu ani e-maila z odpowiedzia pozytywna czy negatywna , czy u ciebie takze tak dlugo to trwalo?i jakies dokumenty trzeba bylo mi wyslac? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 4:18 pm
|
|
|
Nicola , i mnie trwalo to dosc krotko , razem z formalnoscimi okolo 2 tygodni ,i pieniazki byly na koncie, moze zadzwon do nich i zapytaj co i jak.
Z dokumentow to orginalny salaris z ostatniej wyplaty , orginalny wyciag z konta bankowego ( zeby bylo widocze ile i kiedy placisz czyszu )moze byc tez wydruk z internetu , kopia dokumentu - dowod, paszport no i podpisane wnioski ktore oni przysla
monika |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 9:27 am
|
|
|
Co to znaczy Doorlopend Krediet i na czym polega? |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 12:55 pm
|
|
|
Z tego co mi wiadomo, jest to rodzaj umowy z bankiem na pewną kwotę, którą pożyczysz z tym, że możesz te pieniądze brać w mniejszych ilościach i kiedy chcesz do momentu umówionej kwoty tam naturalnie są widełki jak długo można te pieniądze wybierać i kiedy zacząć spłacać. Od pierwszego dnia spłacasz odsetki. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 1:02 pm
|
|
|
czy ten kredyt czesciowo moze byc wykorzystany na splate innych zadluzen? |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 1:40 pm
|
|
|
Jest to kredyt konsumpcyjny więc, możesz więc spłacić nim inne kredyty czy niezaplaowane wydatki.
Napiszę Ci jeszcze o plusach i minusaach:
+:
- łatwo pobierasz pieniądze kiedy Ci potrzebne, możesz spłacić kredyt od razu jak Twoja sytuacja się polepszy i płacisz niższe odsetki jak niższe nie wiem. Gdzieś widziałem w necie przykład. Bierzesz x euro oprocentowanie zmienne od 5.1 do 7.1 % średnio 6.1 % z tym że tu pojawiają się -
-:
- czasem zapłacisz więcej miesięcznie czasem mniej (zmienne % kredytu), stąd trudno miesięcznie zaplanować wydatki. Dla niektrórych minusem jest to, że zbyt łatwo w tym kredycie pożycza się pieniądze stąd możliwość pulapki spirali zadłużenia.
znalzłem stronę o tym kredycie, jak chcesz żeby Ci dać link czy przetłumaczyć pisz na priv tam są wszystkie rzeczy, które Ci bardzo pomogą. |
Ostatnio zmieniony przez Estamos Sob Mar 16, 2013 1:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 3:06 pm
|
|
|
Wlasnie ten kredyt moj znajomy probowal wziac i odwiedzil go doradca ktory zawozi za nich dokumenty do banku i troche to dziwne bo podpisal z nimi dokumenty a potem dopiero za 2 dni info ze jednak nie dostana. To normalna praktyka, nie szkoda im czasu, przeciez on jechal przez poj Holandii do nich, stracili czas bo musieli wolne wziac. |
|
|
|
|
Estamos
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:06 pm
|
|
|
Pewnie się im opłaci. W Holandii to naprawdę niewiele rzeczy się robi za darmo, nawet słynne ostatnio wyjazdy młodych holendrów po szkołach wyższych do Afryki by pomagać tam są robione "bo to ładnei w CV wygląda".
Mi karty kredytowej odmawiają bo nie posiadam odpowiedniej "levens norm". Konto mamy z dziewczyną, co miesiąc pensja wpływa na to konto a araz po niej wiadmość w bankmail: nie masz jeszcze karty, poproś o nią szybko i łatwo. Co miesiąc ich prosze a oni co miesiąc mi odmawiają::p |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:41 pm
|
|
|
ok ale co to za praktyka , podpisane dokumenty juz i odmowa, dziwne |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 5:44 pm
|
|
|
Estamos a gdzie masz konto bankowe ?
Moze pora zmienic bank skoro tam im z Toba zle ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|