Jedno auto a dwoch uzytkownikow |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:29 pm
|
|
|
wlasnie przed chwila ogladalem "Uwaga pirat" na tvn turbo. zlapali jakiegos goscia autem znajomego, na angielskich blachach i zarzucili mu brak (jak to okreslili policjanci) "tytulu prawnego do poruszania sie pojazdem". mial zadzwonic po wlasciciela albo auto na lawete i parking policyjny.
wiec sa upierdliwi policjanci ... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:34 pm
|
|
|
W UK jest inaczej z OC... Ubezpiecznie jest na osobe a nie na auto i pewnie dlatego sie przyczepili... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:46 pm
|
|
|
nie nie daltego . m4rcin napisał/a: | Ubezpiecznie jest na osobe a nie na auto i pewnie dlatego sie przyczepili... |
a wlasnie tego :
zaq napisał/a: | brak (jak to okreslili policjanci) "tytulu prawnego do poruszania sie pojazdem". | czyli co juz bylo wyzej walkowane :
Cytat: | PODRÓŻOWANIE POŻYCZONYM SAMOCHODEM .................... |
i Cytat: | – Oznacza to, że podróżując pożyczonym samochodem, zostaniemy podczas kontroli poproszeni nie tylko o dowód rejestracyjny, ale również inny dokument świadczący o naszym prawie do korzystania z pojazdu. Może być to np. umowa użyczenia, którą regulują przepisy kodeksu cywilnego – mówi przedstawiciel LeasePlan Fleet Management Jarosław Adamkiewicz..........
Warto jednak wiedzieć, że są kraje, które wymagają nie tylko zgody właściciela, ale dodatkowo notarialnego poświadczenia upoważnienia ................. |
Bo bez tego jednostka kontrolujaca nie moze stwierdzic na piekne oczy ze to auto jest pozyzone a nie skradzione. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:46 pm
|
|
|
moze i tak jest. ale go pytali czy ma pozwolenie na jazde tym samochodem, wiec to nie chodzilo o oc.
[ Dodano: Nie Sty 03, 2010 7:46 pm ]
baileys, jestes za szybka |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:50 pm
|
|
|
Ogladalem ten odcinek przedwczoraj i faktycznie pytali o pozwolenie. Jakis czas temu zamienilem sie z kolega na pol dnia na auta - zatrzymala go policja moim autem (na NL numerach) to go tylko o zielona karte pytali.
Jak mialem auto z leasingu w EFL to jezdzilem nim normalnie, w bagazniku mialem ksero umowy leasingowej miedzy EFL a moim polskim pracodawca i bylo OK. Nawet pozwolenie parkingowe w Gemente na takim zestawie kupilem... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:58 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | jestes za szybka |
Wiem gdzie szukac tego pedala
hihi padal gazu
tylko mi hamulce za......pozyczyli . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|