Pokazali co niektorzy polska kulture i mentalnosc-wstyd mi! |
Autor |
Wiadomość |
pstrag
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 12:05 pm
|
|
|
powinna sie jakas laseczka odezwac co mysli o tej calej sprawie. |
_________________ Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 12:22 pm
|
|
|
mysle ze na weekend wszystkie samotne lub chetne wrazen pojechaly do Utrechtu na fitness |
|
|
|
|
Pola
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 2:03 pm
|
|
|
okazuje sie, ze nawet ostatnio holenderska prasa rozpisuje sie na ten temat, tu jest artykul miedzy innymi o tym, dlaczego Polki wybieraja partnerow holenderskich
http://www.trouw.nl/dever...en_man#readmore
Nie chce mi sie calego dokladnie tlumaczyc, ale glowne punkty:
-Polki przyjezdzaja do pracy, w poszukiwaniu przygody lub kandydata na meza
-jako glowny problem w zwiazkach Polek z rodakami podawany jest alkohol, Holendrzy sa poza tym bardziej aktywni od Polakow, troskliwi, spokojniejsi, no i bardziej zadbani
- Polka w swoim kraju powinna wyjsc za maz w wieku 18-25 lat, to takie niepisane prawo LOL )))), jest to jednym z powodow, dla ktorego Polki emigruja i szukaja mezow w krajach zachodnich
Najlepsza w tym artykule jest wypowiedz 29letniej POLKI, ktora mowi cos takiego:
„Wysokie bezrobocie i alkoholizma odpowiedzialna sa za rozpad rodzin, mezyczyzni pozostajwiaja swoje rodziny lub umieraja z powodu naduzycia alkoholu (?????), corki nie chca znalezc sie w takich samych sytuacjach i dlatego uciekaja za granice”
No tak, podziekujmy mlodej, wyksztalconej pani Tyrybon za piekne podsumowanie rodakow i rodaczek.
Natmiast jesli chodzi o tego amanta z tematu, to to mnie zastanowilo
'zainteresowany jest nami polkami z uwagi na super reputacje jaka mamy no i kulture osobista.'
O jaka super reputacje chodzi? Bo z tego, co widze, to Polki widziana sa jako swietne kury domowe lub latwe dziewczyny, albo dwa w jednym, no jesli faktycznie temu chlopakowi o taka reputacje chodzi, to ja bym sobie dala spokoj z takim 'kandydatem na meza' hehe |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 76 Skąd: Zoetermeer/Gdynia
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 2:33 pm
|
|
|
Cytat: | Maja Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:45 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Kuba
a ja pokusze sie jednak na komentarz:""gotuje ""sie w Tobie co?''
bo we mnie akapit Twoj pod postem umieszczony przez Polaka ""normalnego"" ktory swiadczy o niskiej kulturze osobistej,a to samo odnosi sie i do Skiponl / nie nazwe po imieniu ""wyczocha"
ot, pokazaliscie meska polska kulture , tzn ASO....
|
Jaka akapit Ci sie nie podoba? Nie ogladaj sie za siebie?? Myslalem ze jest wolnosc slowa.
A skoro zalujesz ze jestes zajeta, to sie zwolnij proste.
A mi nie chodzi o to ze Holender chce sie spotkac z polka, tylko ze warunki stawia.
Pozdrawiam |
_________________ Tak jestem honofobem
GA 1929 |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 3:02 pm
|
|
|
Kuba napisał/a: | ...
A mi nie chodzi o to ze Holender chce sie spotkac z polka, tylko ze warunki stawia.
Jak widac mozna sie polskiego nauczyc ja pokazuje przyklad Pstraga (rozumiem ze jestes Holendrem)
Pozdrawiam |
Wiekszosc Polek, ktore przyjezdzaja do NL zna lub powinna znac co najmniej podstawy angielskiego, ktorzy to Holendrzy znaja. Zanim ten Holender nauczylby sie polskiego aby moc porozmawiac po polsku to mina lata. Wiec Polka, ktora liczy ze pozna Holendra mowiacego jako tako po polsku grubo sie myli.
Jest to warunek jak najbardziej na miejscu aby pozniej nie bylo jakichs niedomowien. Gorzej gdyby bylo napisane ze szuka mlodej, ladnej blondyneczki do niezobowiazujacych spotkan.... i prosi o przesylanie zdjec. |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 3:10 pm
|
|
|
Pola napisał/a: | okazuje sie, ze nawet ostatnio holenderska prasa rozpisuje sie na ten temat, tu jest artykul miedzy innymi o tym, dlaczego Polki wybieraja partnerow holenderskich
http://www.trouw.nl/dever...en_man#readmore
Nie chce mi sie calego dokladnie tlumaczyc, ale glowne punkty:
-Polki przyjezdzaja do pracy, w poszukiwaniu przygody lub kandydata na meza
-jako glowny problem w zwiazkach Polek z rodakami podawany jest alkohol, Holendrzy sa poza tym bardziej aktywni od Polakow, troskliwi, spokojniejsi, no i bardziej zadbani
- Polka w swoim kraju powinna wyjsc za maz w wieku 18-25 lat, to takie niepisane prawo LOL )))), jest to jednym z powodow, dla ktorego Polki emigruja i szukaja mezow w krajach zachodnich
Najlepsza w tym artykule jest wypowiedz 29letniej POLKI, ktora mowi cos takiego:
„Wysokie bezrobocie i alkoholizma odpowiedzialna sa za rozpad rodzin, mezyczyzni pozostajwiaja swoje rodziny lub umieraja z powodu naduzycia alkoholu (?????), corki nie chca znalezc sie w takich samych sytuacjach i dlatego uciekaja za granice”
No tak, podziekujmy mlodej, wyksztalconej pani Tyrybon za piekne podsumowanie rodakow i rodaczek.
Natmiast jesli chodzi o tego amanta z tematu, to to mnie zastanowilo
'zainteresowany jest nami polkami z uwagi na super reputacje jaka mamy no i kulture osobista.'
O jaka super reputacje chodzi? Bo z tego, co widze, to Polki widziana sa jako swietne kury domowe lub latwe dziewczyny, albo dwa w jednym, no jesli faktycznie temu chlopakowi o taka reputacje chodzi, to ja bym sobie dala spokoj z takim 'kandydatem na meza' hehe |
W NL jest zacofanie w stosunku do wizerunku typowego Polaka, Polki, Polski. Jak juz wiele razy pisalem na forum dalej jestesmy postrzegani jak biedota ktora za pare euro moze zrobic wszystko. Ktorzy nic nie maja a Holendrzy maja za to wszystko i na wszystko ich stac :):)
A ta "Polka" (pewnie 20 lat jej odjeto) to bardzo czesto osoba ktora wyjechala 20 lat temu z Polski i wyszla za maz za pierwszego lepszego Holendra aby tylko moc pozostac w NL. Takie osoby niestety taka nam opinie wyrabiaja. Z takimi opiniami takich osob sie spotkalem.
Polki sa o niebo ladniejsze od holenderek, lepiej wyksztalcone, bardziej zaradne i madrzejsze. Oczywiscie zdarzaja sie bezmozgi ktore zamiast glowa mysla dupa bo tak jest im wygodniej, ale to nie tylko Polki. |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 3:14 pm
|
|
|
I tym milym akcentem zakonczmy ten spor
Milego weekendu ja zaraz spadam na kregle |
GA 1929 |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 3:22 pm
|
|
|
Kuba i tak trzymaj a pozatym jak moze holender to niech sie zaloguje na fotce ewentualnie na sympatii. kupi slownik i niech bajeruje tam. To nie jest portal randkowy itp. Pozdrawiam serdecznie |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
Pola
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 4:30 pm
|
|
|
A ta "Polka" (pewnie 20 lat jej odjeto) to bardzo czesto osoba ktora wyjechala 20 lat temu z Polski i wyszla za maz za pierwszego lepszego Holendra aby tylko moc pozostac w NL.
