NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AGITECH B.V
Autor Wiadomość
czarnamambaa3 
Poczatkujacy
czarnamambaa3

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 2:13 pm   cd. agitech

Mieszkanie masz zapewnione, przeważnie to są domki kilkuosobowe b.dobrze wyposażone. Wyżywienie swoje.
Jeśli chodzi o pracę to trzeba mieć kurs VCA i dodatkowo będziesz musiał zdać kurs Steigerbouwer-a razem z kursem języka holenderskiego, co śmieszniejsze po angielsku ;)
Więc siedzisz tak ok 2 tyg jak zdasz te kursy to do pracy. ok 400 euro na początek. Pieniądze albo jedzenie przywiezione w torbach to podstawa ;)
Fakt ubranie i narzędzia to podstawa, gdyz odliczają dosłownie za wszystko
A pracę napewno będziesz miał, bo przeciez zainwestowaną kasę w Ciebie muszą odzyskać

marekmako 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 9:08 pm   

ten poprzedni wpis jest od >>>imię usunięte<<< z biura agitech jest tam koordynatorem, firma agitech przypomina juz firme msb poczytaj, nie zgadzaja sie wypaty prawie wszystkim od 20 do 2 tygodniowek, prawie kazdy zostal teraz obskubany przez firme, ja stracilem prawie 90 euro, za nadgodziny placa 5 euro, jezeli oczywiscie laskawie zapalca, roboty nie ma, na haizedunen kumple siedza juz kilka tygodni bez pracy , kilknascie osob, ludzi z agitechu juz nie chca na budowach bo zobaczyli ze firma jest lipna, coraz czesciej sie slyszy ze beda zrywane kontrakty z agitechem , wiekszosc chlopakow kombinuje zeby poprzechodzic do innych firm, nie ma pozdwyzek, nie ma cetli, totalny balagan i chaos,

czarnamambaa3 
Poczatkujacy
czarnamambaa3

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 9:45 pm   cd. agitech

Nie jestem >>>imię usunięte<<< tylko pracownikiem. Pisze co wiem narazie i nie leje wody.
Pierwsza wypłata była w terminie, fakt odciągneli za brak pasa i ubezpieczenie ( co tydzien 20 euro ) i polowe kursu VCA ( połowę zapłaciłem ) bo nie miałem.
Zobaczymy jak dalej będzie

mario28100 
Poczatkujacy
pies na baby

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 5:16 pm   

nie radze szukac pracy przez agitech

znam ludzi ktorzy pracuja u mnie na budowie ( wynajmujemy ludzi z agitech ) i twierdza ze pieniadze nie wplywaja terminowo oraz nie w calosci
dopiero po interwencji naszej firmy w dyrekcji agitech zostaly przeslane pieniadze expresem

nie polecam firm w ktorych sa cwaniacy typu polak koordynator

jurek1966 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 6:42 pm   

W większości firm zatrudniających Polaków w Holandii koordynatorami są Polacy,ale zawsze trzeba być człowiekiem.Ktoś kto się wywyższa bo siedzi na jakimś tam stołku i nie szanuje ludzi którzy na niego robią prędko skończy swoją karierę .Chciałbym aby o warunkach w tej firmie napisali coś ludzie którzy pracowali bądź pracują w Agitechu, a nie ci którzy coś słyszeli,bo w ten sposób powstaje mnóstwo plotek i nic więcej.

szymonszpic 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:49 pm   

jesli chodzi o >>>imię usunięte<<< koordynatora, to nie mozna miec do niego pretensji on jest od sciagania polakow do pracy i tlumaczenia , nie ma wplywu na to ze firma oszukuje, za sznurki ciagnal turcy, to ze sie niezgadzaja wyplaty i szwabia na kazdej tygdniowce to norma, ze nie zwracaja za paliwo, itp to inna historia, mam pytanie czy ktos z forum nie zna dobrej firmy rusztowaniowej bo my mamy prace a potrzebujemy dobrej firmy, chcemy odejsc z agitech i zostac na tej samej budowie bo szef nam tak zalatwil

mario28100 
Poczatkujacy
pies na baby

Wysłany: Nie Lut 14, 2010 6:20 am   

rowniez nie polecam i OSTRZEGAM przed AGITECH
szef >>>cenzura<<< i polak koordynator to nie jest dobra mieszanka

szymonszpic 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 16, 2010 7:41 pm   

najgorsze jest to ze w agitechu ci ktorzy przyjezdzaja po nowym roku sami placa za mieszkania , szok, w holandii agencja powinna oplacic mieszkanie, i daja chlopakom smieszne pieniadze 380 euro,

jurek1966 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 17, 2010 4:10 pm   

A może zna ktoś firmy budowlane które przyjmują Polaków do pracy .Posiadam kilkunastoletnie doświadczenie przy pracach budowlanych,również w Holandii. Posiadam sofi numer, mam zarejestrowaną działalność w Polsce ,bo oczekiwanie na pracę w Agitechu pomału mnie zaczyna nudzić!!! :077: :077:

szymonszpic 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 2:17 pm   

od nowego roku firma agitech systematycznie oszukuje swoich pracownikow, m.in. brak zwrotow za paliwo, okrojone wyplaty lub ich brak, odciagaja kase na ubezpieczenie ale sami nie przekazuja tych pieniedzy do ubezpieczalni, jak tak dalej pojdzie to niewiele osob zostanie w agitechu

jurek1966 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 28, 2010 11:54 am   

Może napisze ktoś jaka jest aktualna sytuacja w Agitechu coś się ruszyło czy dalej kicha.Pracują chłopaki czy czekają dalej ?????

szymonszpic 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 5:09 am   

praca w chwili obecnej jest, najechalo sie wielu przypadkowych ludzi ktorzy nie maja fachu w reku ani ochoty do pracy, po swietach bedzie agitech szukal nowych ludzi, bo duzo osob chce zmienic firme lub wyjechac do skandynawi, bo w holandii robi sie lipa z zarobkami itp

fuzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 9:17 am   Re: cd. agitech

post w calosci edytowany narusza zasady Netykiety
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Maj 28, 2010 9:52 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Kaziu29 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 9:43 am   Niewypłacona wypłata

Tych którym Agitech nie wypłacił wynagrodzenia proszę aby przesłali do SNCU na adres e-mail [email protected] kopie umowy z agitech oraz kopie solarisu wraz z krótkim wytłumaczeniem czego dotyczy sprawa. SNCU jest to firma która zajmuje się prawami pracowniczymi. Kontaktowałem się z nimi i poinformowano mnie że im więcej zgłoszeń będą mieli tym szybciej i skrupulatniej się zajmą tą firmą. Sprawa może potrwać kilka miesięcy ale myślę że to jedyny sposób na odzyskanie pieniędzy pomijając prawnika.

Powodzenia.

P.S. o Agitech nie mam najlepszego zdania. Byłem tam przed tym koordynatorm z polski i już wtedy były kłopoty. Co do wynagrodzenia to spokojnie należy żądac 450 może więcej. Pracowałem z dwoma Portugalczykani, jeden z trzy letnim doświadczeniem miał 550 E drugi był lewy do roboty ale dostał 500 E. Ja dostałem od ręki 450 E. Oczywiście przyjmowałem się w innym terminie niż oni. Wniosek z tego taki że Polakom płacą mniej bo nie chcą więcej.

fuzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 10:34 am   

post w calosci edytowany narusza zasady Netykiety
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Maj 28, 2010 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu