ov chip kart |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 7:53 pm
|
|
|
strippenkarty nie byly wcale drozsze. wystarczylo przy pierwszym kasowaniu / stemplowaniu powiedziec ile stref chcesz w sumie przejechac.
kasowanie nie dotyczy metra i pociagu (jezeli przesiadka jest w obrebie jednej stacji).
na darmowa przesiadke jest tylko 35 minut. po tym czasie zostanie znowu naliczona oplata startowa. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 9:56 pm
|
|
|
zaq napisał/a: |
kasowanie nie dotyczy metra i pociagu (jezeli przesiadka jest w obrebie jednej stacji).
na darmowa przesiadke jest tylko 35 minut. po tym czasie zostanie znowu naliczona oplata startowa. |
Aaaa, to juz mi pojasnialo i zdobylam kolejna cenna informacje o czasie na przesiadki. Dzieki |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Magda W
Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 11:27 pm
|
|
|
witam a jakbym chciala wyrobic swoim dzieciom karty to jaka taryfa ich obowiazuje ?? jedno ma 4 latka drugie 9 ?? Pozdrawiam |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik

Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Śro Lis 13, 2013 10:05 am
|
|
|
Kinderen van vier tot en met elf jaar
- 40% korting op kaartje als kind alleen reist
- Railrunner kaartje als kind met volwassene meereist
w pociagach
i pozostale :
- 34% korting op saldo OV-chipkaart |
Ostatnio zmieniony przez Robus_1 Śro Lis 13, 2013 10:06 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jadwiga69
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 27, 2013 4:22 pm
|
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć jak aktywować na pociągi imienną kartę? Z wymagań wiem, że musi miec załadowane minimum 35 euro czy ileś, ale czy coś dodatkowo trzeba tam poklikać w automacie? I czy aktywacja karty na pociągi jest bezpłatna? Czy bilet papierowy na pociag jest droższy niz gdy się korzysta z karty z chipem? |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik

Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 3:03 pm
|
|
|
Co do ceny to chyba nie ma roznicy, jest to jedynie wygodniejsze... Jesli chodzi o aktywacje aby dzialala na pociagi to ja zrobilem to w okienku na stacji kolejowej, ale pani wyswiadczyla mi tylko grzecznosc bo cos mowila ze normalnie trzeba samemu to zrobic przez internet. Niestety nie pamietam szczegolow bo bylo to juz ze 3 lata temu. Samo doladowanie nic nie da. Trzeba miec jakas wieksza kwote poniewaz przy "wejsciu" tak jak w tramwaju sciaga z karty wieksza kwote, ktora jest rozliczana do wlasciwej kwoty dopiero na stacji docelowej. Najwygodniej jest sobie przy okazji aktywowac automatyczne doladowywanie z konta bankowego, nie trzeba wtedy pamietac o regularnym "zaladowaniu" karty.
Powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez Robus_1 Śro Gru 11, 2013 3:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Macmat
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Gru 2013 Posty: 14 Skąd: Katowice/Aalsmeer
|
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 6:32 pm
|
|
|
Czy imienną OV-chipkaart można tak samo doładowywać jak anonimową, w sensie, że np. doładuje ją za 20€ i mogę z tego kożystać np. przez 2 miesiące? Bo czytałem tylko o jakimś abonamencie, ale o zwykłych doładowaniach nic nie znalazłem. |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 8:14 pm
|
|
|
Macmat, dokładnie tak samo Abonament możesz wsiąść ale nie musisz, ja np. nie mam, ładuję gdzie popadnie |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
danielSC
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 12, 2014 1:54 pm
|
|
|
Witam.Przeczytałem cały temat ale nie wszystko jest opisane zrozumiale dla kogoś kto przyjechał tutaj nie dawno i jest całkiem ,,zielony,,:) w temacie,czy ktoś mógłby opisać ze szczegółami jak wyrobić imienną kartę?Wiem że na stronie internetowej ale jak nie mam zdjęcia na komputerze nie da się nic zrobić, a z tego co wiem można kartę zamówić i przy wyrabianiu w ,,okienku,, daje się zdjęcie.Prosiłbym kogoś o konkretny opis wyrobienia karty i opisania w pigułce ile trzeba mieć na karcie żeby jeździć,wiem że kasa schodzi na minus jak się jedzie dalej a ma się za mało pieniędzy[do jakiej kwoty??]Czy z taką kartą można poruszać się po całej Holandii??Jakie są zniżki,abonamenty ,jak odbijać się na stacjach[czy jak jadę z przesiadką odbijać się na każdej z nich?] oraz jak wygląda poruszanie się pociągami [czy wygląda to tak samo jak w busie,metrze czy tramwaju??]
Myślę że dosyć dobrze sprecyzowane pytanie a więc prosiłbym o również precyzyjną odpowiedź.Dodam że mieszkam w Schiedamie. |
Ostatnio zmieniony przez danielSC Śro Mar 12, 2014 1:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 2:59 pm
|
|
|
Jak ja wyrabialem swoja przez internet to mozna bylo za pomoca specjalnego programiku dostepnego na ich stronie "wyciac" twarz z dowolnego zdjecia jakie masz pewnie w komputerze... To naprawde proste jesli bedziesz mial dalej problem to pisz na priv - pomoge. Jesli chodzi o pozostale pytania to poczytaj posty wczesniejsze w tym temacie...
[ Dodano: Sob Mar 15, 2014 11:20 am ]
Dla tych co maja problem ze zdjeciem przy wyrabianiu OV podpowiedz w kilku prostych krokach :
1. zakladam ze jestes juz na stronce :
2. wypelniasz czy to karta dla ciebie czy kogos innego (dla dziecka itp.), dane osobowe czyli plec, inicjaly i nazwisko oraz date urodzenia
3. otwiera sie stronka do zdjecia, czyli najpierw wciskasz "bladeren" i wyszukujesz w swoich plikach na kompie czy telefonie jakiekolwiek zdjecie z w miare wyrazna twarza (moze to byc nawet jakies zdjecie np. grupowe z imprezy)
4. wciskasz "toon foto" i pojawia sie pod spodem twoje wybrane zdjecie
5. bialym kwadratem "zaznaczasz" co chesz wyciac ze zdjecia czyli twoja twarz (kwadrat mozna oczywiscie przesowac, rozciagac itp.)
6. po wykadrowaniu twarzy wciskasz "toon resultat"
7. wyswietla sie "wycieta" twarz , jesli nie jestes zadowolony to wciskasz "terug" i wracasz do pkt.3 jaesli jest ok to wciskasz "volgende stap"
8. wypelniasz pozostale dane formularza adres itp.
Pozdrlink stronka OV |
Ostatnio zmieniony przez Robus_1 Czw Mar 13, 2014 3:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|