Przesunięty przez: Gochna H Sob Sty 30, 2010 11:10 pm |
Rodzinne |
Autor |
Wiadomość |
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 8:28 am Re: levensbewijs
|
|
|
dorota w napisał/a: |
USC ( rejestr ludności) w Polsce nie wypełni i nie podbije Ci druku w innym języku ( nieprzetłumaczonego przez tłumacza przysięgłego )- ja zawsze proszę o potwierdzenie zamieszkania - w naszym przypadku w Holandii przechodzi taki dokument - wystawienie go zajmuje tyle ile trwa praca urzędowej drukarki. |
Dorota jaki to jest dokument? Pytam z ciekawosci. A aktualny wyciag z rejestru ludnosci tez jest dowodem na to, ze dana osoba zyje.
Nic nie muszą - nawet nie mają prawa podbijać czegoś , czego nie rozumieją - chyba ,że jest po polsku a z tego co ja pamiętam , to po polsku niestety nie jest . |
Dokladnie o tym pisalam i tak jest w kazdym panstwie, w Holandii tez nie podpisza druku z innego panstwa. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pon Wrz 24, 2012 8:29 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dorota w
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2012 8:28 am Re: levensbewijs
|
|
|
Bronka napisał/a: | dorota w napisał/a: |
USC ( rejestr ludności) w Polsce nie wypełni i nie podbije Ci druku w innym języku ( nieprzetłumaczonego przez tłumacza przysięgłego )- ja zawsze proszę o potwierdzenie zamieszkania - w naszym przypadku w Holandii przechodzi taki dokument - wystawienie go zajmuje tyle ile trwa praca urzędowej drukarki. |
Dorota jaki to jest dokument? Pytam z ciekawosci. A aktualny wyciag z rejestru ludnosci tez jest dowodem na to, ze dana osoba zyje.
Nic nie muszą - nawet nie mają prawa podbijać czegoś , czego nie rozumieją - chyba ,że jest po polsku a z tego co ja pamiętam , to po polsku niestety nie jest . |
Dokladnie o tym pisalam i tak jest w kazdym panstwie, w Holandii tez nie podpisza druku z innego panstwa. |
To jest właśnie ten aktualny wyciąg z rejestru ludności - imię , nazwisko , imię ojca , pesel ,data i miejsce urodzenia oraz adres - ładnie opieczętowane i ważne 2 miesiące . a nazywa się to potwierdzenie zamieszkania . |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 10:58 am
|
|
|
Czy slyszeliscie cos ze SVB nie chce juz wyplacac rodzinnego na dzieci przebywajace w PL ? |
|
|
|
|
kasia0987
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 19 Lip 2012 Posty: 68 Skąd: okolice Amsterdam
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 11:19 am
|
|
|
Znalazlam konkretny artyk. na ten temat. Znajdziesz tam odpowiedz
post czesciowo edytowany link do strony usuniety |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Mar 03, 2014 11:33 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|