Do jakiej szkoły iść w Holandii po ukończeniu gimnazjum? |
Autor |
Wiadomość |
ikke
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Sty 2008 Posty: 116
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 9:46 am
|
|
|
ja ze wzgledu na wzglad ^^ polecam Edith Stein College w den haag, sama tam chodzilam i szczerze mowiac uwielbiam ta szkole. wiecej info znajdziesz na www.edithsteincollege.nl |
|
|
|
|
mary007
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 11:42 am
|
|
|
Czy mógłby mi kto polecić szkołę z klasą ISK albo inną językową dla 16 latki w rejonach Eindhoven??
W Uden (czyli tam gdzie mieszkam) poimformowano mnie że szkoła językowa znajduje się jedynie w Eindhoven. Jest to szkoła prywatna za którą płaci się ok.3200 E rocznie.
Czy to napewno jedyne rozwiązanie? Czy w moim rejonie nie ma żadnej klasy w holenderskiej szkole dla obcokrajowców? (okolice Uden, Oss, Eindhoven)
Byłyśmy w gemeente w tam urząd nie polecił nam żadenej klasy ani szkoły (jedynie tą prywatną oraz typową szkołę DLA DOROSŁYCH).
Jeżeli jest ktoś zorientowany w tych sprawach to będę wdzięczna za odpowiedź.
Ps.(Sprawa jest dosyć pilna bo poinformowano nas, że rok szkolny zaczyna się za ten tydzień) |
|
|
|
|
sylwka90
Gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 15 Kwi 2008 Posty: 133 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 1:01 pm
|
|
|
Wiesz ja jak szukalam dla siebie szkoly rok temu to poszlam do ROC i oni znalezli dla mnie inna. Fakt to bylo w Lelystad, ale byc moze i u Ciebie cos zdzialaja... |
|
|
|
|
Ona20
Poczatkujacy Anitka
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 2:06 pm
|
|
|
witam
mi bardzo zalezy na szkole średniej,gdzie mozna taka znaleść?mieszkam w Rotterdamie,mam jeszcze takie pytanie czy takie szkoły dla doroslych są drogie? |
_________________ |
|
|
|
|
|