Wlasnie zdziwilo mnie to, ze w tym przypadku jest to dziewczyna, ktora ma 29 lat, przyjechala w 1998 roku, skonczyla studia w Amsterdamie i pracuje w Nuffic. Nie wiem, moze ma jakies traumatyczne przezycia z dziecinstwa. Ale, na litosc boska, nie dziwmy sie, ze pozniej Holendrzy tak widza, skoro sami tak o sobie mowimy. |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:00 pm
|
|
|
Pola napisał/a: |
Wlasnie zdziwilo mnie to, ze w tym przypadku jest to dziewczyna, ktora ma 29 lat, przyjechala w 1998 roku, skonczyla studia w Amsterdamie i pracuje w Nuffic. Nie wiem, moze ma jakies traumatyczne przezycia z dziecinstwa. Ale, na litosc boska, nie dziwmy sie, ze pozniej Holendrzy tak widza, skoro sami tak o sobie mowimy. |
bla bla, odjela sobie 20 lat, a te studia to zwykla szkola z nauka jezyka holenderskiego. Inaczej tego wytlumaczyc nie mozna. A poza tym sami wiemy ze jest inaczej wiec artukul ten byl po to by ponasmiewac sie z Polakow. To tak jakbysmy pogadali z jakas prostytutka holenderska i opisalibysmy to ze w NL mieszkaja same dziwki i jeszcze d.. pokazuja przez okno, a na ulicach smierdzi jak w Polsce szambo. |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:02 pm
|
|
|
He he mocne, dobre i na temat |
GA 1929 |
|
|
|
|
pstrag
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:26 pm
|
|
|
[quote="Lutek"] Kuba napisał/a: | ...
Jak widac mozna sie polskiego nauczyc ja pokazuje przyklad Pstraga (rozumiem ze jestes Holendrem)
Pozdrawiam |
twoje rozumowanie w leb wzilo .bylem,jestem i bede na wieki Polakiem.
nie popieram zwiazkow mieszanych i to jest moje zdanie na ten temat.
pozdrawiam |
_________________ Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:40 pm
|
|
|
to juz wiem dlaczego potencjalna tesciowa (bardzo dobra kobieta swoja droga, ale bez krytyki absorbuje to co w trouw napisza) wypytywala mnie ostatnio o spozycie w naszym biednym kraju. poza tym jeszcze jej znajoma Polka, ktora jest tu od 11 lat takie dyrdymaly jej opowiada o Polsce, ze zeby zgrzytaja! moze ktos mi wytlumaczy co to za maniera rodakow, zeby wlasny kraj tak kalac, wiecznie narzekac i tylko mowic o problemach, tych rzeczywistych i tych wyimaginowanych (mickiewicz to przy mnie taaki pikus;).
a wracajac do tematu....to chyba dobrze, ze kolega upewnia sie, ze komunikacja werbalna bedzie zapewniona....znaczy najpierw chce porozmawiac
dziewczyny...Utrecht...in geradeaus |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:43 pm
|
|
|
pstrag napisał/a: | ...
pozdrawiam |
a ja nie mam nic przeciwko i to jest moje zdanie na ten temat
ps
tylko zeby dogadac sie potrafili w jakims jezyku bo samym seksem dlugo nie pociagna |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:43 pm
|
|
|
[quote="pstrag"] Lutek napisał/a: | Kuba napisał/a: | ...
Pozdrawiam |
twoje rozumowanie w leb wzilo .bylem,jestem i bede na wieki Polakiem.
pozdrawiam |
hehehe mieszanych??
znaczy miedzy gatunkami jak sie.....mieszaja?
a fuj, zoofilom mowiny zdecydowane NIE |
|
|
|
|
|
|